Fafa Grand Blue Resort

apollo mondo family

 • Direkt på stranden
 • Flera pooler
 • Barnklubb och simskola

Vid den milslånga sandstranden på Durres riviera ligger Fafa Grand Blue Resort – vårt första Apollo Mondo Family-hotell i Albanien. Här har hela familjen lika nära till poolerna som sandstranden, och vattnet är kristallklart. Träna på gym och ta del av fyra träningspass varje dag – under tiden har barnen det roligt på Club Polly & Mino. I Mondo Café serveras goda drycker och i à la carte-restaurangen serveras du god mat med vacker utsikt över havet.


Rumstyper

Dubbelrum för 1-3 personer. Familjerum för 2-4 personer. Enrumslägenheter för 1-3 personer/1-4 personer varav 2 barn. Tvårumslägenheter för 2-4 personer.

Läs om våra rumstyper och se bilder

Omdömen TripAdvisor

Baserat på 200 omdömen
© TripAdvisor

Fakta och faciliteter

Till stranden: 0 m
Till centrum: 10 km
Pool
Restaurang
Barnpool
Bar
Pool med barnsektion
All Inclusive erbjuds
Spa
Wifi på rummet
Gym
Mer fakta

Om hotellet

Välkommen till Fafa Grand Blue Resort, vårt Apollo Mondo Family-hotell i ett av världens mest prisvänliga länder - Albanien. Hotellet ligger ca 8 kilometer från Albaniens största hamnstad Durres, och den milslånga sandstranden sträcker sig hela vägen dit.

Poolområde och sandstrand
Fafa Grand Blue Resort har ett poolområde med totalt tre pooler varav två med barnsektioner. Precis efter poolområdet breder sandstranden ut sig med det kristallklara vattnet. Både vid poolerna och stranden erbjuds solstolar och parasoller, samt handduksservice.

Restauranger och barer
På Fafa Grand Blue Resort finns två bufférestauranger. Båda restaurangerna serverar frukost, lunch och middag och för barnen finns en egen specialkomponerad meny. Ett par kvällar i veckan bjuds det på lättare underhållning efter middagen. Hotellet har även en á la carte-restaurang vars specialitet är fisk- och skaldjursrätter och italienska specialiteter. Restaurangen har en vacker utsikt över havet och erbjuder både lokala viner och viner från närliggande länder som Kosovo och Nordmakedonien. I hotellets lobbybar njuter du av goda drinkar, om du inte hellre går ner till baren vid stranden (ingår inte i All Inclusive) för att njuta av dryck med vacker utsikt.

Baristakaffe på Mondo Café
På kaffe- och juicebaren Mondo Café kan du köpa cappuccino, espresso, specialkaffe, flera olika sorters nypressade juicer, lokala bakverk och glass med tillbehör – allt av högsta kvalitet!

Här kan du läsa mer om mat och dryck på hotellet.

Barnklubb och simskola
För barnen finns ett brett aktivitetsprogram på Apollos egen barnklubb Club Polly & Mino. Kloka och busiga Polly & Mino är barnens favoriter som dyker upp lite varstans på hotellet. Du kan även överraska barnen genom att boka ett besök på rummet av våra charmiga vänner! Här kan du läsa mer om Polly & Mino. På Swim School by Apollo lär sig barnen att simma enligt Svenska Simförbundets pedagogik med skandinaviskstalande personal och simlärare, och kan ta simmärken som Baddaren och Simborgarmärket.

Gym och gruppträning
Fafa Grand Blue Resort erbjuder både gym och fyra träningspass om dagen. Träningspassen leds av skandinavisktalande instruktörer. Läs mer om sport och träning på Fafa Grand Blue Resort. På hotellet kan du även unna dig en skön massage som avkoppling.

Läs mer om våra Apollo Mondo Family-hotell.

Ingår på Apollo Mondo Family på Fafa Grand Blue Resort

 • Gym
 • Fyra träningspass om dagen
 • Wifi i allmänna utrymmen
 • Solstolar och parasoller vid poolerna och stranden
 • Handduksservice poolerna och stranden (mot deposition)

Mot avgift

 • Club Polly & Mino
 • Swim School by Apollo
 • Mondo Café
 • Massage
 • Room Service

Måltider

Lägenheter:
Inga måltider ingår. Frukostbuffé, halvpension, helpension och All Inclusive mot tillägg.
Dubbelrum och Familjerum:
Frukostbuffé ingår. Halvpension, helpension och All Inclusive mot tillägg.

 • Vid helpension ingår vatten, alkoholfria drycker samt ett glas vin eller öl i bufférestaurangen.

