Magiska Sintra

Utflykter från Lissabon

- våra bästa utflyktstips!

Vill du fly undan centrala Lissabon över dagen, eller längtar till stranden? Det finns många alternativ! Besök ett sagolikt slott, bada i havet eller ta dig på nya äventyr längst kusten.

Stranden i Estoril utanför Lissabon

Stränder nära Lissabon

Lockar ett bad i havet? I centrala Lissabon finns ingen badstrand, men bara 30 minuter bort väntar kusten med mjuka sandstränder. Både orterna Estoril och Cascais är trevliga utflyktsmål med gulliga stadskärnor och små stränder här och var. Du tar dig enkelt till båda med tåg eller buss. En lång och skön sandstrand hittar du i Costa da Caparica, ungefär tjugo minuter från centrala Lissabon med bil.

Den mest populära stranden nära Lissabon är Praia de Carcavelos, mycket tack vare de bra kommunikationerna dit. Efter tjugo minuter med tåg väntar en lång, gyllene sandstrand. Hit åker både turister och lokalbor, så var beredd på lite trängsel!

Lissabon till Algarve

En längre utflykt är den från Lissabon till Algarve. Cirka tre timmar med tåg bort ligger Algarve med sin kända kust. En av Algarvekustens mest kända turistorter är Albufeira, som med sin historia som gammal fiskeby är en riktigt mysig stad med kullerstensgator och vitkalkade hus. I Algarve hittar du även några av Europas bästa surfstränder.

Trädgård vid slottet Quinta da Regaleira

Sagolika Sintra

Att komma till Sintra är som att kliva in i vilken Disney-film som helst. Staden ligger tre mil från Lissabon och är klassat som ett världsarv. Sintra klättrar på höjden och karaktäriseras av färgglada hus som får vem som helst att vilja utbrista ”jag flyttar in!”.  

Sintras mest kända sevärdhet är slottet Pena Palace, som med sina färggranna torn och prunkande park är en fröjd för ögat. Penapalatset stod klart i mitten av 1800-talet och var en gång i tiden ett kungligt palats. Slottet ligger högt upp på ett berg – hoppa in i en taxi, ta bussen eller utmana resesällskapet med en rejäl promenad.

Tätt följt av Pena är det majestätiska slottet Quinta da Regaleira. Den utsmyckade fasaden, de gotiska tornen och mystiska, underjordiska gångar gör slottet till ett av Sydeuropas mest häftiga. Strosa runt på ägorna, och vad du än gör – missa inte The Initiation Well. Brunnen byggdes ursprungligen för ceremoniella ändamål och liknar mer ett underjordiskt torn, kantade med trappor. Förutom att det är otroligt häftigt att gå ned för spiraltrappan ned till brunnens botten sägs det också vara en ingång till en underjordisk labyrint.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lissabon, hitta och boka en resa till Lissabon eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lissabon

Här hittar du våra bästa tips på de bästa sevärdheterna, de mysigaste stadsdelarna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Lissabon

Lissabon, Estoril, Cascais och Paço de Arcos

  • Kombinera vackra Lissabon med sol & bad
  • Golf, arkitektur och fina små badvikar
  • Lissabon - en behaglig och charmig storstad
Se alla resor till Lissabon och närliggande områden

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här