utflykter_fran_milano

Utflykter från Milano

Med sitt centrala läge i Italien är Milano ett perfekt resmål för dig som vill uppleva storstad men också ha möjligheten till att åka på en utflykt.

Tågförbindelserna blir bara bättre och bättre för varje år som går, och idag kan du åka snabbtåg såväl som regionaltåg till närliggande sevärdheter som Gardasjön, Comosjön och Venedig. Du åker från någon av Milanos tre, större tågstationer: Milano Centrale, Porta Garibaldi eller Milano N. Cadorna.

Milano till Gardasjön

Gardasjön är inte bara Italiens största sjö - det är ett av landets vackraste resmål. Känn lugnet vid vattnet och upptäck små pittoreska byar. Kontrasten från citypulsen i Milano är slående – vid Gardasjön väntar häpnadsväckande natur med branta klippor, glittrande hav och grönskande olivlundar.

Avståndet mellan Milano och Gardasjön är dryga 14 mil. Du kan hyra bil och köra, vilket tar nära två timmar. Ett annat alternativ är att ta tåget, vilket tar lite mer än en timme. Med andra ord är det en enkel utflykt att göra över dagen, eller med en övernattning vid Gardasjön. Här kan du köpa tågbiljetter och se tidtabeller för tåg i Italien

Milano till Comosjön

En av de bästa utflykterna från Milano är ut till Comosjön. Du kommer hit fort och kan lätt åka fram och tillbaka samma dag. Comostad är en riktig kuststad med närhet till både magiska vatten och höga berg.

Regionaltåget från Milano till Comosjön, stationen Como San Giovanni, tar bara en timme, åker du snabbtåg tar det bara 30 minuter. Hyr du istället bil kommer du till Comosjön på ynka 40 minuter. Se tidtabeller här

Milano till Venedig

Direkttåg till Venedig tar lite mer än två timmar, varför inte åka till Venedig och spendera en dag och natt där? Venedig behöver väl knappast en närmare presentation, en utflykt dit skapar en härlig kontrast mot modemässiga Milano.

 

utflykter_fran_milano