Lisa Nordén tipsar om Sivota

Triatleten Lisa Nordén reste till härliga Sivota för en vecka med både avkoppling och aktiviteter! I Sivota bjuds du på vackra omgivningar och kristallklart vatten - perfekt för både härliga och fartfyllda aktiviteter!

Cykeltur runt Sivota Härliga vyer under cykelturen

Tid för vila och aktiviteter

Jag och Calle fick möjligheten att besöka Sivota Retreat i slutet på säsongen för ett par år sedan. Det var månadsskiftet augusti/september vilket innebar att det var ganska lugnt på hotellet samtidigt som havet var uppvärmt till närmast perfektion. Jag hade en krånglande hälsena och efter besök efter besök hos läkare hemma var det skönt att få en chans att vila upp både huvud och fot med en veckas RnR i Grekland. Hotellet låg på en slänt ner mot vattnet, vid lågvatten bildas det en sandbank så att man kan promenera över till “Getön” ett par hundra meter bort. Även om vi inte var där för att träna hårt eller försöka förbättra någon form blir vi ganska snabbt uttråkade av att ligga still vid en pool – så vi hade förutseende nog packat med oss var sin mountainbike och simkläder för två. Dagarna bestod av frukost i matsalen med utsikt över bukten följt av antingen en MBT-runda upp till dom bakomliggande bergen, en promenad bort till själva byn Sivota – alternativt häng nere vid vattnet.

För att vara ärlig så blev det nog absolut mest av det sistnämnda, är man i Grekland så är man liksom. Och med det stora utbud av aktiviteter och utrustning som fanns till förfogande på stranden var det ständigt lockande att dra på sig bikinin och dra ner till havet.

Simning i det kristallklara vattnet

Vattenaktiviteter

En av veckans stående happenings var en simtävling runt "Getön". Jag tror att det fanns ett stoppur och en resultatlista involverat, men det var mer tryggheten av att ha lite folk runtomkring första gången jag simmade runt som gjorde att jag signade upp. Fast jag blev ganska fort själv där ute (lite simform hade jag ju kvar) och det var inte förrän Calle kom paddlandes och mötte upp i en kajak som jag fick lite sällskap (och en gopro assistant).

De var en häftig simning, kristallklart blå-turkost vatten och tryggheten av att alltid vara ganska nära land. På bakre sidan av ön simmar man in genom ett valv som naturligt formats av klipporna och det känns som att man simmar in i ett hemligt rum. Totalt är det 2 kilometer runt och det blev en av veckans mer minnesvärda simturer.

Som sagt så fanns det gott om vattenaktiviteter och vi varvade simning med kajakpaddling och SUP:ande. Calle passade på att åka vattenskidor och en eftermiddag fick vi också möjligheten att följa med ut på en segling runt de kringliggande öarna. Det kan ha blivit en del slumrande och läsande också, SUP:arna är tillräckligt stadiga för att lägga ner huvudet och låta sig flyta i väg en stund, bokstavligt talat.

Cykeltur i vackra omgivningar

Vandring och cykling

Kustlinjen är backig och jag fick bränna av några fetaostar och sesambröd för att ta mig upp på cykeln till masterna på berget bakom hotellet. Väl uppe är utsikten magisk, det blir också snabbt varmt och man börjar längta tillbaka till den blåa svalkan i havet och nått uppfriskande att dricka.

Från Sivota gjorde vi ett par utflykter till både Ioannina för att cykla, och Mikro Papigo för att vandra (Calle körde en del MTB). Mikro Papigo var verkligen något speciellt, bergen, serpentinvägarna, utsikten och maten där är något vi sent kommer att glömma.

Vi fick en fantastisk vecka och åkte hem uppvärmda och saltmarinerade lite mer redo att ta oss an den svenska hösten.

/Lisa Nordén 

If the copy is over eight rows on mobile, do always split up the content for that subject in an additional paragraph. The first time a Travel Area is mentioned, always link to the Travel Area overview page. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Sivota, hitta och boka en resa till Sivota eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Sivota

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, härligaste stränderna, de bästa utflykterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Sivota

Epirus-området

  • Parga - grekisk småstadsidyll
  • Sivota - romantik och upplevelser
  • Zagoria - fantastisk natur
Se alla resor till Epirus-området

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här