Varför välja kryssning?

- våra 10 därför att

Många resmål på önskelistan men problem att få tiden att räcka till? Det är bara ett av flera skäl att välja en kryssningssemester nästa gång. Här delar vi med oss av 10 anledningar för varför du ska välja kryssning inför din nästa semester.

1. Valuta för pengarna

En god anledning att välja kryssning är semesterbudgeten. När du kryssar ingår nämligen det mesta: boende, mat, dag- och kvällsunderhållning samt transport mellan olika resmål. Du kan också förbeställa dryckespaket och utflykter, vilket ytterligare underlättar att hålla sin budget.

2. Många resmål – ett hotell

På en kryssning behöver du inte tänka på mellanlandningar eller att behöva dra med dig din resväska kors och tvärs. Här packar du bara en gång och låter det flytande hotellet ta dig från stad till stad, eller ö till ö. Varje morgon vaknar du på ett nytt ställe och till nya äventyr.

3. Skräddarsytt

För vissa betyder den perfekta kryssningen klätterväggar, utomhusbio, spektakulär underhållning och vattenrutschbanor i luften. Andra föredrar mer intima fartyg, lyxyacht eller segelfartyg. Oavsett vad du föredrar så finns den perfekta kryssningen för dig. Med Apollo kan du skräddarsy din egen resa, välja ditt drömfartyg, resväg, kabin och sen är du är på väg!

4. Enormt utbud av aktiviteter och möjligheter

Dagens kryssningar är utformade för att tillfredsställa alla oavsett intressen. Spa, kasino, basket, golf, vinprovning, föreläsningar, musikaler, danslektioner, konserter och yoga är bara några exempel på aktiviteter som erbjuds ombord. Skulle du föredra att inte göra någonting alls är det också naturligtvis möjligt – med en fantastisk havsutsikt var än du väljer att inte göra något.

5. Enkelt att planera

Eftersom kryssningar säljs som paket är de lätta att planera. Du behöver inte leta ihjäl dig efter hotell i din prisklass, eller spendera tid på att samordna flyg mellan olika resmål. En kryssning är också perfekt för grupper som reser tillsammans. Att samordna 10-30 olika familjemedlemmar och vänner med olika preferenser, intressen och ålder är inga problem – det enorma utbudet ombord låter alla hitta något som faller dem i smaken.

6. Allt du behöver inom räckhåll

Dagens kryssningsfartyg är utrustade med wifi och mobiltäckning, vilket gör det enkelt att hålla kontakten med omvärlden och snabbt dela med sig av alla härliga bilder man tar. Affärerna ombord säljer allt du kan ha glömt att packa, och om du blir sjuk finns det alltid hjälp att få.

7. Upptäck platser du annars inte skulle sett

Drömmer du om att utforska Karibien? Är du nyfiken på Dubai eller New York? Eller kan du inte bestämma dig för vad du vill se i Medelhavet? Att kryssa är ett av de absolut bästa sätten att se flera av de mest exotiska delarna av världen. Kryssningarna innehåller ofta allt från populära resmål till mindre städer, alla med spännande sevärdheter och saker att göra.

Fartyg i solnedgången

8. Romantiskt

Med vinden i håret, havsutsikt var du än är, vackra solnedgångar, stjärnklara nätter och sena middagar blir vi nog alla lite extra kära. På dagen kan du välja mellan oändliga aktiviteter att göra tillsammans, som till exempel par-massage, bubbelpool, dans, promenad på däck och spännande äventyr iland.

9. Socialt

Om du älskar att lära känna nya människor och nya kulturer erbjuder kryssningar fantastiska möjligheter. Genom att delta i olika aktiviteter träffar du andra likasinnade, och barnen får snabbt nya vänner.

10. Prova något nytt

Har du inte kryssat tidigare? Det om något är skäl nog att prova!


Våra kryssningsrederier

Passa på att stanna några hotellnätter extra före kryssningen!