Royal Caribbean

Royal Caribbean är ett av världens största kryssningsrederier. Alla fartyg är fyllda till bredden av en härlig mix restauranger för alla smaker. Underhållning och alla aktiviteter ombord är i världsklass och du kan se fram emot Broadway-shower, klätterväggar, galna vattenland, surfbassänger, ziplines och mycket mer. Även hamnstoppen är fyllda med upplevelser och det finns ett bredd utflyktsprogram som du får ta del av.

Boka ditt kryssningspaket »


Royal Caribbeans fartyg och olika fartygsklasser

Royal Caribbean har fartyg i olika klasser och med Apollo kan du välja det fartyg och den klass som passar just dig och ditt sällskap bäst..

Oasis-klassen

Störst och mest är Oasis-klassen och hit hör fartygen Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Symphony of the Seas och Harmony of the Seas. Alla kryssningar med fartygen i Oasis-klassen är fyllda till bredden av aktiviteter för hela familjen och du kan vara säker på att få en semester med massor av skoj. Oasis-klassen riktar sig till hela familjen och har något som passar alla.

Quantum-klassen

Nästa kategori är Quantum-klassen, och här hör fartyget Anthem of the Seas hemma. En kryssning i denna klass passar dig som vill ha åka på en kryssning med extra alla när det kommer till aktiviteter, upplevelser och underhållning! Quantum-klassen riktar sig till hela familjen och har något som passar alla.

Vision-klassen

Fartygen i Vision-klassen är lite mindre än de övriga klasserna och hit hör Rhapsody of the Seas. En kryssning i Visions-klassen passar dig som vill ha det lite personligare och med en mer avslappnad atmosfär. Trots att de är mindre kan du ändå se fram emot härliga pooler, flera restauranger och mycket aktiviteter.


 

Viktig information inför avresan

Royal Caribbean International-appen

Ladda ner Royal Caribbean International-appen. Den kan laddas ner från App Store eller från Google Play   
Det är via appen du checkar in för din resa. 

 

 

 

Biljetten – SetSail Pass

Ditt "SetSail Pass", din slutliga biljett. får när du har checkat in på Royal Caribbean International-app.
​​​​Incheckning kan ske tidigast 30 dagar före avresa.

När du fått till "SetSail Pass" i appen får du bland annat där uppgifter om från vilken hamn fartyget avreser från samt ankommer samt tiden för ombordstigning. Vanligtvis kan du gå ombord från kl. 13.00. Notera att du måste vara ombord på fartyget senast 90 minuter innan beräknad avgångstid, annars räknas din bokning som avbokad. Vid försenad ankomst har du inte rätt till återbetalning av kryssningens pris, undantaget skatter.

Bagagelappar får du i hamnen innan ombordstigning.

Incheckning och Sea Pass

När du har checkat in i appen får du en SetSail Pass med en QR kod. I hamnen kontrolleras ditt SetSail pass samt ditt pass och du får ett personligt Sea Pass.

Ditt Sea Pass fungerar som din legitimation vid tilläggsbetalningar ombord och som nyckelkort till din hytt. På ditt Sea Pass anges också huvudrestaurang och vilket bordsnummer du har vid måltiderna. Har du valt "My Time Dining" (fria tider för sittning) så anges inget bordsnummer. Det är viktigt att du behåller ditt Sea Pass under hela resan.

Mat i absolut världsklass

Royal Caribbean erbjuder restauranger för alla smaker. I kryssningen ingår frukost lunch och middag som serveras à la carte i huvudrestaurangen. Vill du ha mer variation finns det självklart mängder med andra restauranger, caféer och barer ombord! Här kan du välja italienskt, asiatiskt, grillade rätter, fisk och skaldjur.

Kvällarna ombord

När kvällarna kommer kan du välja och vraka bland kvällsaktiviteter. Alla fartyg erbjuder mäktiga musikaler i Broadway-klass men även andra shower. Det finns också flera härliga barer att avsluta kvällen med en god drink eller ett glas vin i. Ombord hittar du också casino och nattklubbar.

Aktiviteter för alla åldrar

Ombord finns massor med aktiviteter och roligheter, bland annat stora poolområden, vissa med häftiga vattenrutschkanor, ishall, minigolf, zipline… listan kan göras lång! För barnen finns Royal Caribbeans kostnadsfria barn- och ungdomsklubb Adventure Ocean för alla mellan 3 och 17 år. Barnklubben leds av utbildad personal och har aktiviteter från morgon till kväll. 

Vill du hålla igång träningen? Inga problem – fartygen har stora gym med panoramautsikt så att du samtidigt kan njuta av havet. Efter träningen kanske en massage eller bara en stund i jacuzzin kan vara något?

Utforska stoppen

En kryssning är ju inte enbart fartygen – även om de är som en stor destination i sig själv. Nej, en av de bästa sakerna med kryssningen är ju alla stopp som görs längs vägen. Utflykterna är många och kan innehålla stadsvandringar, segway-turer, besök i häftiga vattenparker, vinprovning på lokala vingårdar, båtturer till idylliska öar, snorkling, kajakäventyr… Tänk bara på att kolla in utflyktsprogrammet och boka utflykter tidigt. Platserna är nämligen begränsade och kan ta slut.


Dryckespaket

Dryckespaketet bokas antingen på Royal Caribbeans hemsida eller ombord men då tillkommer en avgift på 18%.
Observera att det går att boka dryckespaket fram till 5 dagar före avresa. 

Deluxe Package

Pris från 70$ per person och dag.

 • Cocktails, drinkar och öl
 • Vin på glas
 • Läsk
 • Vatten på flaska
 • Premium kaffe och tea

I paketet ingår dryck till ett styckpris på max 12 $, samt 40 % rabatt på vinflaskor till ett värde av 100 $ eller 20 % rabatt på vinflaskor med ett pris på över 100 $.

Refreshment Package

Pris från 29$ per person och dag.

 • Premium kaffe och tea
 • Vatten på flaska
 • Färskpressad apelsinjuice
 • Läsk

Classic Soda Package

Pris från 12,99 $ per person och dag.

 • Läsk
 • Coca Cola mugg

Våra kryssningsrederier

Passa på att stanna några hotellnätter extra före kryssningen!


Våra bästa kryssningstips

Här har vi samlat våra bästa tips som du kan ta del av inför kryssningen. Oavsett om du är nybörjare eller expert så finns det en hel del bra och användbara tips!

Varför välja kryssning?

Många resmål på önskelistan men problem att få tiden att räcka till? Det är bara ett av flera skäl att välja en kryssningssemester nästa gång. Här delar vi med oss av 10 anledningar för varför du ska välja kryssning inför din nästa semester.

Läs mer

Våra 7 bästa kryssningstips

När är bästa tiden för att åka på kryssning? Vilket fartyg ska du åka på kryssningen med? Vad ska man packa med sig? Här har vi samlat sju bra tips inför din kryssningssemester.

Läs mer

Resa med barn på kryssning

Att kryssa är ett perfekt sätt att resa bekvämt, även med yngre barn. Ombord finns massor med roliga aktiviteter och underhållning för både stora och små.

Läs mer

Boka ditt kryssningspaket