Kryssningar med MSC

Kryssningstips

- våra 7 bästa tips

När är bästa tiden för att åka på kryssning? Vilket fartyg ska du åka på kryssningen med? Vad ska man packa med sig? Här har vi samlat sju bra tips inför din kryssningssemester.

1. Välj fartyget som passar dig bäst

Det är en stor skillnad mellan de kryssningsfartyg och båtar som vi samarbetar med. För familjer med yngre barn är Royal Caribbean och MSC Cruises ett bra alternativ. Fartygen är stora och har aktiviteter för alla åldrar, flera pooler, shower och mycket mer.

Reser du tillsammans med din partner rekommenderar vi det lite lyxigare Celebrity Cruises. Här kan du se fram emot superb mat och goda viner. Är du mer intresserad av mindre fartyg kan en skärgårdskryssning i Kroatien vara att föredra. Båtarna har plats för max 50 passagerare och under en vecka får du se flera av Kroatiens vackra öar. Varje kväll får du dessutom möjlighet att upptäcka en ny hamn med stopp i bland annat de historiska städerna Dubrovnik och Split.

2. Maten ombord

Alla rederier som Apollo samarbetar med lägger stor vikt vid mat och dryck, och när du bokar en kryssning i Karibien och Medelhavet ingår alltid måltider. På fartygen finns bufférestauranger med stort utbud, à la carte-restauranger med mat från världens alla hörn, snabbmat, caféer och barer. Till barnen finns ofta anpassade rätter.

Det finns också bra alternativ för dig som äter specialkost. Glutenfria och laktosfria råvaror förvaras i speciella utrymmen ombord och tillagas i särskilda kök ombord av utbildad personal. Meddela ditt önskemål i samband med att du bokar kryssningen så kommer det att finnas en egen meny med flera val till dig.

För en extra bekväm kryssning rekommenderar vi att du köper till dryckespaket till hela sällskapet och kan njuta av All Inclusive ombord.

3. Valet av hytt

De stora fartygen har över 30 olika varianter av hytter som du kan välja mellan, i olika prisklasser. De billigaste hytterna är de så kallade insideshytterna och som saknar balkong och fönster. Vi rekommenderar alltid en hytt med balkong – det är ändå något speciellt med att sitta på en balkong och njuta av utsikten över havet. Vill du unna dig det lilla extra med mer utrymme och större balkong kan en svit vara att föredra.

4. Läs på om vad som ingår

Vi erbjuder flera alternativ där mat ingår, där mat och dryck ingår, där bara frukost ingår, dricks till personalen ingår i priset, utflykter ingår och så vidare. Det är stor variation mellan de rederier som vi samarbetar med och vi rekommenderar dig därför att alltid läsa det finstilta för att se var och hur du får ut mest av dina pengar.

5. Planera utflykterna

För att få ut det mesta av din kryssning rekommenderar vi dig att läsa på lite extra om platserna där fartygen lägger till. De större rederierna erbjuder ofta guidade utflykter på stoppen vilket är ett bekvämt sätt att få uppleva de mest kända sevärdheterna.

6. Extranätter på hotell

Apollo erbjuder kryssningar med olika reslängder. Vi har kryssningar där några hotellnätter i samband med kryssningen ingår i priset. Vi har också kryssningar där du själv väljer antal hotellnätter du vill ha. Vi rekommenderar dock alltid att du bokar några extra hotellnätter eftersom städerna med avresehamnarna är stora och tål att upptäckas!

7. Bra saker att ha med i packningen

Vid incheckning till fartyget på plats i hamnen lämna du ifrån dig resväskan till rederiet. De tar sedan din väska, via säkerhetskontrollen, till din hytt. Detta innebär att det ibland kan ta en stund innan du har väskorna på plats i hytten. Det är inte ovanligt att den anländer till din hytt efter att fartyget lämnat kajen. Det kan därför vara bra att tänka på några saker i och med packningen.

I resväskan kan du sedan packa ner det du kan behöva under resten av kryssningen. Sköna sommarplagg för dagtid och lite finare kläder till kvällen. Vissa rederier har klädkod vid middagen och vi rekommenderar ett grundplagg (klänning för kvinnorna och kostym för männen). På de flesta av rederierna som vi samarbetar med går det dock bra med lite finare sommarkläder på kvällen.

Tänk också på att det med sköna skor om du planerar att följa med på någon av utflykterna eller uppleva platserna på egen hand. 


Våra kryssningsrederier

Passa på att stanna några hotellnätter extra före kryssningen!