Träning på Aqua Vista – powered by Playitas

Aqua Vista  – powered by Playitas är ett nytt sporthotell med fokus på en aktiv semester för hela familjen. Anläggningen passar alla som har ett träningsintresse och alla tränar på sin egen nivå. Redan vid entrén möts du av tennisbanor och kikar du upp på taket till receptionen finns där ett yogadäck och en nybyggd crossfitbox. I den nybyggda 50-meters olympiska poolen samsas simlandslag och triathleter med motionärer som tränar för sitt nästa lopp eller bara för sitt välmående. Aqua Vista  – powered by Playitas är utvecklat av Apollo Sports och hotellets faciliteter är byggda för att ta emot motionärer och elitaktiva på alla nivåer.

Se veckans träningsschema


Mer om träningen på Aqua Vista – powered by Playitas

Här kan du se träningsbilder och läsa mer om den sport och träning som erbjuds på Aqua Vista – powered by Playitas.

Gym

På Aqua Vista  – powered by Playitas hittar du Afrikas största hotellgym på över 600 m2, som är beläget i en ny byggnad. Gymmet är fyllt med löpband, roddmaskiner, styrkemaskiner, Ski Erg och frivikter med en stor yta för övningar och stretch. Gymmet är luftkonditionerat och rymligt, och strax utanför hittar du en uppfriskande juicebar för återhämtning. Sportbokningen är även belägen i gymmet och här bokar du ytor, simbanor eller köper plaggen som du glömde ta med dig. 

Åldersgräns i gymmet är 16 år för att få träna på egen hand. Tillsammans med målsman från 10 år. 

Bredvid inomhusgymmet finns ett utomhusgym som vi kallar WOD-box, anpassad för crossfit, gruppträning och andra träningsformer för de som vill träna ute i friska luften men med tak över huvudet.

 

Olympisk pool & simning

Sportanläggningen på Aqua Vista – powered by Playitas är av hög standard och här har du möjlighet att simträna i en olympisk pool på 50 meter som är uppvärmd till 26-27 grader året om. Poolen är både för motionssimmare och proffsimmare där alla kan passa på att öva på crawlen eller utveckla sina simkunskaper. För privatpersoner bokas banor på plats, vilket görs i sportbokningen i gymmet, och för grupper måste banorna förbokas. Det finns även fina möjligheter till öppetvattensimning liksom Open Water simutflykter med båt (mot avgift).

Padel & tennis

På Aqua Vista – powered by Playitas finns tre nybyggda padeltennisbanor och två tennisbanor samt möjlighet till lektioner för både vuxna och barn. För tennis är underlaget hardcourt. Tider/banhyra bokas i sportbokningen vid gymmet, liksom hyra av utrustning som rack och bollar.

Aqua Vista - powered by Playitas är ett rekommenderat padelhotell av Dansk Padel Forbund, DPF.

Gruppträning & sport

På Aqua Vista finns flera ytor för gruppträning. En stor rosa plattform (utomhus) samt en multicourt (utomhus) för gruppträning/träningspass under bar himmel. Vid den rosa plattformen kör vi ledarledda gruppträningspass till musik liksom morgonens yoga. Ytan är utrustad med en scen så du kan se våra instruktörer tydligt. Även på multicourten körs det ibland ledarledda gruppträningspass till musik och mellan varven spelas det fotboll och basket. Multicourten kan bokas av grupper under icke schemalagda tider. Bokning görs i gymmet vid sportbokningen. För de dagar det är för varmt för att träna ute, finns en nybyggd inomhussal för gruppträning. 

Längre upp på sidan kan du se tider och pass. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet.
Åldersgräns för gruppträning är 16 år. Tillsammans med målsman från 12 år. 

Beachvolleybollplan i hjärtat av anläggningen. Här spelar vi både på schemalagda tider liksom spontanspelar mot andra gäster på hotellet.

 

Cykling

Ett nybyggt cykelcenter ligger i anslutning till receptionen. Perfekt för att fixa cykeln för att sedan dra iväg på en runda. Landsvägscyklar finns att hyra och vi erbjuder 1-2 guidade turer per vecka. Medtag egna skor och pedaler. Hjälm är obligatoriskt och ingår i cykelhyran. Det går också bra att ta med egen cykel. Förboka din cykeltransport med flygbolaget samt glöm inte addera cykeltransfer på bussen direkt i din bokning. Alla rekommenderade rundor är testade av proffstriathleter.
Åldersgräns för de arrangerade turerna är 16 år. 

Cykling och Triathlon

Omkring Aqua Vista  – powered by Playitas finns bra vägar med bra asfalt för framförallt tempo och landsvägscykel. Triathleterna trivs utmärkt i denna miljö, med knappt en enda höjdmeter att klättra. De flesta av vägarna har ingen eller lite trafik, och är även breda och ger mycket plats till både bilar, cyklister och en och annan kamel. Bilisterna visar respekt och hänsyn till cyklister de möter och passerar. Cykelrundorna är allt från fina 40 kilometersrundor längs kusten till exempelvis Sahl Hasheesh, till "flera-timmar-på-sadeln"-rundor norr eller söderut. Vinden kommer oftast från norr så räkna med en tuffare och en lättare halva av ditt pass. Rundan genom Hurghada stad är en upplevelse i sig med marknader, försäljning, stadsliv och butiker. Längre pass på 5-7 timmar är möjliga med valet att cykla norr eller söderut. Tailwind-cykling på upp till 25-30 mil (till exempelvis Marsa Alam) med shuttle tillbaka kan arrangeras (mot avgift).

