Key Biscayne

Coconut Grove & Key Biscayne

En av de häftigaste stadsdelarna i Miami är Coconut Grove. Det var hit de första invandrarna kom till Florida under början av 1800-talet och det är den stadsdel som befolkats kontinuerligt under längst tid. Coconut Grove var först en egen stad och blev en del av Miami under tidigt 1900-tal. Här kan du fortfarande se äldre pittoreska hus - miljön i stadsdelen skiljer sig från övriga Miami som har modernare arkitektur och ett högre tempo.

Coconut Grove

Om du råkar befinna dig i Coconut Grove på en tisdags- eller torsdagskväll bjuds det på en gratis yogaklass som du kan ta i Peacock Park. Det är en Vinyasa-baserad yoga som utförs av certifierade yogainstruktörer utomhus i parken. Yogan börjar 18.00 och pågår i en timme. Du får gärna komma ombytt men lämna yogamattan hemma, här gör du solhälsningen direkt på gräset.

För dig som vill ha lite historia kan vi rekommendera Vizcaya Museum and Gardens, en historisk byggnad från tidigt 1900-tal som inspirerats av italiensk arkitektur. Huset står precis vid vattnet och har en trädgård värdig ett slott. Här kan du strosa i de gamla vackra miljöerna.

Mat i Coconut Grove

Missa inte Floridas limefrukter när du är här på besök. De serveras i många olika former, varav Key Lime Pie Martini är en av de mer spännande. Det är en martini som serveras med söta kexsmulor runt glaskanten. Tydligen finns den bästa på Greenstreet Café i Coconut Grove. Utöver drinkarna finns det massor med god mat och härliga röda plyschsoffor här.

Matkulturen i Miami är stark. På Strada in the Grove kan du uppleva ypperlig italiensk mat och god service. Efter en fantastisk tallrik med musslor kan du fortsätta med en efterrätt som heter duga. Tiramisu, gelato, citroncheesecake och pannacotta är bara några exempel på vad som finns att välja bland. Bord bör bokas minst tre dagar i förväg.

Biscayne Bay Miami

Key Biscayne

Åker du över sundet Biscayne Bay från Coconut Grove kommer du till den lilla ön Key Biscayne. Hit åker du över dagen för några timmars avkoppling från den hektiska staden. Ön har bara varit bebodd i ca 60 år, då vägen mellan Coconut Grove och Key Biscayne inte öppnades förrän 1947. Sedan dess har ön befolkats och under 1970-talet bodde Richard Nixon här under perioder av sin tid som president. 

Key Biscayne har en golfbana med 18 hål som sägs vara Floridas bästa par-72 bana. På Crandon Golf har det hållits PGA Championship Tours och det är en upplevelse att spela på den här banan som omges av vatten och den vackra mangroveskog som är typisk för den här delen av världen. Banan ligger vid Crandon Park där det också finns tennisbanor och fitnesszoner för utomhusträning. För dig som gillar att spendera tid under vatten finns här massor av vrak att se under en dyktur.  

Beger du dig till södra delen av Key Biscayne kommer du till Bill Baggs Park där du kan se det historiska fyrtornet som är Miamis äldsta bevarade byggnad. Det finns guidade turer om du vill gå upp i fyren och fina promenadstråk runt om i parken. Här kan du bada i lugn och ro eftersom de andra turisterna hänger på South Beach istället.

Mat på Key Biscayne

Om du vill äta på Key Biscayne ska du ta dig till asfalten och de befolkade delarna av ön. Oasis Sandwich Shop ligger precis i anslutning till Crandon Park och är ett bra ställe för lunch. De serverar gudomliga kubanska mackor att ta med sig.

Är du istället intresserad av middag kan vi rekommendera den indiska restaurangen Ayesha med sin tikka masala kyckling och currylamm. Priserna är kanske lite högre än medel men det är det helt klart värt eftersom det är svårt att hitta en bättre indisk restaurang i hela Miamiområdet. 

Se fler restips till Miami