Triathlonläger på Playitas Resort

Våra breddläger passar både om du är nybörjare, i utvecklingsfas eller erfaren triathlet.

Är du triathlet? Eller är du nyfiken på triathlon? Vill du åka på ett välorganiserat träningsläger? Tillsammans med Svenska Triathlonförbundet arrangerar vi populära triathlonläger för både nybörjare, dig i utvecklingsfas eller dig som är erfaren triathlet. Våra breddläger är de mest ledartäta, kompletta och mest prisvärda alternativet du kan hitta på lägermarknaden. Playitas Resort har alla de rätta förutsättningarna för triathlonträning och är ett populärt tillhåll för många av världens bästa triathleter. En bra plats för inspiration helt enkelt.


På Playitas finns: 

• 50-meters uppvärmd pool med olympiska mått
• löpning runt hörnet
• varierad och kuperad cykling  
• god och hälsosam mat, buffé och a la carte
• alla förutsättningar för god återhämtning
• ett välutrsustat gym (Kanarieöarnas största)

På Playitas kan du komma som nybörjare och lära dig grunderna. Du kan delta som redan frälst triathlet för att bli bättre, snabbare eller effektivare. Vårt ledarteam är alltid handplockat av Svenska triathlonförbundet och har många års erfarenhet av triathlon som helhet, grenspecifik kompetens inom simning, cykel liksom löpning, så du kan slipa dina färdigheter på en, flera eller alla grenar. På det ett härligt umgänge med likasinnade på en plats som andas sport, träning och givetvis värme. 


Veckoprogram

Här kan du se programmen för respektive vecka. Programmen är anpassade till alla ankomstdagar. Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet innan avresa.

Program


Triathlonläger för nybörjare, utveckling och erfaren

Intresset för triathlon har aldrig varit större än nu och i samarbete med Svenska Triathlonförbundet arrangerar vi populära och prisvärda träningsläger till Playitas Resort under vinterhalvåret. Få en kick-start på säsongen, bygg en bas inför vintern eller lär dig grunderna inom den fantastiska triathlonvärlden.

Våra läger vänder sig till dig som är både nybörjare,  i utvecklingsfas eller som är erfaren triathlet. Våra läger innehåller flera olika inriktningar för att passa både dig som vill krydda en semestervecka med simning, cykel och löpning till dig som är en inbiten triathlet.

Våra läger är mycket prisvärda och ledartäta med kompetenta och erfarna ledare som gör sitt yttersta för att du skall få en så bra vecka som möjligt utifrån dina förutsättningar. Triathlonveckorna innehåller förutom träning i de tre grenarna allt man bör tänka på från hur man ställer in sin cykel till hur man växlar mellan cykel och löpning. Har du redan kört triathlon ett tag passar lägret för både dig som kör kort- eller långdistans liksom dig med flera års erfarenhet av triathlon. Gemensamma middagar, intressanta föreläsningar och trevligt umgänge med likasinnade. Vi utlovar en vecka att minnas oavsett om du är nybörjare eller erfaren triathlet. 

Läs mer om de olika inriktningarna nedan och boka det som passar just dig. Om du vid ett senare tillfälle vill ändra dig är det inget problem att göra detta på plats.

Pris fr. 13 498:-

Datum:
10-17 mars 2023

Hotell: Playitas Resort 

Avreseorter: Stockholm, Köpenhamn, Göteborg

Det här ingår:

 • Flyg tur & retur 
 • Transfer till och från hotellet
 • Mat på flyget
 • Del i dubbelrum/enrumslägenhet
 • Halvpension (frukost & middagsbuffé)
 • Träning enligt program med ledare från Svensk Triathlon

​​​​* Enkelrumstillägg från 2000:-

Bokningen är stängd!

Begränsat antal platser! 

Kontakta oss: [email protected]

Detta ingår:

 • Ledarledda träningspass enligt veckoprogrammen
 • Föreläsningar och clinics med landslagets aktiva och förbundskaptener
 • Rolig och effektiv träning i grupp
 • Förbokade träningstider i den olympiska poolen
 • Flyg, del i dubbelrum, halvpension, transfer och mat på flyget.

Utöver detta har du tillgång till hela Playitas övriga sport & aktivitetsutbud med allt från yoga och stretch till gruppträningpass, gym och mycket mer. Övriga måltider, enkelrum, avbeställningsskydd samt försäkring tillkommer och pris framgår i formuläret när du klickar på "boka". Minimum ålder för deltagande i triveckorna 18 år. Max antal deltagare: 30 pers per vecka. Max 30 deltagare på simlägret.

Hyra eller ta med egen cykel

Vill du hyra cykel på Playitas finner du priser och bokningsinformation här under prislistor.
Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgång på flygen!

Hur lägger jag till specialbagage?

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Pris

Novair:
400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här

SAS:
350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.


Om instruktörerna

Instruktörerna presenteras här inom kort. 


 


Nivåer

Du anmäler dig till den nivå du ligger närmast. På plats är det inga problem att växla mellan grupperna. Tillsammans med våra ledare anpassar vi så du får ut det mesta av din vecka.

Nybörjare

Hur ställer man in sin cykel på rätt sätt i växlingsområdet, vad ska man tänka på när man köper löpskor, hur växlar man mellan simning till cykel på enklast och snabbaste sätt? Dessa frågor och många mer kommer du få svar på under din träningsvecka.


 

Utveckling

Träningsveckan med utvecklingsinriktning passar dig som har kört några triathlontävlingar och tränat triathlon i något år. Programmet är anpassat för såväl kort- som långdistans och innehåller både inslag av hög fart och långa utmanande distanpass.


 

Erfaren

Träningsveckan med inriktning erfaren passar för dig som har mångårig erfarenhet av triathlon. Du har genomfört många tävlingar och tränar triathlon regelbundet. På våra fartpass kommer du få uppleva rejäl fart i lagtempoform. På distanspassen erbjuds du att glida ut på långa distanspass i lite lägre tempo i Fuerteventuras karga landskap.


 

Ledare

Vi är noga med att alla oavsett nivå, skall få ut så mycket som möjligt av våra träningsläger. Våra läger är ledartäta och vi erbjuder både ledare inriktade på simning så som cykel och löpning. Alla ledare kvalitetssäkras och rekryteras av Svenska Triathlonförbundet.

Ledare för januari & mars presenteras inom kort.


Om hotellet

Playitas Resort

Välkomna till Playitas Resort – ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Här finns över en miljon kvadratmeter fyllda av träningsmöjligheter och passar såväl aktiva familjer så som par eller singelresenär, gammal eller ung. Vad sägs om Kanarieöarnas största gym, tennisbanor, cykelcenter med de senaste modellerna, olympisk 50-meters pool, en 18-håls golfbana och massor med ledarledda träningspass.

Läs mer om Playitas Resort
Officiell leverantör av olympisk camp

Apollo är officiell leverantör av olympisk camp och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté och den svenska OS-truppen. Läs mer!