Kryssa från New York

Börja kryssningen med några extra dagar i städernas stad New York. Kryssningen börjar i New Jersey och tar dig sedan norrut längs kusten med stopp i flera amerikanska städer. Under resans gång finns allt du behöver ombord på fartyget.

New York är full av intryck och häftiga upplevelser och sevärdheter. Staden är indelad i de fem områdena Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Bronx och Queens. Här hittar du allt från storslagen shopping, härliga museer, fantastiska restauranger och så mycket mer. Stannar du på Manhattan kan du promenera i Central Park eller besöka Chrysler Building och Empire State Buliding. Vill du se Frihetsgudinnan kan du ta båt ut till Ellis Island.

Vad är ett besök i New York utan shopping? Fifth Avenue och Third Avenue är der mest kända och här finns några av världens mest kända varuhus Saks, Macy's, Tiffanys & Co och Bloomingdale. Dessutom är USA landet för riktigt bra fynd, och de görs bäst i någon av alla outlets. Mest central är Century 21 i Downtown.

Ta med dig bekväma skor och promenera runt i New York! Central Park är, med sitt centrala läge mitt på Manhattan, ett andningshål för stadens alla människor. Även High Line är perfekt för promenader. Den numera nedlagda järnvägen ligger upphöjd från gatorna och bjuder på både härlig utsikt och vackra växter.


Hotelltips

Lägg till några dagar i samband med din kryssning och lär känna denna storstad lite extra. Apollo erbjuder bra hotell centralt på Manhattan. 

The New Yorker A Wyndham Hotel

The New Yorker A Wyndham Hotel är ett 4-stjärnigt hotell med centralt läge på Manhattan. På en kvart är du vid Emire State Building och Macy's, och ytterligare lite längre bord hittar du Time Square. Rummen är luftkonditionerade och har gratis wifi.

The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City har ett fantastiskt läge en kort promenad från Chrysler Building. Rummen har luftkonditionering och gratis wifi. Det finns dessutom ett dygnet runt-öppet gym och en frisör. Tre restauranger och en bar.

NoMo SoHo

NoMo SoHo har ett centralt läge på Manhattan, till Macy's är det ca 4,5 kilometer. Här finns en restaurang som med utsikt över hotellets trädgård, en bar samt ett gym som är öppet dygnet runt. Rummen har gratis wifi och tv med satellitkanaler.


Våra avresehamnar

Kryssning från New York

Kryssningarna som utgår från New York har rutter både norrut upp till Kanada, och söderut mot Karibien. Väljer du den norra turen kan du se fram emot stopp i bland annat Boston och Halifax på vägen mot Maine. Väljer du den södra kryssningen kan du se fram emot stopp på Bermuda, St. Maarten eller Haiti.

Bra att tänka på inför kryssningen


Våra kryssningsrederier

MSC Cruises

 • Nya och moderna fartyg
 • Flera poolområden
 • God mat med bas i det italienska köket
 • Broadway-liknande shower varje kväll

Royal Caribbean

 • Världens största kryssningsfartyg
 • Underhållning i världsklass
 • Aktiviteter för alla åldrar
 • Stort urval av restauranger för alla smaklökar
Celebrity Cruises

Celebrity Cruises

 • Eleganta och moderna fartyg
 • Passar för vuxna
 • Restauranger med gourmetmat
 • Fantastiska shower i världsklass