Stränder & havspooler i Puerto de la Cruz

De svarta lavastränderna i Puerto de la Cruz skapar en häftig kontrast till alla gröna palmer, färgglada blommor och det blåa havet. Dessutom lockar Puerto de la Cruz med sina enorma havsvattenpooler Lago Martiánez. Här har vi samlat våra favoritstränder i Puerto de la Cruz.

Playa Jardin på Teneriffa - restips Apollo.se

Playa Jardin – tre svarta lavastränder

Playa Jardin är en av Teneriffas mest kända stränder – mycket tack vare att stranden är så vacker med svart lavasand, vajande palmer och kaktusar. Att den dessutom ligger centralt i Puerto de la Cruz gör att det är lätt att ta sig hit.

Stranden skapades av César Manriques och består egentligen av de tre stränderna Playa del Castillo, Playa del Charcón och Playa de Punta Brava som alla har perfekt halvmåneform och som skiljs åt av svarta lavastenar. Tänk bara på att vågorna ofta kan bli väldigt höga.

Längs stränderna finns den breda strandpromenaden och binder samman stränderna, de grönskande trädgårdarna och serveringarna. Det finns flera andra stränder du inte får missa under ditt besök på Teneriffa, ta del av våra bästa tips här!

I Puerto de la Cruz kan du bada du vid de berömda havsvattenpoolerna Lago Martianez

Puerto de la Cruz populära havsvattenpooler

Bland vajande palmer och med utsikt över Atlanten anses havsvattenpoolerna i Puerto de la Cruz varar några av världens vackraste poolanläggningar. 

Lago Martiánez har en enorm sjö som rymmer 27 000 kubikmeter vatten, flera öar, fontäner, tropiska laguner. Runt den stora poolen finns ännu flera mindre pooler, anpassade för både vuxna och barn. Poolerna skapades redan 1977 av den kände kanariske arkitekten César Manrique, och området rymmer allt för att dagen här ska bli både avkopplande och härlig! Det finns även flera restauranger och barer på området, den mest spektakulära är poolbaren som ser ut som ett stort piratskepp.

Vill du bo nära havsvattenpoolerna ska du boka hotell Valle Mar eller Bahia Principe Sunlight San Felipe.

Lavastranden El Bollullo, Teneriffa - restips Apollo.se Playa El Bollulla är enligt många Teneriffas finaste strand

Playa El Bollullo - Teneriffas vackraste strand?

Vill du upptäcka den svarta lavastranden på Teneriffa? Ett tips är att besöka Playa El Bollulla som ligger ca 4 kilometer öster om Puerto de la Cruz. Med sin fina svarta sand och undanskymda läge anser många att detta är Teneriffas vackraste strand.

Playa El Bollullo ligger långt nedanför klipporna och för att komma till stranden krävs det att du promenerar ner längs en brant bergsstig. Så det är inte något vi rekommenderar att du gör om du har svårt att gå eller har barnvagn med dig. Men väl nere på stranden är det värt besväret! Sanden är alldeles mjuk och vackert svart. Tänk bara på att det kan bli höga vågor och undervattensströmmar. Nere på stranden finns en enkel strandrestaurang där du kan äta lunch och uppe vid parkeringen finns en à la carte-restaurang.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz, hitta och boka en resa till Puerto de la Cruz eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Puerto de la Cruz

Vad finns det att göra på Puerto de la Cruz? Vilka stränder är de bästa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Puerto de la Cruz på Teneriffa!

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här