Träning på Aqua Vista – powered by Playitas

Aqua Vista – powered by Playitas är ett nytt sporthotell med fokus på en aktiv semester för hela familjen. Anläggningen passar alla som har ett träningsintresse och alla tränar på sin egen nivå. Här möts du av padelbanor, stort gym, träningsytor, en crossfitbox. I den olympiska 50-meterspoolen samsas simlandslag och triathleter med motionärer som tränar för sitt nästa lopp eller bara för sitt välmående. Aqua Vista  – powered by Playitas är utvecklat av Apollo Sports och hotellets faciliteter är byggda för att ta emot motionärer och elitaktiva på alla nivåer. Välkomna till vårt sportparadis!

 


Mer om träningen på Aqua Vista – powered by Playitas

Här kan du se träningsbilder och läsa mer om den sport och träning som erbjuds på Aqua Vista – powered by Playitas.

Skanna eller klicka på QR-koden för att se aktuellt sportprogram.

 

Gym

På Aqua Vista  – powered by Playitas hittar du Afrikas största hotellgym på över 600 m2, som är beläget i en ny byggnad. Gymmet är fyllt med löpband, roddmaskiner, styrkemaskiner, Ski Erg och frivikter med en stor yta för övningar och stretch. Gymmet är luftkonditionerat och rymligt, och strax utanför hittar du en uppfriskande juicebar för återhämtning. Sportbokningen är även belägen i gymmet och här bokar du ytor, simbanor eller köper plaggen som du glömde ta med dig. För de dagar det är för varmt för att träna ute, finns en nybyggd inomhussal för gruppträning. 

Åldersgräns i gymmet är 16 år för att få träna på egen hand. Tillsammans med målsman mellan 12-15 år.

Bredvid inomhusgymmet finns ett utomhusgym som vi kallar WOD-box, anpassad för crossfit, gruppträning och andra träningsformer för de som vill träna ute i friska luften men med tak över huvudet.

 

Olympisk pool & simning

Sportanläggningen på Aqua Vista – powered by Playitas är av hög standard och här har du möjlighet att simträna i en olympisk pool på 50 meter som är uppvärmd till 26-27 grader året om. Poolen är både för motionssimmare och proffsimmare där alla kan passa på att öva på crawlen eller utveckla sina simkunskaper. För privatpersoner bokas banor på plats, vilket görs i sportbokningen i gymmet, och för grupper måste banorna förbokas. Delad bana går att boka utan avgift medan privat bana bokas mot avgift. Det finns även fina möjligheter till öppetvattensimning liksom Open Water simutflykter med båt (mot avgift).

Padel, Tennis & Pickleball

På Aqua Vista – powered by Playitas finns tre nybyggda padeltennisbanor och två tennisbanor samt möjlighet till lektioner för både vuxna och barn. För tennis är underlaget hardcourt. Tider/banhyra bokas i sportbokningen vid gymmet, liksom hyra av utrustning som rack och bollar.

Nytt för vintern 2023/2024 är våra nybyggda pickleballbanor. Pickleball är en racketsport med paddlar och boll som kombinerar element från tennis, badminton och bordtennis. Spelas precis som padel i par men kan också spelas som singel Sporten är känd för att vara lättillgänglig och populär bland spelare i alla åldrar. Passa på att testa denna nya roliga racketsport under din vistelse. Bokning av bana, liksom hyra av utrustning.

 

Gruppträning

På Aqua Vista finns flera ytor för gruppträning. En stor rosa plattform (utomhus) samt en multicourt (utomhus) för gruppträning/träningspass under bar himmel. Vid den rosa plattformen kör vi ledarledda gruppträningspass till musik liksom morgonens yoga. Ytan är utrustad med en scen så du kan se våra instruktörer tydligt. Även på multicourten körs det ibland ledarledda gruppträningspass till musik. 

