Balafon Beach Resort

 Nyhet! 

Flyg från Stockholm till Gambia via Köpenhamn med marknadens bästa flygprodukt!

Balafon Beach Resort är ett charmigt hotell med små runda hus omgivna av en tropisk trädgård. Åldersgränsen för att bo på hotellet är 16 år. Balafon Beach Resort är, med bara några steg från sandstranden, är ett perfekt hotell för dig som vill koppla av, ta en promenad längs stranden och njuta av en fin solnedgång. Utanför hotellet finns det några lokala restauranger, strandbarer och lokala juicebarer.


Rumstyper

Dubbelrum för 1-2 personer. Deluxerum med delad pool för 2 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 306 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 0 m
Till centrum: 1,3 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Balafon Beach Resort har fått sitt namn efter slaginstrumentet med samma namn. Instrumentet har använts sedan urminnes tider i de afrikanska länderna och ger en skön stämning av Afrika när det spelas, speciellt vid lägerelden.

Hotellet ligger ovanför den fina sandstranden i området Kololi. På stranden väntar solstolar och parasoller och bara några steg från stranden hittar du det avkopplande poolområdet med två pooler, solstolar och parasoller. Det finns även flera små pooler som tillhör rummen med delad pool.

Balafon Beach Resort erbjuder en härlig frukostbuffé och under dagen kan du äta lättare måltider och på kvällen beställs middagen från en meny med både internationella och lokala rätter. Under veckan anordnar hotellet grillafton med lokal musik och dans. Skönhetsbehandlingar och massage mot avgift.

Wifi ingår över hela hotellet. Trappor och nivåskillnader inom hotellet, bland annat runt pool och till rummen. Hotellet saknar hiss. Till centrum av Senegambia är det drygt en kilometer och dit kan du gå under dagtid via stranden eller vägen, på kvällen rekommenderar vi en taxi tillbaka. På vägen till Senegambia finns lokala butiker, barer och restauranger men väl framme väntar ett stort utbud av restauranger, marknader, butiker, barer och nöjen.

Måltider

Ingår:

  • Frukostbuffé
  • Julmiddag (24/12)
  • Nyårsmiddag

Alla hotell, Gambia

Sunset Beach Hotel

All Inclusive-hotellet Sunset Beach Hotel ligger direkt ovanför stranden och hotellets stora poolområde lockar med fin utsikt mot havet, och för både vuxna och barn finns under dagen aktiviteter att delta i. Sunset Beach Hotel är inbäddat i en fin trädgård med tropiska växter och efter en kort promenad hittar du det lokala vardagslivet i Kotu.

Sunbeach Hotel & Resort

Stilfulla Sunbeach Hotel & Resort är ett All Inclusive-hotell längst ute på en udde. På ena sidan ligger Atlanten och på andra sidan ligger Gambiafloden, och det är från den sandstranden du badar. Hotellet har en skönt poolområde och du äter gott i hotellets restauranger. Under dagen finns flera sporter och aktiviteter att delta i och du kan träna i hotellets gym.

Bakotu Hotel

Bakotu Hotel ligger mitt emellan den fina sandstranden, det lokala marknadstorget och fågelparadiset Kotu Creek. Här väntar en oas för själen med tropisk trädgård, ett härligt poolområde och flera restauranger. På hotellet väntar fåglar, fjärilar, vilda apor och många små och stora sköldpaddor som vandrar fritt.

African Princess Beach

African Princess Beach är ett läckert hotell direkt vid den fina sandstranden. Här kan du njuta av långa strandpromenader för att sedan äta frukost och avsluta med en kopp kaffe och kanske en skön massage. Bara några steg från stranden ligger hotellets poolområde och här väntar lata semesterdagar. Extra lyxigt blir det om du bokar ett dubbelrum med utgång till en delad pool. Åldersgränsen för att bo på hotellet är 12 år.

Kalimba Beach Resort

Kalimba Beach Resort är ett fint All Inclusive-hotell som ligger vid den fina stranden. Hotellet bjuder på ett stort och skönt poolområde med två pooler och på stranden ingår solstolar och fasta parasoller. Stranden passar bra för långa och sköna promenader och du kan också promenera till det mycket lokala och charmiga Kotu. På grannhotellet Tamala Beach finns både gym och spafaciliteter att nyttja.

Cape Point Hotel

Cape Point Hotel är ett enkelt hotell där en familjär stämning råder runt poolen. Ägaren Ebrima tar väl hand om sina gäster och gör att många gäster trivs och återkommer år efter år. Hotellet ligger strax ovanför den fina sandstranden vid Gambiafloden och direkt utanför hotellet hittar du en lokal marknad med färggranna tyger och ett rikt vardagsliv.

Ocean Bay Hotel & Resort

Ocean Bay Hotel & Resort är ett fint hotell precis vid Gambiaflodens fina sandstrand. Här är havet lugnare och stranden passar för långa och sköna promenader från tidig morgon till sen eftermiddag när solen börjar gå ner. Några steg från stranden ligger poolområdet för lata semesterdagar men vill du röra på dig finns ett litet gym och hotellet anordnar aktiviteter på dagarna.

Kombo Beach Resort

Kombo Beach Resort är ett skönt hotell för både par och familjer, med ett perfekt läge vid sandstranden. Här möts stranden och hotellet i en skön och öppen atmosfär. Hotellet bjuder på tre pooler, varav en är Gambias enda pool med tre vattenrutschkanor! Här kan du aktivtera dig under dagen och njuta av både volleyboll och fotboll på stranden. Direkt utanför hotellet väntar en spännande gambisk vardag med ett litet torg med små affärer som säljer lokalt hantverk samt några få enkla barer och restauranger. All Inclusive finns att boka till för total avkoppling.

Bungalow Beach

Bungalow Beach är ett enkelt lägenhetshotell direkt ovanför sandstranden i Kotu. Här kan du njuta av en stor trädgård där du kan finna skugga under en palm och koppla av med en bok. Lägenheterna ligger utspridda i flera tvåvåningsbyggnader i hotellets trädgård. På stranden väntar sköna promenader, en vacker solnedgång och det gambiska vardagslivet gör sig påmind direkt utanför dörren.

Bamboo Village Resort Gambia

Bamboo Village Resort är både charmigt och vackert med möbler och färgstark textilkonst tillverkat av duktiga hantverkare i Gambia. De små runda husen, där rummen ligger, omfamnar poolområdet där sköna bad väntar. Kanske ta en kortare promenad till Kololi-stranden för ett bad eller bara njuta av solnedgången när solen sakta går ner i Atlanten. Nu får gärna tiden stanna till lite grann för att hinna med att njuta av dagen och av folklivet.

Senegambia Beach

Senegambia Beach ligger direkt vid stranden och har en stor och fin trädgård där rummen ligger i en- och tvåvåningsbyggnader. Nere vid stranden finns ett poolområde för skönt häng, två pooler, varav den stora har en swim up-bar. Det finns ytterligare ett poolområde uppe vid receptionen. Njut av god mat i restaurangerna och skulle inte hotellets restauranger och nöjen räcka till finns en uppsjö av nöjen, restauranger och barer direkt utanför hotellet.