Den här resan är fullbokad, men det kommer fler spännande träningsresor! Se alla våra kommande träningsresor här!

Triathlonläger med Svenska Triathlonförbundet

Tillsammans med Svenska Triathlonförbundet erbjuder vi populära träningsveckor för nybörjare, dig i utvecklingsfas eller dig som är erfaren triathlet. Vi vågar lova att dessa läger är de mest ledartäta, kompletta och mest prisvärda alternativet du kan hitta på lägermarknaden. Playitas har alla de rätta förutsättningarna för triathlon: 50-meters uppvärmd pool med olympiska mått. Varierad och kuperad cykling och löpning runt hörnet. Dessutom har Playitas Kanarieöarnas största gym och ett oerhört populärt tillhåll för många av världens bästa triathleter. På Playitas kan du komma som ren nybörjare, kan delta som redan frälst triathlet men behöver bli bättre, snabbare eller effektivare. Vårt ledareteam är alltid handplockat av Svenska triathlonförbundet är och många års erfarenhet av triathlon som helhet, simning, cykel liksom löpning så du kan slipa dina färdigheter på en, flera eller alla grenar inklusive växlingar. På det ett härligt umgänge med likasinnade på en plats som andas sport, träning och givetvis värme. 


Veckoprogram

Här kan du se programmen för respektive vecka. Programmen är anpassade till alla ankomstdagar. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet innan avresa.

2019:


Triathlonläger för nybörjare, utveckling och erfaren

Intresset för triathlon har aldrig varit större än nu och i samarbete med Svenska Triathlonförbundet arrangerar vi populära och prisvärda träningsläger till Playitas Resort under vinterhalvåret. Få en kick-start på säsongen, bygg en bas inför vintern eller lär dig grunderna inom den fantastiska triathlonvärlden.

Våra läger vänder sig till dig som är både nybörjare,  i utvecklingsfas eller som är erfaren triathlet. Våra läger innehåller flera olika inriktningar för att passa både dig som vill krydda en semestervecka med simning, cykel och löpning till dig som är en inbiten triathlet.

Våra läger är mycket prisvärda och ledartäta med kompetenta och erfarna ledare som gör sitt yttersta för att du skall få en så bra vecka som möjligt utifrån dina förutsättningar. Triathlonveckorna innehåller förutom träning i de tre grenarna allt man bör tänka på från hur man ställer in sin cykel till hur man växlar mellan cykel och löpning. Har du redan kört triathlon ett tag passar lägret för både dig som kör kort- eller långdistans liksom dig med flera års erfarenhet av triathlon. Gemensamma middagar, intressanta föreläsningar och trevligt umgänge med likasinnade. Vi utlovar en vecka att minnas oavsett om du är nybörjare eller erfaren triathlet. 

Läs mer om de olika inriktningarna nedan och boka det som passar just dig. Om du vid ett senare tillfälle vill ändra dig är det inget problem att göra detta på plats.

Pris och datum:

Avreseorter: Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo (1 vecka).

Det här ingår:

 • Flyg tur & retur
 • Transfer
 • Del i dubbelrum inkl. halvpension
 • Träning enligt program med ledare från Svensk Triathlon

Begränsat antal platser! Max 30 deltagare per vecka.

Frågor? Mejla oss eller ring 0771-37 37 37, tonval 4. 

Resan bokas senast två veckor innan avresa, i mån av plats!

Fullbokad. Boka en annan träningsresa.


 

Detta ingår:

 • Ledarledda träningspass enligt veckoprogrammen
 • Föreläsningar och clinics med landslagets aktiva och förbundskaptener
 • Rolig och effektiv träning i grupp
 • Förbokade träningstider i den olympiska poolen
 • Flyg, del i dubbelrum, halvpension, transfer och mat på flyget.

Utöver detta har du tillgång till hela Playitas övriga sport & aktivitetsutbud med allt från yoga och stretch till gruppträningpass, gym och mycket mer. Övriga måltider, enkelrum, avbeställningsskydd samt försäkring tillkommer och pris framgår i formuläret när du klickar på "boka". Minimum ålder för deltagande i triveckorna 18 år. Max antal deltagare: 60 pers. Max 30 deltagare på simlägret.

Hyra eller ta med egen cykel

 • Cykelhyra tillkommer. Vi har ett cykelcenter med ett stort utbud av landsvägscyklar och tempocyklar. Observera att du måste förboka din cykel i god tid innan avresa. Vi kan ej garantera cyklar på plats under denna vecka om de inte är förbokade.
  Läs mer och förboka cyklar här
 • Vill du ta med egen cykel måste det också förbokas i god tid hos respektive flygbolag då det finns ett begränsat lastutrymme. Cykeln packas i cykelväska/låda. Läs mer om specialbagage här.
 • Cykeltransfer på Fuerteventura (buss) kostar 350 kr t/r och förbokas med oss.
 • Observera att hjälm är obligatoriskt på alla cykelpass!
 • Vi rekommenderar linjecykel (racer) före triathloncykel (tempo) på dessa läger, eftersom triathloncyklar har högre utväxling än racer och att kan bli väldigt tunga att cykla på i backiga Fuerteventura.
 • På lägret cyklar vi mest i grupp. Kör du med tempocykel skall en viss distans hållas från klungan (gruppen)

Nivåer

 

Nybörjare

Hur ställer man in sin cykel på rätt sätt i växlingsområdet, vad ska man tänka på när man köper löpskor, hur växlar man mellan simning till cykel på enklast och snabbaste sätt? Dessa frågor och många mer kommer du få svar på under din träningsvecka.


 

Utveckling

Träningsveckan med utvecklingsinriktning passar dig som har kört några triathlontävlingar och tränat triathlon i något år. Programmet är anpassat för såväl kort- som långdistans och innehåller både inslag av hög fart och långa utmanande distanpass.


 

Erfaren

Träningsveckan med inriktning erfaren passar för dig som har mångårig erfarenhet av triathlon. Du har genomfört många tävlingar och tränar triathlon regelbundet. På våra fartpass kommer du få uppleva rejäl fart i lagtempoform. På distanspassen erbjuds du att glida ut på långa distanspass i lite lägre tempo i Fuerteventuras karga landskap.


 

Ledare

Vi är noga med att alla oavsett nivå, skall få ut så mycket som möjligt av våra träningsläger. Våra läger är ledartäta och vi erbjuder både ledare inriktade på simning så som cykel och löpning. Alla ledare kvalitetssäkras och rekryteras av Svenska Triathlonförbundet.


 

Officiell leverantör av olympisk camp

Apollo är officiell leverantör av olympisk camp och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté och den svenska OS-truppen. Läs mer!