Shoppingresa_till_Milano

Shopping i Milano

Det är svårt att inte inspireras bland stiliga italienskor på Milanos gator. Den norra delen av Milanos stadskärna är en dröm för vilken shoppingtok som helst, och tar du dig ut från stadskärnan finns chanser till otroliga fynd på outlets. Boka flyg och hotell med Apollo, och åk på en härlig shoppingresa till Milano!


Outlets i Milano

Outlets i Milano

I centrala Milano finns inte allt för många outlets, orkar du däremot ta dig ut från stadskärnan finns stora chanser till fynd.

McArthurGlen Serravalle

McArthurGlen Serravalle är inte vilket outlet som helst, det är ett av Europas största designeroutlets. Lite mer än en timme från centrala Milano väntar orten Serraville Scrivia och 300 stora varumärken. Kläder och accessoarer från märken som Gucci och Hugo Boss säljs på rea med upp till 30-70 % rabatt. Läs på McArthurGlen Serravalles hemsida om hur du tar dig hit och vilka öppettider som gäller.  

Adress: Via della Moda, 1, 15069 Serravalle Scrivia

Vicolungo the Style Outlets

Vicolungo the Style Outlets är den outlet som ligger närmast Milano. 30 minuter från stadskärnan, i Novara, väntar 150 butiker inom allt från skönhet till kläder. Från Milanos besökscenter kan du åka transferbuss, biljetter köper du enklast här. Hitta öppettider och mer information på Vicolungos hemsida

Adress: Piazza S. Caterina, Ang.Via Papa Giovanni XXIII, 28060 Vicolungo

Via Dante i Milano

Billig shopping i Milano

Milano är en riktig modehuvudstad med lyxig shopping från de flesta italienska designers. Den som vill shoppa lyx kan hålla sig till den gyllene triangeln: gatorna Via Sant'Andrea, Via Montenapoleone, och Via Della Spiga. Det finns också chans till billig shopping i Milano. Tre gator i Milano är fokuserade på billigare kedjor och butiker, både utländska och italienska.

Corso Vittorio Emanuele

Mitt i stadskärnan ligger shoppinggatan Corso Vittorio Emanuele med spännande märken som Sisley, Kiko, Intimissimi och Oysho. Du hittar också välbekanta kedjor som Zara, Massimo Dutti och Mango. Du hittar också La Rinascente, ett gigantiskt varuhus på sju våningar med kläder. Missa inte världskända gallerian Galleria Vittorio Emanuele II på samma gata, som bara genom sin inredning är värd ett besök. Gallerian invigdes 1877 och är enastående vacker.

Via Dante

På Via Dante är shoppingen något mer sportorienterad. Här hittar du Decathlon, en hel butik fokuserad på sportiga attiraljer, Footlocker och Le Coq Sportif. Är du en skoentusiast kan du besöka Marco och Aldo.

Via Torino

Sist men inte minst är gatan Via Torino. Likt Corso Vittorio Emanuele är det främst kedjor som gäller på den här gatan – Pull & Bear, Stradivarius, Nike Store och Pimkie för att nämna några exempel.