Magisk utsikt över vulkanen Teide på Teneriffa

Vandring på Teneriffa

Teneriffa bjuder på imponerande natur och flera härliga vandringsleder att upptäcka. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare finns det en vandringsled för alla.

Vackra vyer vid Masca Ravine på Teneriffa

Upplev ön till fots

Vandring på Teneriffa är en fantastisk upplevelse för den som älskar utomhusaktiviteter. Ön erbjuder en vacker och varierande terräng som passar både erfarna vandrare och de som vill njuta av en avkopplande promenad i naturen. Med flera olika vandringsleder att välja mellan, kan du upptäcka allt från de dramatiska klippformationerna vid Masca Ravine till de majestätiska vidderna på Teide National Park. Teneriffa är en drömdestination för naturentusiaster som vill uppleva en oförglömlig vandring i en unik och hisnande miljö.

Vandring på Teneriffa ger också möjligheter till att utforska och uppleva naturen på ett sätt som är svårt att få på andra platser. Du kan gå djupare in i skogarna, högre upp på bergen och närmare havet. Det finns också en mängd olika vandringsleder att välja mellan, så oavsett om du vill ha en kort och lätt promenad eller en mer krävande utmaning, finns det alltid en rutt som passar dig.

Trots att det kan vara utmanande att vandra på Teneriffa, är det definitivt värt det. Från toppen av Teide till de gömda stränderna i Masca Ravine, kommer du både få uppleva vackra utsikter och magisk natur.

Så om du letar efter en unik, utmanande och inspirerande upplevelse, ska du definitivt överväga att vandra på Teneriffa. 

 

Teneriffas bästa vandringsleder

  1. Teide National Park - Att bestiga Spaniens högsta berg, vulkanen Teide, är en av de populäraste vandringslederna på Teneriffa. Med en höjd på 3 718 meter över havet, erbjuder den här utmanande vandringsleden en magisk utsikt över öns spektakulära landskap. Vandringen är väl uppmärkt och du kan välja mellan flera olika rutter. Här får du uppleva allt från kala bergstoppar till frodig grönska och fascinerande geologiska klippformationer.

  2. Masca Ravine - Denna vandringsled tar dig genom en spektakulär ravin som erbjuder fantastiska vyer över havet och klippformationer. Vandringsleden är utmanande och kräver lite klättring, men det är värt det för den fantastiska utsikten.

  3. Anaga Rural Park - Det här natursköna området är en av de kanske mest imponerande på hela ön. Här väntar skogar, klippformationer, berg och magisk utsikt över havet. Anaga Rural Park en av de mest mångsidiga vandringslederna på ön och du kan välja mellan flera olika rutter. Följ med på en vandringsutflykt till Anaga


Tips & Inspiration

Läs våra restips för Teneriffa, hitta din favoritort på Teneriffa eller signa upp dig till vårt nyhetsbrev.

Restips för Teneriffa

Vackert väder året om, härliga sandstränder, vackra naturfenomen och tusentals saker att se och göra – allt det erbjuder Teneriffa. Vare sig du vill hajka upp för vulkaner, shoppa, golfa eller kolla in gammal arkitektur kan du ta del av våra bästa tips här.

Se alla våra restips för Teneriffa

Hitta ditt Teneriffa

Vill du ha hjälp med att lista ut vilken del av Teneriffa som passar dig bäst? Här har vi samlat våra semesterorter på Teneriffa och hoppas att det ska hjälpa dig att hitta just din resa.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här