All Inclusive

Vid All Inclusive mot tillägg ingår:

 • Frukostbuffé i bufférestaurangen som är för Apollogäster, kl. 07.30-10.00.
 • Lunchbuffé i bufférestaurangen som är för Apollogäster, kl. 13.00-15.00.
 • Middagsbuffé i bufférestaurangen som är för Apollogäster, kl. 19.00-21.00.
 • Snacksrestaurang vid poolen, kl. 16:30-17:30.
 • Obegränsat med förfriskningar, öl, vin och vissa lokala drinkar (dock inte cocktails), kl. 10.00-22.00.

Observera att ändringar kan förekomma. Som identifikation är det obligatoriskt att bära hotellets armband. All Inclusive gäller till kl. 11.00 på avresedagen.

Bra att veta

 • Vid ankomst/avresa stannar bussen ibland ca 200 meter från hotellets reception. Lokal trafik utanför hotellet

 • Ljud från närliggande barer kan uppfattas som störande

Säsongsinformation

Under sommaren 2022 gäller att när vuxna köper till måltider äter barn under 12 år utan kostnad.

Apollo Mondo Family
 • Club Polly & Mino för barnen
 • Apollo Swim School
 • Mondo Food & Beverage
 • Gruppträning och gym ingår
 • Direkttransfer
 • Kostnadsfritt wifi 

Direkttransfer till och från hotellet

När du bokar transfer till Fafa Grand Blue Resort har du alltid direkttransfer, det vill säga transferbussen stannar först vid Fafa Grand Blue Resort och vid avresa är hotellet sista stopp före flygplatsen. Transfern bokas i samband med att du beställer din resa på apollo.se eller ring oss på 0771-37 37 37. Har du redan bokat en resa kan du lägga till transfer via Min bokning.

Boka vårt barnpaket

För en smidigare resa kan du förboka vårt barnpaket med sulky, barnstol och spjäl-/resesäng i samband med att du beställer resan. Du kan också lägga till barnpaketet efteråt genom att logga in på Min bokning. Vill du endast boka sulky, barnstol eller barnsäng går det också bra.

Löp- och cykelkartor

Är du intresserad av löpning och cykling på Fafa Grand Blue kan du ladda ner kartor framtagna av Urban Tribes och före detta multisportlaget team Peak Performance:

Gravel Loop 20 km
Lake Loop 8 km
Happy Loop 4 km

 

Alla hotell, Durres Riviera

Germany Hotel

I utkanten av Durres stad ligger Germany Hotel - bara ett stenkast från den långa sandstranden. På hotellet finns en rymlig pool, och både vid poolområdet och stranden erbjuds solstolar och parasoller utan kostnad. Lockar middag på en uteservering eller lite souvenirshopping så finns det både restauranger och butiker i området.

Diamma Resort

Diamma Resort är ett trevligt, barnvänligt hotell inbäddat bland pinjeträden. Här bor du nära den långgrunda stranden och vid det grönskande poolområdet finns en pool med barnsektion. Lägg till All Inclusive eller ät gott på hotellets à la carte-restaurang som även erbjuder ett stort utbud av fina, italienska viner.

Fafa Apartments

Fafa Apartments ligger direkt vid den kilometerlånga sandstranden i Durres, där det inbjudande poolområdet har utsikt över havet. Här bor du i bekväma lägenheter, och kan låta semestern ske i din egen takt. Både vid poolen och stranden erbjuds solstolar och parasoll utan kostnad, och vid poolbaren serveras svalkande dryck.

Royal G

På Royal G bor du med ett härligt läge precis på stranden vid Durres Riviera, där poolområdet omges av grönska och bjuder på vacker utsikt över havet. Hotellet är rymligt och med två restauranger och bekväma rum, och frukostbuffé ingår under vistelsen.

Fafa Premium

Med bästa läge vid sandstranden bjuder hotell Fafa Premium på en bekväm vistelse. All Inclusive ingår med bufférestaurang, lobbybar och snackbar både vid poolområdet och stranden. Poolen omfamnas av grönska och har en sektion för barn, och alla rum på hotellet har skön havsutsikt.

Prestige Resort

På Prestige Resort bor du med bästa läge precis vid den breda sandstranden, med havet, grönska och palmer så långt ögat når. Hotellet har ett stort poolområde med utsikt över det glittrande vattnet. Till kvällen kan du stilla hungern med traditionell albansk Medelhavsmat, följt av en god drink i hotellets loungebar vid stranden.

Flower Garden

Flower Garden är det perfekta alternativet för dig som önskar ett elegant och modernt hotellalternativ, en kort promenad från havet och med många faciliteter såsom flera pooler, restauranger och god service. Lägg till halvpension eller All Inclusive och få med dig en kulinarisk upplevelse av Albanien.

Supreme Hotel & Spa

Strandnära Supreme Hotel & Spa lockar till lata dagar i solen med sitt läge vid stranden. Solstolar och parasoller finns att låna oavsett du väljer att spendera dagen på stranden eller vid hotellets poolområde. Och med två restauranger på hotellet kan du verkligen bara varva ner och njuta av ledigheten.