Stränder och pooler i Puerto de la Cruz - restips Apollo.se

Stränder och pooler i Puerto de la Cruz

Stränderna i Puerto de la Cruz, på norra Teneriffa, består av svart lavasand som skapar en häftig kontrast till alla gröna palmer, färgglada blommor och det blåa havet. Dessutom lockar Puerto de la Cruz med sina enorma havsvattenpooler Lake Martinez. Här har vi samlat våra favoritstränder i Puerto de la Cruz.

Playa Jardin på Teneriffa - restips Apollo.se

Playa Jardin – tre svarta lavastränder

Playa Jardin är en av Teneriffas mest kända stränder – mycket tack vare att stranden är så vacker med svart lavasand, vajande palmer och kaktusar. Att den dessutom ligger centralt i Puerto de la Cruz gör att det är lätt att ta sig hit.

Stranden skapades av César Manriques och består egentligen av de tre stränderna Playa del Castillo, Playa del Charcón och Playa de Punta Brava som alla har perfekt halvmåneform och som skiljs åt av svarta lavastenar. Tänk bara på att vågorna ofta kan bli väldigt höga.

Längs stränderna finns den breda strandpromenaden och binder samman stränderna, de grönskande trädgårdarna och serveringarna. Det finns flera andra stränder du inte får missa under ditt besök på Teneriffa, ta del av våra bästa tips här!

Lake Martinez

De stora havsvattenpoolerna Lago Martiánez är vid Puerto de la Cruz norra udde är perfekta att besöka när du är på Teneriffa. Poolerna skapades redan 1977 av den kände kanariske arkitekten César Manrique, och området rymmer allt för att dagen här ska bli både avkopplande och härlig!

Bland vajande palmer och med utsikt över Atlanten anses poolerna några av världens vackraste poolanläggningar. Vi håller med! Området har en enorm sjö som rymmer 27 000 kubikmeter vatten, flera öar, fontäner, tropiska laguner. Runt den stora poolen finns ännu flera mindre pooler, anpassade för både vuxna och barn. Det finns även flera restauranger och barer på området, den mest spektakulära är poolbaren som ser ut som ett stort piratskepp.

Vill du bo nära Lago Martiánez ska du bo på hotell Valle Mar eller Bahia Principe Sunlight San Felipe.

Lavastranden El Bollullo, Teneriffa - restips Apollo.se

Playa El Bollullo

Vill du upptäcka den svarta lavastranden på Teneriffa? Ett tips är att besöka Playa El Bollulla (Camino el Bollulla) som ligger ca 4 kilometer öster om Puerto de la Cruz. Med sin fina svarta sand och undanskymda läge anser många att detta är Teneriffas vackraste strand.

Playa El Bollullo ligger långt nedanför klipporna och för att komma till stranden krävs det att du promenerar ner längs en brant bergsstig. Så det är inte något vi rekommenderar att du gör om du har svårt att gå eller har barnvagn med dig. Men väl nere på stranden är det värt besväret! Sanden är alldeles mjuk och vackert svart. Tänk bara på att det kan bli höga vågor och undervattensströmmar. Nere på stranden finns en enkel strandrestaurang där du kan äta lunch och uppe vid parkeringen finns en à la carte-restaurang.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz, hitta och boka en resa till Puerto de la Cruz eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Puerto de la Cruz

Vad finns det att göra på Puerto de la Cruz? Vilka stränder är de bästa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Puerto de la Cruz på Teneriffa!

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här