Sagrada_familia

La Sagrada Família i Barcelona

La Sagrada Familia i Barcelona är konstnären Antoni Gaudís stora livsverk. Kyrkan, som hade byggstart den 19 mars 1882, är en av Barcelonas mest kända sevärdheter.

Det var från början arkitekten Fransisco de Paula del Villar som var ansvarig för projektet, men efter en dispyt med finansiären sade del Villar upp sig och Gaudí tog över, efter att ha gjort om en stor del av projektet. Gaudí dog 1926 och sedan dess har man fortsatt bygga efter hans planer. Trots att kyrkan inte är färdig ännu, kan byggandet av Sagrada Familia finansieras nästan helt och hållet av intäkter från turister. I november 2010 invigdes kyrkan av påven Benedictus XVI, som konsekrerade den.

Fakta om Sagrada Familia

När kyrkan är klar, när det kommer bli är ännu oklart, kommer den ha 18 kyrkspiror, som representerar jungfru Maria, Jesus, de fyra evangelisterna och de tolv apostlarna. Sagrada Familia har tre fasader, vars syfte är att visa Jesus liv, från födsel till döden. Gaudí började med födelsefasaden redan 1892. Den mest iögonfallande tros bli den fasaden som ska representera döden.

Besöka Sagrada Familia

Öppettider: november till februari 09.00 – 18.00, mars och oktober 09.00 – 19.00, april till september 09.00 – 20.00.
Entréavgift: grundavgiften är 100 kronor, därpå tillkommer kostnader för vissa delar av kyrkan. 
Läs mer på Sagrada Familias hemsida

Adress: Carrer de Mallorca, 401