Svalkande drycker

I Thailands tropiska värme behöver du dricka mycket. Vatten (på flaska) förstås, men det finns massor av härligt svalkande drycker att välja bland under din semester, från färsk fruktjuice till kall öl.

Den allra bästa törstsläckaren

Den bästa törstsläckaren i Thailand är helt klart ”watermelon shake” – vattenmelon, is och en liten tesked socker eller salt som mixas ihop. En välförtjänt belöning efter några timmars hårt solande och badande på stranden. Det brukar också finnas flera andra läskande fruktshakes att välja mellan.

Är du kaffesugen i värmen – varför inte prova det lokala iskaffet? Serveras från små kaffevagnar, på lokala kaffebarer och på vissa lokala restauranger. Starkt svart kaffe som blandas med lite socker, kondenserad mjölk och kardemumma. Serveras i ett glas eller mugg modell större som fyllts till bredden med is.

Öl och vin

Singha, lejonölet, är en av de äldsta ölsorterna i Thailand och enligt många den mest ”thailändska” ölen. Den är lite syrlig i smaken och passar utmärkt i värmen. Chang, elefanten, är en av Singhas största konkurrenter med sin fylliga smak och en alkoholhalt på 6,4 procent. Leo dricker du som vill stirra en leopard i ögonen. Den finns mest på landsbygden och ligger prismässigt aningen lägre än Singha och Chang. Smaken? Sådär – men värd att prova.

Bra att veta: I Thailand serveras öl med is, på i princip alla lokala restauranger. Säg till personalen om du inte vill ha is i. De flesta ölsorterna finns i två storlekar: 33 cl och 63-64 cl.

Du förstår att fin vinkultur inte har ursprung i Thailand när du ser någon lägga isbitar i ett glas rödvin. Men vindrickandet börjar bli alltmer vanligt och i dag har flera provinser sina egna vinodlingar. Flera viner smakar helt okej och är klart värda en chans – Nakara till exempel.

Hemlig whiskey

Mehkong whiskey är en mytomspunnen dryck som har gjort sig populär hos både lokalbor och turister. Den framställs till 95 procent av sockerrör och till 5 procent av ris. Efter destillations-processen tillsätts en hemlig blandning av kryddor och örter. Alkoholhalten är 35 procent och trots vad namnet antyder ligger smaken faktiskt mycket närmare rom än whiskey. Många thailändare föredrar att dricka Mehkong med is och sodavatten eller med Cola.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Thailand, hitta och boka en resa till Thailand eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Thailand

Vi tipsar om de bästa stränderna och den godaste maten, och förstås om unika upplevelser och spännande saker att göra i Thailand.

Se alla våra restips för Thailand

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här