Parc_de_la_ciutadella

Parc de la Ciutadella

Mitt i centrala Barcelona hittar du den gröna oasen Parc de la Ciutadella – citadellparken. Det är en 17 hektar stor park med mycket grönska, vatten och ett zoo. Parken anlades i samband med att Barcelonas citadell revs 1869, och därifrån fick parken sitt namn.

 

Parc_de_la_Ciutadella

År 1872 fick Josep Fonterè uppdraget att rita parken, som först var tänkt att vara formad som en hästsko, eftersom Barcelona fått uppdraget att hålla världsutställningen 1888. Designen har förändrats sedan dess och idag är endast parkens södra och västra del bevarad från förr.

Idag kan du strosa runt här och besöka de anlagda sjöarna. Promenera i lugn och ro och njut av tystnaden jämfört med pulsen i centrala Barcelona. Om du vill kan du hyra en båt och ro i sjön för att beundra parken från vattnet. Det finns några bevarade byggnader i parken. Till exempel är Kataloniens parlament en av byggnaderna i de norra delarna av parken, en byggnad som härstammar från medeltiden. Hit kan du gå in och få en liten virtuell tur samt besöka shoppen om det känns intressant.

Om du besöker parken under sommaren, juni till augusti, hålls det gratis jazzkonserter i parken från kl. 22.00 på kvällarna. Ta med dig lite picknick och sätt dig ner i gräset och lyssna. När du ändå är här på kvällen kan du dessutom passa på att besöka fontänen La Cascada, som är vackert upplyst efter mörkrets inbrott. 

Att ta sig hit

Det enklaste sättet att ta sig hit är att åka tunnelbana till stationen Arc de triomf. För att komma dit tar du röd linje 2.

Priser och öppettider

Du behöver inte betala inträde för att besöka parken. Parc de la Ciutadella är öppet varje dag från klockan 10.00 fram till 20.00 mellan april och oktober. Under november månad stänger parken klockan 19.00 och samma gäller för mars. Mellan december och februari har parken lågsäsong och är öppen mellan 10.00 till 18.00 varje dag.