Krabis finaste stränder

När du reser till Krabi kan du välja och vraka bland härliga stränder – utöver de fina stränderna kring Ao Nang och Klong Muang finns det också en mängd underbara stränder på de natursköna öarna i skärgården Phra Nang Bay att välja mellan.

Ko Lao

Paradisstränder i skärgården

I den vackra skärgården med de dramatiska kalkstensklippor som är typiska för området finns många öar med underbara paradisstränder. Populära öar som Hong, Poda, Tup och Chicken Island, med en karaktäristiskt formad ”kycklingklippa”, ligger bara en kort tur med båt från Ao Nang och Krabi. Hör möts du ofta av kristallklart vatten och mjuka vita sandstränder. Flera av öarna har korallrev vid stränderna där du kan snorkla. Vill du åka på en lite längre utflykt lockar de berömda Phi phi-öarna.

Stränderna på fastlandet

Ao Nang-stranden är den populäraste stranden i området. Det beror till stor del på att det härifrån avgår många longtailbåtar till de olika öarna runtom den vackra Krabi-provinsen. Båtbiljetter köper du i kuren ovanför stentrappan, ner mot stranden. Men passa på att ta ett dopp innan du far iväg! När du har passerat Ao Nang-strandens norra udde kommer du till Noppharathara-strandens lugn. I slutet av stranden tar mangroveträsk och toppiga kalkstensöar vid. Stranden är välbesökt av lokalbefolkningen på eftermiddagarna då man ofta kommer hit för att ta en promenad eller samla färska musslor till middagen.

Chicken Island

Railay Beach

Stranden på Railay West nås med long tail-båt från Ao Nangs strandkant, Ao Nanmao,  Noppharathara eller Krabi stad. Här kan du koppla av mellan hundra meter höga kalkstensväggar. Railay West har den längsta, bredaste och finaste sandstranden jämfört med närliggande Railay East och Phra Nang. När solen gått ner kan du ta dig till någon av strandrestaurangerna för att njuta av god mat och dryck medan du följer den spontana fotbollsmatchen på stranden. På andra sidan halvön, på den östra sidan, ligger den långgrunda stranden som kanske inte i huvudsak rekommenderas för sköna bad. Här njuter du istället av en promenad och ser hur mangroveträden fint inramar stranden. När tidvattnet försvinner blir hela stranden torrlagd, men det finns gott om barer att besöka under tiden.

Phra Nang

Phra Nang är rankad till en av världens finaste stränder enligt flera guideböcker. Sanden är finkornig, vattnet kristallklart och mäktiga kalkstensklippor reser sig längs stranden och fortsätter ända ner till havet. Under en promenad mellan östra Railay och Phra Nang kommer du passera en hel del imponerande grottor med vackra droppstensformationer. Har du tur ser du även några av alla de apor som hoppar omkring med förhoppningar om att få sno åt sig delar av din lunch.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Krabi, hitta och boka en resa till Krabi eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Krabi

Hela Krabi är som en filmkuliss, och med en så gästvänligt omfamnande atmosfär att du aldrig mer vill åka hem.

Se alla våra restips för Krabi

Thailand

  • Härliga resmål som Krabi, Phuket & Koh Lanta
  • Livliga storstäder och kritvita stränder 
  • Shopping och matupplevelser i världsklass
Se alla resor till Thailand

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här