Troodosbergen

Cyperns vackra natur

På Cypern finns finns mycket att se. Hyr en bil för att utforska ön på egen hand, eller följ med på en av våra utflykter och upplev Cyperns vackra natur.

Troodosbergen

Troodos bergstoppar ligger nästan 2 000 meter över havet och bjuder på storslagen natur och dramatisk natur med frodiga dalar. Här finns många små bergsbyar och oändliga vinodlingar att upptäcka. Stanna gärna till vid Makarius grav, där den 8 meter höga statyn av biskopen blickar ut över bergstopparna. Gör gärna ett besök på Kykkosklostret som är tillägnat jungfru Maria. Stora delar av klosterkyrkan är byggd i guld och är en imponerande syn. Här finns en lokal marknad där det säljs souvenirer, nötter, färsk frukt och mycket mer. 

Cirka 9 mil sydväst om Ayia Napa ligger Pano Platres, 1 128 meter över havet. Det är en perfekt utgångspunkt för utflykter i hela Troodosbergen. Vandring är mycket populärt i området och här finns många spännande vandringsleder. Två kilometer härifrån ligger de vackra Kaledoniafallen och strax därefter byn Phini, berömd för sin keramik i röd lera. Här finns också ett fint folkloremuseum. 

Följ med på utflykten "Det äkta Cypern" där vi tar oss upp i Troodosbergen och besöker de mysiga byarna Kampia, Fikardou och Lefkara samt det högt belägna Macherasklostret. Läs mer och boka utflykten "Det äkta Cypern" här.

Medeltidsbro vid Tris Elies, Troodosbergen
Cape Greco

Cape Greco

Cape Greco ligger mitt emellan Ayia Napa och Fig Tree Bay, på öns sydöstra udde. Naturen här är dramatisk med klippor, grottor och djupa bukter med gnistrande blått vatten. Cape Greco är en mycket populär picknickplats både för turister och lokalbor, eftersom området har fina cykelvägar och naturstigar. Här ligger också Agios Anargiri, en kyrka med fantastisk utsikt. Enklaste sättet att ta sig hit är att hyra bil och följa skyltarna mot Cape Greco. 

Upptäck Cypern på egen hand med hyrbil

Boka resa till Cypern