Nya Marinan med båtar i Hurghada

Saker att göra i Hurghada

Vill du kombinera slappa dagar i solstolen med upplevelser utanför hotellområdet? Då har vi några riktigt bra tips som du kan ta del av här! Hurghada bjuder nämligen på mer än bara sol och bad - här kan du även uppleva spännande områden och intressanta sevärdheter! 

Nya Marinan i Hurghada Nya Marinan i Hurghada lockar med trevliga restauranger och barer

Sheraton Street

Besök pulserande Sheraton Street och Sherry Street som bjuder på shopping och en glimt av hur livet i det centrala Hurghada ser ut. Du kanske kommer älska det eller så kommer du inte alls tycka om det - men du kommer iallafall ha fått uppleva någonting helt annat mot vad vi i Skandinavien är vana vid. På Sheraton Street väntar tutande bilar, blinkande lampor och ett myllrande folkliv. Passa på att shoppa lite souvenirer eller någonting annat kul som du kan ta med dig hem, men glöm för all del inte att pruta! Tänk att du ska försöka pruta ned priserna till ungefär 50% av utgångspriset! Här kan du ta del av fler prisvärda tips i Hurghada.

Nya Marinan

Söker du den lite lugnare och mer avslappande atmosfären bör ett besök i Nya Marinan definitivt finnas med på din att-göra-lista. Här får inga bilar köra utan du kan njuta av en promenad och spana in båtarna som lagt till längs med hamnpromenaden. Området bjuder på flera trevliga och trendiga restauranger med allt ifrån asiatiskt till grekiskt och italienskt. Är du inte riktigt hungrig kan du slå dig ned och njuta av någonting gott att dricka och varför inte beställa in en Shisha? 

Strandpromenaden i Sahl Hasheesh Njut av vackra vyer från strandpromenaden i Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh

Området Sahl Hasheesh bjuder inte bara på en fantastisk lång och härlig sandstrand utan också trevliga restauranger och strandbarer. Ta en promenad längs med strandpromenaden i en allé av palmer där du åt ena hållet kan njuta av utsikten över stranden och det kristallklara havet och åt andra hållet kan du spana in de fantastiska byggnaderna i traditionell arabisk stil. Här kan du få till riktigt fina bilder som du kan fylla din feed med! 

El Dahar

Upplev det genuina och lokalbefolkningens riktiga vardagsliv i området El Dahar. Här får du absolut inte missa att besöka den välkända grönsaksmarknaden som är en upplevelse i sig. Här får du känna på det autentiska Egypten jämfört med andra områden i staden som mest är anpassade efter turismen. 

Att ta sig runt i Hurghada

  • Uber! Ja, du läste rätt. Uber finns faktiskt i Hurghada och fungerar alldeles utmärkt, fördelen med Uber är att du får ett fast pris som sedan dras på ditt kort och du behöver därmed inte förhandla om pris eller hålla på med kontanter. Tänk bara på att du behöver ha wi-fi när du bokar resan tillbaka till hotellet, alternativt köper du dig ett lokalt simkort för en överkomlig summa så slipper du leta efter wifi. 
  • Vanlig taxi fungerar också utan problem och du hittar taxibilar nästan överallt, om inte så kommer de utan tvekan att hitta dig.
  • Microbussarna eller "Yalla Yalla-bussarna" är ett annat sätt att ta sig runt på för dig som vill prova på att färdas som lokalbefolkningen. Det finns inga hållplatser utan de stannar där du vinkar in dem och du säger bara till chauffören vart du önskar åka. Dessa små bussar tar ungefär 15 personer och kostar inte mer än ca 2 kronor, oavsett vart du åker!  

Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här