Därför ska du åka till Manchester

Manchester är ett kulturparadis insvept i graffiti, vinylskivor och hipsterbarer – toppat med fotboll i världsklass. Här har vi därför samlat reseexperternas bästa motiveringar till varför vi ska välja framtidens stad nästa gång. 

Old Trafford är Manchester Uniteds hemmaarena och öppnade redan 1910. Här ryms över 70 000 åskådare.

Det är inte mycket som tyder på att ikoniska Manchester en gång var mitt i hjärtat av den industriella revolutionen. Det är nämligen inte så mycket rök och damm över staden idag. Gamla lagerbyggnader och fabriker har renoverats till hippa konstgallerier, och i centrum pryder hipsterbarer och vinylbutiker gatubilden, sida vid sida med modern arkitektur och kulinariska upplevelser. Ändå väljer de allra flesta av oss att resa till London om vi ska åka till England. Och det är ju förståeligt, men också lite synd. Manchester är nämligen en stad som verkligen måste upplevas. 

Fotbollen

I Manchester får man uppleva fotboll i världsklass. Här finns det inte bara ett lag som kan mäta sig med världseliten, utan två! Oavsett om hjärtat slår för Manchester United eller Manchester City, eller om matchen spelas på Old Trafford eller Etihad Stadium, kan man vara säker på att man får se fotboll av toppkvalitet. Den extra fotbollsintresserade bör också ta en tur förbi The National Football Museum – sex våningar fulla med fotbollsskatter och hyllningar. 

Johan Rylands Library tillhör Manchester University sedan 1972.

Shoppingen

Visste du att Englands största shoppingcentrum ligger i Manchester? Japp, bara ett stenkast ifrån Old Trafford! Här har du hela 280 butiker att välja mellan, och 50 restauranger och en biograf. Köpcentrumet The Arndale har också alla kända varumärken, medan Market Street är stadens svar på Oxford Street i London. För de som älskar designermärken är King Street en dröm – eller Selfridges, såklart. 

Böckerna

Manchester har ett av landets vackraste bibliotek – Johan Rylands Library. Den fantastiska byggnaden, som påminner mer om en katedral än ett bibliotek, har flera historiska föremål och är ett måste för alla som älskar böcker, arkitektur och/eller historia! När man har fått nog av att vara inomhus bör man unna sig en promenad längs kanalen vid Castlefield – speciellt om solen skiner. 

I The Northern Quarter samsas gatukonsten med nyöppnade restauranger.

Musiken 

Många av världens bästa musiker har sitt ursprung i Manchester, bland annat storheter som Oasis, The Smiths och New Order. För de som vill veta mer om musik i allmänhet och banden i synnerhet finns guidade turer, och det är alltid en bra idé att besöka The Warehouse Project som finns i ett gammalt skyddsrum från andra världskriget, precis under tågstationen Piccadilly. Här spelas både gammalt och nytt och DJ:ar får möjlighet att visa upp sin musik. 

Utelivet & The Northern Quarter 

Precis som London kryllar Manchester av restauranger och barer, till alla möjliga prisklasser och smaker. Är det en stadsdel du verkligen inte får missa, är det The Northern Quarter. Den hippa och bohemiska delen av Manchester omtalas ofta som stadens trendigaste område, och nya restauranger och barer öppnar här nästan varje dag. På dagtid är också Richmond Tea Rooms en upplevelse du inte får missa! 

Blir du sugen på en resa till Manchester?

Boka din resa här

Foto: Apollo och Samuel Regan-Asante (Old Trafford)


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar