Finnair (AY)

https://www.finnair.com/se-sv

Finnair är Finlands största flygbolag och även det nationella flygbolaget. Bolagets hemmabas är Helsingfors-Vandas flygplats. Finnair dominerar både den inhemska och den internationella flygmarknaden i Finland och är medlem i Oneworlds flygallians. Finnair är ett av Europas ledande flygbolag och transporterade över 10 miljoner passagerare 2016. Finnairs ruttnätverk inbegriper 16 inhemska och omkring 50 internationella destinationer. De är ett av Europas största flygbolag vad gäller flygningar till Asien. Finnair hör till de äldsta flygbolagen i världen.

Tilläggstjänster för Finnair

Köp ytterligare tjänster för charterflyg, såsom måltider, sittplatser och specialbagage på https://www.finnair.com/fi-en/manage/apollo


Du kan logga in på Finnairs hemsida tidigast dagen efter bokningen och när det är högst 185 dagar kvar till resans avgång. Logga in med ditt bokningsnummer från Apollo och efternamn.

Läs mer om måltider ombord på flyget här Nordic Kitchen selection. Endast kortbetalning accepteras på flyget.

Bagage charterflyg

På en charterresa får varje passagerare ta med sig ett bagage med en maxvikt på 23 kg och en summa av yttermått (höjd + längd + bredd) på 158 cm. Dessutom får en passagerare (exklusive ett spädbarn) bära ett handbagage som väger upp till 8 kg. Ett spädbarn kan ha en väska som väger upp till 23 kg. Dessutom kan ett barn och spädbarn ha en hopfällbar barnvagn och en bilbarnstol.

Vikten på det bagage som checkas in får inte överstiga 23 kg, även om flera personer med samma resereservation har packat i samma väska.
Läs mer om bagageregler och instruktioner för Finnairs flygningar här.

 

Endast flyg

Om du bara har bokat flyg, läs mer om bagagebegränsningar här.

Checka in

Incheckningsmetoder: Automatisk incheckning på flygplatsen,  Finnairs hemsida,  förincheckning.
Finnairs online-incheckning öppnar 36 timmar före flygets avgång på Finnairs webbplats

 

Finnair Shop - taxfree shopping väntar på dig på ditt flyg

I Finnair Shop kan du enkelt handla i förväg och din shopping kommer att vänta på dig på flyget på din plats. I Finnair Shops breda utbud hittar du bl.a. solkräm, badkläder och strandkläder, samt spel och annan underhållning för unga och äldre semesterfirare. Och det bästa av allt – du sparar tid på semestern, och får tid över till annat om du även förbeställer presenter till hemkomsten. Det är möjligt att handla tidigast 30 dagar före flygets avgång. Taxfree shopping på Finnairs flyg »

 

Finnair Plus 

När du flyger med Finnair kan du även samla Finnair Plus-poäng när din resa bokas via Apollo. Du kan lägga till ditt Finnair Plus-kortnummer antingen vid incheckningen eller i förväg här.

Bokningskod för Finnairs flyg

Logga in på  https://www.finnair.com/en-us/manage/apollo med Apollos bokningsnummer. Du kommer att se Finnairs flygbokningsnummer (sex tecken) överst på sidan.

 

Assisterade passagerare

Kontakta vår kundtjänst .

 

Flyga med husdjur

Kontakta vår kundtjänst .


Fler tillval till charterresan

Checka in bagage, boka transfer till och från flygplatsen eller se alla tillval för charterresan.

Incheckat bagage

Enklaste sättet, och snällast mot plånboken, blir det om du lägger du till incheckat bagage som tillval när du bokar din resa. 

Läs mer och boka

Transfer till och från flygplatsen

Med en förbokad transfer mellan flygplats och hotell får du en smidigare resa. Res tryggt, säkert och enkelt till och från hotellet.

Läs mer och boka

Alla tillval till charterresan

Vi har en mängd tillval som du kan addera till din resa för att ge den det lilla extra. Välj bland tillval före resan, under flygresan samt på resmålet.

Se alla tillval