Längre upp på sidan kan du se tider och pass. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet.
Åldersgräns för gruppträning är 16 år. Tillsammans med målsman från 12 år. 

Beachvolleybollplan i hjärtat av anläggningen. Här spelar vi både på schemalagda tider liksom spontanspelar mot andra gäster på hotellet.

Sportbokningen

Sportbokning hittar du i gymmet, mittemot den olympiska poolen. Här kan du hyra padelbanor och utrustning, multicourt eller en avkopplande återhämtning i bastu och cool-poolen. Här bokar du även in dig på cykelturer samt de pass som har begränsat antal platser. 

WOD Box

WOD Boxen är ett utomhusgym, anpassad för crossfit-träning, funktionell träning i grupp och andra träningsformer för de som vill träna ute i friska luften, men med tak över huvudet. Här tränar vi både muskler, hjärta och lungor. En underbar plats om du gillar att ta ut dig det lilla extra. WOD står för ”workout of the day”.

Triathlon

Upptäck Röda havets nya pärla för triathlonträning! Tillsammans med Svenska Triathlonförbundet skapade vi en bas för triathleter redan 2010 på Playitas, Apollos sporthotell på Fuerteventura. Det finns många likheter mellan miljön i Hurghada och den på Fuerteventura, exempelvis det karga landskapet, vinden och solen. Miljöer som passar perfekt för dig som tränar triathlon. Vi välkomnar nyfikna, nya eller vana triathleter att träna på Aqua Vista – powered by Playitas, i och runt Hurghada. Representanter från sporten finns på plats i vinter, och simträning, cykel och löpning finns på sportprogrammet varje vecka. Det är även lätt att ta med sig egen utrustning, eller hyra en landsvägscykel i vårt cykelcenter.

Sociala sporter

På multicourten arrangeras varje vecka basket, volleybollmatcher, fotbollsmatcher och andra roliga sociala sporter. Multicourten kan bokas av grupper under icke schemalagda tider. Bokning görs i gymmet vid sportbokningen.

Cykling

Ett nybyggt cykelcenter ligger i anslutning till receptionen. Perfekt för att fixa cykeln för att sedan dra iväg på en runda. Landsvägscyklar finns att hyra på plats och vi erbjuder 1-2 guidade turer per vecka. Medtag egna skor och pedaler. Hjälm är obligatoriskt och ingår i cykelhyran. Det går också bra att ta med egen cykel. Förboka din cykeltransport med flygbolaget samt glöm inte addera cykeltransfer på bussen direkt i din bokning. Alla rekommenderade rundor är testade av proffstriathleter.

Åldersgräns för de arrangerade turerna är 16 år. 

Cykling och Triathlon

Omkring Aqua Vista – powered by Playitas finns bra vägar med bra asfalt för framförallt tempo och landsvägscykel. Triathleterna trivs utmärkt i denna miljö, med knappt en enda höjdmeter att klättra. De flesta av vägarna har ingen eller lite trafik, och är även breda och ger mycket plats till både bilar, cyklister och en och annan kamel. Bilisterna visar respekt och hänsyn till cyklister de möter och passerar. Cykelrundorna är allt från fina 40 kilometersrundor längs kusten till exempelvis Sahl Hasheesh, till "flera-timmar-på-sadeln"-rundor norr eller söderut. Vinden kommer oftast från norr så räkna med en tuffare och en lättare halva av ditt pass. Rundan genom Hurghada stad är en upplevelse i sig med marknader, försäljning, stadsliv och butiker. Längre pass på 5-7 timmar är möjliga med valet att cykla norr eller söderut. Tailwind-cykling på upp till 25-30 mil (till exempelvis Marsa Alam) med shuttle tillbaka kan arrangeras (mot avgift).

