Magisk natur på Teneriffa

Teneriffas magiska natur

Förutom sitt vackra väder har Teneriffa mycket att erbjuda vad det gäller sin natur. Läs om hur tidens tand sakta skulpterat fram Europas högsta klippformationer, frodiga skogar och den vackra grannön La Gomera.

Drakblodsträdet

Los Gigantes

De enorma klipporna på Teneriffas södra västkust heter Los Gigantes och är några av Europas högsta klippformationer, som dock långsamt eroderas av väder och vind. Att klipporna har varit 800 meter höga från början är nästan svårt att förstå – idag är klipporna ”bara” 600 meter. Vill du bo i närheten av Los Gigantes ska du spana in våra hotell här. Bor du någon annanstans på Teneriffa kan du alltid boka en utflykt som tar dig till Los Gigantes, eller också tar du hyrbilen.

Drakblodsträdet

Ett av Teneriffas mest kända sevärdheter är ett drakblodsträd som ligger vackert bland vingårdar och bananplantage, i den lilla byn Icod de los Vinos. Mitt i byns centrum står detta 3 000 år gamla träd – mäktigt, högt och knotigt. I byn finns också en kyrka med en underbart vacker altartavla. Lägg märke till det stora silverkorset inne i kyrkans museum. Med Apollos ötur kommer du bland annat hit och får möjlighet att spana in trädet och kyrkan.

La Gomera

La Esperanza-skogen

Svänger du av från motorvägen, mellan Puerto de la Cruz och Santa Cruz, strax efter att du har passerat flygplatsen kommer du till en plats som heter La Esperanza. Ju högre upp du kommer, desto frodigare och grönare blir naturen samtidigt som du märker att temperaturen svalnar.

Anaga

På den nordvästra delen av ön hittar du bergsmassivet Anaga. Här kan du upptäcka de häftiga ravinerna, den magiska naturen och njuta av de vackra, grönskande omgivningarna. Vill du inte ta dig dit på egen hand kan du följa med på vår utflykt Teneriffas nordkust.

Se jakarandan blomma

Man kan inte annat än förälska sig i denna vackra ö med en natur som växlar mellan vänlig, lummig grönska och dramatiska bergsområden. I den härligt sköna värmen växer grönsaker och tropiska frukter. 

Underbara blommor och buskar bäddar in husen och de små byarna. Här njuter du av alldeles färska bananer, ananas, papaya, mango och avokado. Om du har tur kan du få se jakarandaträdets vackra syrenfärgade blommor på bar kvist.

La Gomera

Grannön La Gomera ligger väster om Teneriffas och består, liksom alla Kanarieöar, av höga berg och djupa dalar. Likt både Teneriffa och Grann Canaria är La Gomera en vulkanö, men till skillnad från sina större grannöar har det inte varit något utbrott här på över två miljoner år. Detta har gjort att ön har hämtat sig bättre och därför är vackert grön med ett skiftande landskap. 

En av La Gomeras mest natursköna dalar heter Valle Gran Rey, och här brer hundratals terrassodlingar ut sig med tomatbuskar, apelsin- och bananträd. Längst ner i dalen hittar du badorten La Playa med restauranger som ligger på rad längs stranden. En av våra favoriter är Casa Maria. På kvällarna samlas öbor och besökare för att njuta av den fantastiska solnedgången som får havet att glittra i gult och rött.

Öns största stad är San Sebastián, som ligger i Calle del Medio. Här kan du besöka den vackra stenkyrkan Iglesia de la Ascensión – platsen för Columbus sista gudstjänst innan han gav sig i väg på upptäcktsfärd till Amerika. Det går flera färjor om dagen från Los Cristianos till La Gomera.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här