Resor till Saranda

  • Kristallklart vatten.
  • Här räcker pengarna länge.
  • Kombinera med en vecka i Grekland.

Apollo service

Här möter du Apollos duktiga utlandspersonal. Du och dina medresenärer har vår personal inom räckvidd när du behöver information eller goda tips och när du behöver hjälp.

Följ med Apollo på en resa till Saranda – den albanska kuststaden mittemot Korfu. Vattnet är kristallklart och stranden kantas av prisvärda restauranger och caféer. I närheten finns mycket att upptäcka både i form av naturupplevelser och historia.

Förutom giltigt pass behövs övrig inresedokumentation till Saranda

För mest prisvärd transfer - flyg till IoanninaFakta om Saranda

Valuta

Lek (ALL).

I Saranda finns uttagsautomater där du kan använda VISA och Mastercard. Du kan även betala med euro men får då växel tillbaka i LEK (rekommenderas därför att betala med LEK). Restaurangerna i Saranda tar inte emot betalning via kort. Det finns flera växlingskontor i Saranda.

Äta ute

En huvudrätt kostar ofta som mest 1000 lek, vilket motsvarar runt 80 svenska kronor. Vatten kostar ett par kronor, en öl ca 10 kronor och en flaska vin kostar 40 kronor och uppåt.

Transfer

Viktig transferinformation: läs mer om transfer till Saranda.

Stränder

Den smala, vita grusstranden i Saranda ligger mitt i staden. Vattnet är kristallklart och det finns solstolar och parasoller att hyra. Till den vackra sandstranden i Ksamil tar det ca 20 minuter med bil.

Mer fakta

Väder

jan 9°c
feb 10°c
mar 12°c
apr 16°c
maj 20°c
jun 25°c
jul 27°c
aug 28°c
sep 24°c
okt 20°c
nov 14°c
dec 10°c
8,5 av 10 Saranda
Våra gästers betyg, baserat på 1010 omdömen

Restips för Saranda

Alla resmål Albanien

Durres Riviera

Durres riviera är en lång sandstrand som sträcker sig från staden Durres och nästan en mil söderut. Här lyser solen över de grönskande bergen och den vackra stranden i detta semesterparadis med god mat och billiga priser. Välkommen att upptäcka Durres riviera och de fascinerande omgivningarna.