 

Löpning

Aqua Vista erbjuder platt löpning på asfalt, grus eller bana utan höjdmeter. Här finns även möjligheter till strandlöpning, asfaltslöpning eller löpteknik på vår nylagda 60 meters sprintbana med fyra banor. Vi erbjuder kartor för löpning och olika löprundor på grus, asfalt och runt hotellområdet. En av våra favoriter är en kortare runda på 2 kilometer runt tre hotell och en 4-kilometersrunda runt fem hotellkomplex är en annan trevlig runda. Löpkartorna hittar du längre ned på sidan.

 

 

 

Dykning & vattensport

Röda havets fantastiska undervattensvärld är till för att upptäckas! Är du intresserad av eller nyfiken på att dyka så erbjuder vi färdiga paket via våra utflykter. Du kan ta dykcertifikat, ta en vanlig dykkurs om du redan har ett certifikat eller bara åka på en avslappnad dykutflykt som passar både nybörjare och erfarna. Nere vid Aqua Vistas strand finns även olika vattenaktiviteter som exempelvis dykning och snorkling. Det finns även en simsträcka längs en lina på ca 150 meter som är perfekt för öppet vattensimning.

Senzo Sport Club

Ca 3,5 kilometer från Aqua Vista  – powered by Playitas ligger sportanläggningen Senzo Sport Club, där det finns ytterligare träningsfaciliteter om utbudet på Aqua Vista – powered by Playitas inte skulle räcka. Här erbjuds en fotbollsplan med FIFA-standard samt tre stycken övningsplaner, en handbollsplan (utomhus) samt en volleybollplan (utomhus). Det finns även multicourts för olika sporter som exempelvis basket och 400 meter lång löpbana. Slår hungern till finns här en snackbar och ett café (ingår ej i All Inclusive). Nyttjande av Senzo Sport Club måste förbokas på plats samt är mot avgift.

Isbad på Aqua Vista

Bastu & isbad

Är isbad bra som återhämtning efter aktivitet? Är bastubad föryngrande? Inget av detta vågar vi stå garant för men vi vågar lova är att bastun är stekhet och isbadet iskallt (8-12 grader) och kombinationen är njutbar. I direkt anslutning till gymmet och den olympiska poolen finns en bastu och isbad mot avgift. Handduk ingår.  Närliggande utomhusdusch och omklädningsrum. 


Ingår
Gruppträning och ledarledda pass (se exempel på träningsprogram)
Gym av hög standard
Utomhusgym (WOD box/Crossfit Box)
Yoga
Multicourt (gruppträning, basket, fotboll)
Öppet vattensimning (på egen hand)
Löpning (joggingrundor, kartor, m.m.)
Crossfit Box
Basket och fotboll (5-manna)
Beach volley
Boule

 

Mot avgift
Cykling (landsvägscykel)
Dykning
Fotbollsplan av FIFA-standard (Senzo Sport Club)
Spa/wellness center
Bastu & isbad
Kitesurfing

Olympisk pool -50 meter

 

 

Simträning
Padeltennis
Indoor cycling

Tennisbanor

Se prislista

Boka träningsresa, gruppresa eller läger

Aqua Vista – powered by Playitas är ett utmärkt hotell för dig som vill träna och toppa formen. Boka din träningsresa, trainingcamp, läger, löparresa, klubbresa, kompisgäng eller träningscenter. Är du en person med stort socialt nätverk kan du Bli din egen researrangör. Önskar du hjälp med din bokning eller har frågor är du välkommen att höra av dig till oss:

Telefon: 0771-37 37 37 
Allmänna frågor: [email protected]
Boka gruppresa: [email protected]

För bokningsförfrågningar via mejl ange kontaktuppgifter, namn och ålder.

Triathlon på Aqua Vista

Upptäck Röda havets nya pärla för triathlonträning! Tillsammans med Svenska Triathlonförbundet skapade vi en bas för triathleter redan 2010 på Playitas, Apollos sporthotell på Fuerteventura. Det finns många likheter mellan miljön i Hurghada och den på Fuerteventura, exempelvis det karga landskapet, vinden och solen. Miljöer som passar perfekt för dig som tränar triathlon. Vi välkomnar nyfikna, nya eller vana triathleter att träna på Aqua Vista – powered by Playitas, i och runt Hurghada. Representanter från sporten finns på plats i vinter, och simträning, cykel och löpning finns på sportprogrammet varje vecka. Det är även lätt att ta med sig egen utrustning, eller hyra en landsvägscykel i vårt cykelcenter.