Padel på Playitas Resort

Padelresor 2023

- din ultimata padelguide

Padel - den fantastiska sporten som har tagit världen med storm! Ursprungligen från Mexico, har den nu blivit en global sensation. Med sin unika kombination av teknik, taktik och smidighet är padel en sport som alla kan njuta av. Och det bästa av allt är att du kan spela padel varje dag på utvalda sporthotell! Här har vi samlat allt du behöver veta om padel ute på våra sporthotell.

Padel på Porto Myrina - powered by Playitas

Varför skall jag testa padel på semestern?

  1. Lätt att lära sig: Padel är relativt lätt att lära sig och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av racket- eller bollsporter för att börja spela. Reglerna är enkla och spelet är mindre tekniskt än exempelvis tennis. Om du aldrig testat padel förr, oroa dig inte, du kommer snabbt att lära dig under semestern!
  2. Social sport: Padel är en social sport som ofta spelas i par, vilket gör det till en utmärkt aktivitet att utöva med vänner, familj eller andra gäster på hotellet! 
  3. Bra träning: Padel ger en bra konditions- och kardiovaskulär träning, samtidigt som det tränar koordination och reaktionsförmåga. 

Behöver jag ha spelat padel förut?

Ute på sporthotellen erbjuder vi dagligen klasser vi kallar "Social Padel", dessa klasser är oftast uppdelade på 3 nivåer. Är du helt ny på padel får du spela med andra nybörjare, är du inbiten padelspelare blir du matchad med mer erfarna spelare. Passa på att boka in dig på dessa klasser och testa på denna roliga sport, vem vet - du kanske kommer hem med en ny favoritsport!
 

Kan jag hyra banor eller få privatlektioner?

Om du som många andra blir padeltokig under semestern så finns våra padelcoacher tillgängliga för privatlektioner mot en mindre avgift, prata med padelcoachen eller någon i sportteamet på plats för att boka in privatlektioner. Skulle du hellre spela med ditt resesällskap på egen hand går även banor och padelrackets bra att hyra i sportshoppen på hotellet. 

Delta i padelturnering med andra gäster!

På våra Powered by Playitas-hotell med padelbanor brukar vi en gång per vecka anordna en populär padelturnering där alla som vill kan vara med! Det utlovas bra stämning runt banorna där många samlas för skönt häng och spel i en klassisk Americano-turnering. Denna turnering är perfekt om du vill socialisera dig med andra gäster på hotellet.
 

Finns det padelresor i grupp?

För den som redan är fast för sporten och vill ta sitt padelspelande till nya nivåer rekommenderar vi att man följer med på ett padelläger med ett team av padelcoacher med ett separat schema anpassat för en maxad vecka med padelspel, taktik och teknik tillsammans med andra padelfantaster. Se vår kalender där vi samlat alla kommande padelresor med våra partners. 


Här kan du spela padel med padelcoach

apollo sports
Porto Myrina – powered by Playitas
Här ingår Sports Inclusive

Porto Myrina – powered by Playitas

apollo sports
Playitas Resort
Sport-, semester- och träningsparadis

Playitas Resort


Fler hotell med padelbanor

På dessa hotell finns padelbanor att använda för eget bruk under semestern, vi kan ej garantera att det anordnas turneringar och gruppspel tillsammans med andra gäster såsom våra Powered by Playitas-hotell erbjuder. 

apollo sports
Lyttos Beach
Många & bra sportfaciliteter

Lyttos Beach

apollo mondo boutique
Porto Plomari
Industriell design med moderna inslag

Porto Plomari


Apollo Sports – träningshotell för alla

Vill du ha en översikt över alla våra sporthotell ska du läsa mer här.

Träningsresor med Apollo Sports

Vi erbjuder Sveriges största utbud av träningsresor och träningsläger som passar alla – från vardagsmotionärer till elitidrottare.

Träningskalender

Våra träningsveckor passar dig som vill fokusera på din favoritaktivitet eller sport, slipa på tekniken och uppleva träningsglädje tillsammans med andra.

Se träningskalendern

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa träningsresa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här