sevardheter_i_milano

Sevärdheter i Milano

Milano håller riktigt hög klass när det kommer till kända sevärdheter. Här finns klassiska konstverk, världens näst största gotiska katedral och magnifika byggnader. Vi har listat våra topp fem sevärdheter i Milano.

La Scala

Milano är hem till ett av världens mest kända operahus – La Scala. Det invigdes i augusti 1778 och har sedan dess varit huvudscen för några av världens mest kända operasångerskor. Huset har, förutom sin operascen, också varit platsen för en balsal och hasardspel. Om du inte vill köpa en biljett till en kväll på operan kan du fortfarande besöka La Scala, deras museum inuti har öppet dagligen. Läs mer om att besöka La Scala här. 

Adress: Via Filodrammatici, 2

Duomo di Milano

Duomo di Milano är den näst största gotiska katedralen i hela världen. Här huserar den Romersk-katolska kyrkans ärkebiskop i Milano. Hela byggnaden rymmer nästan 40 000 människor samtidigt, på sina 157 meter. Duomo di Milano började byggas på 1300-talet och är inte klar än.

Öppettider och entréavgifter hittar du här.

Adress: Piazza del Duomo

Galleria Vittorio Emanuele II

Vittorio Emanuele II är inte vilken galleria som helst. Det är Italiens äldsta galleria, uppbyggd med fyra dubbelsidiga våningar mitt i staden. Den stod färdig 1867. Gallerian är väldigt speciell inuti såväl som utanpå; i mitten finns en åttahörnig glaskupol, 47 meter ovanför marken. Missa inte marmormosaiken i golvet här, där fyra stadsvapen är representerade: Oxen från Turin, Liljan från Florens, Vargen från Rom och Korset från Milano.

Adress: Piazza del Duomo

Sforza Castle

Slottet Sforza byggdes på 1500-talet på resterna av en befästning från 1400-talet. Den har renoverats sedan dess och fick 1905 påbyggnader. Slottet omges av två vackra trädgårdar och ett flertal monument. Idag finns flera av stadens museer och konstkollektioner i slottet, med konstverk från Michelangelo och Leonardo da Vinci. Öppettider finns på slottets hemsida

Adress: Piazza Castello

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie är ett känt kloster och kyrka i Milano. Klostret invigdes redan år 1469 och är kanske mest känt för att ha Leonardo Da Vincis målning ”Den sista nattvarden” på den norra väggen, vilken han målade mellan 1495 och 1497. Målningen tar upp en hel vägg och är 450 x 870 centimeter stor. Målningen föreställer Jesus sista måltid och är med på UNESCO:s världsarvslista. En gång var 15:e minut får en grupp i taget komma in och titta på målningen. 

Adress: Piazza di Santa Maria delle Grazie

Galleria Vittorio Emanuele