 

Isbad på Aqua Vista

Bastu & isbad

Är isbad bra som återhämtning efter aktivitet? Är bastubad föryngrande? Inget av detta vågar vi stå garant för men vi vågar lova är att bastun är stekhet och isbadet iskallt (8-12 grader) och kombinationen är njutbar. I direkt anslutning till gymmet och den olympiska poolen finns en bastu och isbad mot avgift. Handduk ingår.  Närliggande utomhusdusch och omklädningsrum. 

Löpning

Aqua Vista erbjuder platt löpning på asfalt, grus eller bana utan höjdmeter. Här finns även möjligheter till strandlöpning, asfaltslöpning eller löpteknik på vår nylagda 60 meters sprintbana med fyra banor. Vi erbjuder kartor för löpning och olika löprundor på grus, asfalt och runt hotellområdet. En av våra favoriter är en kortare runda på 2 kilometer runt tre hotell och en 4-kilometersrunda runt fem hotellkomplex är en annan trevlig runda. Löpkartorna hittar du längre ned på sidan.

 

 

Dykning & vattensport

Röda havets fantastiska undervattensvärld är till för att upptäckas! Är du intresserad av eller nyfiken på att dyka så erbjuder vi färdiga paket via våra utflykter. Du kan ta dykcertifikat, ta en vanlig dykkurs om du redan har ett certifikat eller bara åka på en avslappnad dykutflykt som passar både nybörjare och erfarna. Nere vid Aqua Vistas strand finns även olika vattenaktiviteter som exempelvis dykning och snorkling. Det finns även en simsträcka längs en lina på ca 150 meter som är perfekt för öppet vattensimning.

Åldersgränser

Sport Åldersgräns Kommentar
Sociala aktiviteter/sporter Anpassad Anpassas efter hotellets gäster så att det blir ett varierat utbud för både barn och vuxna.
Cykelaktiviteter 18 år 12-17 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Gruppträning & Indoor cycling 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
Alla aktiviteter på Pink Platform 13 år Yngre barn i sällskap av ansvarig vuxen.
Gym 16 år 12-15 år i sällskap av ansvarig vuxen.
WOD Box 16 år  
Tennis & padel 15 år 12-14 år i sällskap av ansvarig vuxen vid gruppträning. Ingen åldersgräns i egen grupp eller vid privatlektioner.
Vattensport 15 år 8-14 år i sällskap av ansvarig vuxen. Simkunnighet ett krav. 
Simkurser 4 år  

Sports Inclusive

Sports Inclusive på Aqua Vista - powered by Playitas innebär att ett brett utbud av sport och träning är inkluderat i resans pris. Powered by Playitas filosofi är att alla som vill ska kunna träna fritt, testa nya sporter och dela träningsglädjen, utan att behöva tänka på extra kostnader. Här kan du se vad som ingår i Sports Inclusive på Aqua Vista - powered by Playitas.

Ingår i Sports inclusive
Gruppträning och ledarledda pass
Gym av hög standard
Utomhusgym (WOD box/Crossfit Box)
Yoga
Multicourt (gruppträning, basket, fotboll)
Öppet vattensimning (på egen hand)
Delad bana i Olympisk pool 50 meter
Löpning (joggingrundor, kartor, m.m.)
Indoor cycling
Basket och fotboll (5-manna)
Beach volley
Boule

 

Mot avgift
Cykling (landsvägscykel) - Bokas på plats
Dykning
Fotbollsplan av FIFA-standard (Senzo Sport Club)
Spa/wellness center
Bastu & isbad
Kitesurfing

Olympisk pool, egen bana -50 meter

 

 

Simträning
Padeltennis (Banhyra, utrustning & PT)

Pickleball (Banhyra & utrustning)

 

 

Se prislista 23.10.13-24.04.30

Boka träningsresa, gruppresa eller läger

Aqua Vista – powered by Playitas är ett utmärkt hotell för dig som vill träna och toppa formen. Boka din träningsresa, trainingcamp, läger, löparresa, klubbresa, kompisgäng eller träningscenter. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss:

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.