Kryddor på marknad i Egypten

Prisvärt i Hurghada

Hurghada är ett prisvärt resmål och det finns flera vackra souvenirer att ta med hem. Gå på marknad och upptäck handgjorda fat, bomull, papyrus och parfymer. Passa även på att ta ett dykcertifikat eller utveckla dina kunskaper. Spana in våra prisvärda tips!

Gå på marknad

I Hurghadas gamla stadsdel El Dahar kan du både uppleva lite av det lokala vardagslivet och passa på att köpa kryddor, frukt, kläder, lampor och allt möjligt annat. Egyptisk bomull eller papyrus är en härlig souvenir att ta med hem.

Parfymernas land

Parfymer har alltid varit en stor del av Egypten. I faraonernas Egypten användes parfym antingen som rökelse eller för goda dofter i krämer och oljor, i både personliga och religiösa sammanhang. Exempelvis har man hittat behållare av bergarten alabaster med parfym i de egyptiska gravarna. Idag finns det många små parfymbutiker i Hurghada där du kan prova ut vilka dofter som passar din personlighet och stil. Det finns även möjlighet att blanda ihop sin alldeles egna parfym och välja en vacker flaska som passar.

Handgjorda fat

I Hurghada, både på marknader och i småbutikerna längs Sheraton road, hittar du mängder med vackra handgjorda fat. Ibland finns det även möjlighet att få designa ett eget där du önskar mönster och färger. Till exempel kan du skriva ditt namn på fatet med arabisk text.

Dykcertifikat

Röda havet under ytan är en upplevelse som inte får missas i Egypten. Det kristallklara vattnet är hem åt mängder med vackra varelser som koraller, färgglada fiskar, delfiner och sköldpaddor. Korallreven kan utforskas under en snorklingstur men vill du komma djupare ner i den härliga undervattensvärlden är dykning med tuber det bästa alternativet. Med våra utflykter erbjuder vi dykturer för både nybörjare och erfarna, och även dykkurser där du tar ett certifikat eller bara utvecklar dina kunskaper.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Egypten, hitta och boka en resa till Egypten eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Egypten

Vilka är Egyptens bästa stränder? Var hittar jag de mest intressanta sevärdheterna? Vilka är Egyptens mest intressanta städer? Här har vi samlat några av våra bästa tips inför din resa till Egypten!

Se alla våra restips för Egypten

Hurghada

  • Dyk- och snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med hög standard
  • Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder
Se alla resor till Hurghada

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här