Att göra i Puerto de la Cruz

Att göra i Puerto de la Cruz

I Puerto de la Cruz och på norra Teneriffa finns mycket att se och upptäcka. Åk på utflykt till Teide eller häng med på vår ötur. Njut av all grönska inne i Botaniska trädgården eller besök Santa Cruz. Här har vi samlat några tips på saker du kan göra i Puerto de la Cruz.

Följ med på en utflykt till mäktiga Teide

Besök Teide - Spaniens högsta topp

Är du i Puerto de la Cruz kommer du garanterat att se Teides mäktiga, och ofta snöklädda, topp. Teide, som är Spaniens högsta topp med sina 3 718 meter över havet, är absolut ett måste när du är på ön och det finns flera sätt ta sig upp. Vulkanen omges av nationalparken Parque Nacional de las Cañadas del Teide och för att komma hit åker du genom Orotava Valleys vackra natur. Enklaste sättet att komma upp på Teide är att boka en utflykt med oss.

Här kan du läsa mer om utflykterna som utgår från Puerto de la Cruz och sedan boka utflykten när du är på plats.

Dagstur till Santa Cruz

Passa på att åka till några av Teneriffas andra städer när du är på semester i Puerto de la Cruz. På norra delen av ön ligger Teneriffas huvudort Santa Cruz som bjuder på allt från härligt stadsliv med shopping, restauranger och barer. Här kan du till exempel besöka sevärda platser som konserthallen Auditorio de Tenerife, Kanarieöarnas parlament och La Lagunas universitet. Vid Plaza de Candelaria (Candelarias torg) kan du shoppa loss bland internationella märken.

Fikonträd i botaniska trädgården i Puerto de la Cruz

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz har över 4 000 växtarter och som en av världens äldsta och mest välrenommerade botaniska trädgårdar är det nästan ett måste att besöka trädgården när du är här. Trädgården grundades redan på 1700-talet, och då var planen att sjöfarande spanjorer skulle ta med sig växter från världens alla hörn och plantera här. Sedan skulle växterna föras vidare till fastlandet och kungens slott. Men ingenting av detta blev, och nu är det som att gå in i en välskött, tät djungelskog med massor av häftiga träd, palmer, buskar och växter.

Att gå från centrum till Botaniska trädgården tar ca 20-30 minuter.

La Esperanza-skogen

En annan naturupplevelse i närheten av Puerto de la Cruz som du inte får missa är La Esperanza-skogen som ligger på väg mot Santa Cruz. La Esperanza-skogen är frodig och grön, med bland eukalyptusträd, lagerträd och kanariska tallar. Ju högre upp du kommer desto svalare blir temperaturen. När du når ca 1000 meter över havet är du framme vid en liten by med samma namn som skogen. Här finns ett charmigt litet torg.

Hitta till La Esperanza: Sväng av från motorvägen mellan Puerto de la Cruz och Santa Cruz, strax efter att du har passerat flygplatsen.

Shopping i Puerto de la Cruz

Vill du shoppa på semestern? Semestrar du i Puerto de la Cruz har du nära till flera shoppinggallerior på norra delen av Teneriffa. Närmst är det till Centro Comercial La Villa, som ligger mellan Puerto de la Cruz och La Orotava. Shoppingcentret är över 40 000 kvadratmeter stort och rymmer närmare 100 butiker.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz, hitta och boka en resa till Puerto de la Cruz eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Puerto de la Cruz

Vad finns det att göra på Puerto de la Cruz? Vilka stränder är de bästa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Puerto de la Cruz på Teneriffa!

Se alla våra restips för Puerto de la Cruz

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här