Teide från Puerto de la Cruz - restips Apollo.se

Att göra i Puerto de la Cruz

I Puerto de la Cruz och på norra Teneriffa finns mycket att se och upptäcka. Åk på utflykt till Teide eller häng med på vår ötur. Njut av all grönska inne i Botaniska trädgården eller besök Santa Cruz. Här har vi samlat några av våra bästa saker att göra i Puerto de la Cruz.

Besök Teide - Spaniens högsta topp

Är du i Puerto de la Cruz kommer du garanterat att se Teides mäktiga, och ofta snöklädda, topp. Teide, som är Spaniens högsta topp med sina 3 718 meter över havet, är absolut ett måste när du är på ön och det finns flera sätt ta sig upp. Vulkanen omges av nationalparken Parque Nacional de las Cañadas del Teide och för att komma hit åker du genom Orotava Valleys vackra natur. Enklaste sättet att komma upp på Teide är att boka en utflykt med oss.

Se mer av Teneriffa 

Vill du få en mer helhet av Teneriffa? Då är vårt bästa tips att hänga med på en utflykt runt ön. Under vår utflykt "Teneriffa runt" åker vi till Teneriffas bästa sevärdheter och genom några av öns absolut vackraste dalar. Vi besöker bland annat Kanarieöarnas viktigaste helgedom Basílica de Candelaria, det tusen år gamla drakträdet, San Marco-kyrkan i Icod de los Vinos och badorterna Playa de las Americas och Los Cristianos på södra ön.

Här kan du läsa mer om utflykterna som utgår från Puerto de la Cruz och sedan boka utflykten när du är på plats.

Shopping i Puerto de la Cruz

Vill du shoppa på semestern? Semestrar du i Puerto de la Cruz har du nära till flera shoppinggallerior på norra delen av Teneriffa. Närmst är det till Centro Comercial La Villa, som ligger mellan Puerto de la Cruz och La Orotava. Shoppingcentret är över 40 000 kvadratmeter stort och rymmer närmare 100 butiker.

Dagstur till Santa Cruz

Passa på att åka till några av Teneriffas andra städer när du är på semester i Puerto de la Cruz. På norra delen av ön ligger Teneriffas huvudort Santa Cruz som bjuder på allt från härligt stadsliv med shopping, restauranger och barer. Här kan du till exempel besöka sevärda platser som konserthallen Auditorio de Tenerife, Kanarieöarnas parlament och La Lagunas universitet. Vid Plaza de Candelaria (Candelarias torg) kan du shoppa loss bland internationella märken.

Botaniska trädgården

Botaniska trädgården i Puerto de la Cruz har över 4 000 växtarter och som en av världens äldsta och mest välrenommerade botaniska trädgårdar är det nästan ett måste att besöka trädgården när du är här. Trädgården grundades redan på 1700-talet, och då var planen att sjöfarande spanjorer skulle ta med sig växter från världens alla hörn och plantera här. Sedan skulle växterna föras vidare till fastlandet och kungens slott. Men ingenting av detta blev, och nu är det som att gå in i en välskött, tät djungelskog med massor av häftiga träd, palmer, buskar och växter.

Att gå från centrum till Botaniska trädgården tar ca 20-30 minuter.

La Esperanza-skogen

En annan naturupplevelse i närheten av Puerto de la Cruz som du inte får missa är La Esperanza-skogen som ligger på väg mot Santa Cruz. La Esperanza-skogen är frodig och grön, med bland eukalyptusträd, lagerträd och kanariska tallar. Ju högre upp du kommer desto svalare blir temperaturen. När du når ca 1000 meter över havet är du framme vid en liten by med samma namn som skogen. Här finns ett charmigt litet torg.

Hitta till La Esperanza: Sväng av från motorvägen mellan Puerto de la Cruz och Santa Cruz, strax efter att du har passerat flygplatsen.