Varför ska man resa till Barcelona?

Varför ska man resa till Barcelona?

Det finns många anledningar till att resa till Barcelona, och närheten till precis allt är det starkaste kortet den katalanska huvudstaden har. Här får du uppleva ett resmål som både erbjuder genuin storstadskänsla och sol och bad. Här svarar vi på lite vanliga frågor som om huruvida Barcelona är dyrt, vad det är känt för och när man ska åka.

En stad att längta tillbaka till

De flesta som en gång rest till Barcelona längtar alltid till nästa besök. Det är en stad som man på sätt och vis aldrig blir klar med, med en atmosfär som är enkel att trivas i. Precis som i storstäderna London och New York finns en obeskrivlig puls som bara måste upplevas på plats.

I Barcelona njuter man av livets goda stunder i allt man gör – oavsett om det är att köpa en färskpressad juice på matmarknaden La Boqueria, njuta av den goda shoppingen, gå vilse i gamla gränder i Barri Gòtic eller El Born, eller att slappa dagarna långa på stranden.

Runt varje hörn finns en ny tapasbar, och på eftermiddagarna samlas lokalbefolkningen för att ta något att dricka till sina pinchos. Om kvällarna är det inte helt ovanligt att hitta någon spelandes på ett piano på ett torg, eller se en gatumusikant spela gitarr i en tom gränd. Leta fram någon euro och ta ett till glas cava, njut av stämningen!

Barcelona, Spanien - restips på Apollo.se
När ska man åka till Barcelona?

När ska man åka till Barcelona?

När du ska välja vilken tid på året du vill åka, fundera på vilken dagstemperatur som passar dig allra bäst. I april och maj ligger temperaturen på runt 17-20 grader, medan det från juni till september är cirka 24-28 grader varmt. Även oktober och november är relativt milda i Barcelona, med cirka 15-20 grader.

Helt enkelt passar Barcelona för en semester nästan året runt. Under vinterhalvåret väntar varmare temperaturer än här hemma och du kan lägga fokus på shopping, museum och god mat. På sommaren lockar staden med långa sandstränder, Medelhavsvärme och utflykter till små badorter längs kusten.

Apropå tid kan det vara bra att ha med sig att spanjorerna som oftast tar sin siesta mellan klockan 15.00 och 17.00, något som de tar på extra stort allvar under de varma sommarmånaderna. Spanjorerna själva semestrar vanligtvis i slutet av juli och augusti.

Vad är Barcelona känt för?

Barcelona är känt för konstnärliga mästerverk som Sagrada Família och Park Güell, likväl som sina många stränder, fotbollsarenan Camp Nou och lummiga parker. Vad just du ska göra i Barcelona beror på dina intressen!

Är det din första gång till Barcelona? Bocka av och se kända landmärken som Arc de Triomf, shoppinggatan La Rambla och matparadiset La Boqueria. En mysig promenad i stadsdelen Barri Gòtic, de gotiska kvarteren, är ett givet måste.

Reser du till Barcelona med barn kanske Spaniens äldsta nöjesfält uppe vid Tibidabo kan vara värt ett besök, likaså Zoo Barcelona. Barnvänliga stranden Nova Icária Beach är populär bland barnfamiljer och vänner, medan Platja de la Barceloneta ligger mitt i smeten med gott om omklädningsrum och restauranger.

Är Barcelona dyrt?

Att åka på semester till Barcelona behöver inte bli dyrt. Självklart finns det fina lyxkrogar och exklusiva hotell, men om du vill resa på en budget går det jättebra. Överallt finns caféer och billigare restauranger, och shoppingpåsarna kan fyllas med både budgetmärken och fin design.

Vad är Barcelona känt för?

Ta sig runt i Barcelona

Vill du bara röra dig i stadskärnan är det enkelt att ta sig runt till fots, men det finns också ett brett nät av kollektivtrafik, och en enkelbiljett kostar bara någon euro. Vill du resa fritt med buss eller tunnelbana i Barcelona kan du köpa ett kort för runt 15 euro.

Hur är Barcelona?

Hur är Barcelona?

I Barcelona är det alltid livat, dag som natt. I stadskärnan, i och runt La Rambla, är trafiken alltid igång. Det fina med staden är att du snabbt och enkelt kan komma bort från det pulserande centrumet. Gå in på första bästa bakgata och låt vägen leda dig framåt!

Lokalbefolkningen är trevliga och lätta att ha att göra med, även om de kan upplevas som jäktade. Barcelona är en av världens mest tätbefolkade städer. Trots att det är en väletablerad turiststad, är det också hem för nästan två miljoner människor som lever, arbetar och träffar vänner och familj precis som vanligt.

Runt om i Barcelona finns diskotek, nattklubbar och salsa-ställen, för den som vill uppleva nattlivet. Kryper du hellre till kojs tidigt kan du njuta av solnedgången från någon av alla ställen längs hamnen, eller varför inte på ett mysigt litet torg? Missa inte heller att besöka någon av Barcelonas alla takbarer, på många centrala hotell finns en härlig terrass med milsvid utsikt över staden.