Vy över staden Puerto de Santiago

Teneriffas städer och byar

Teneriffa är Kanarieöarnas största ö, och där hittar du städer såväl stora som små. Läs om vart du ska ta dig för att hitta Teneriffas mest stilfulla 1700-talsfasader, dess vackraste havsutsikter och var du får en inblick det kanariska vardagslivet.

Santa Cruz - restips Apollo.se

Att göra i Santa Cruz

Tillbringa en dag i Santa Cruz och upplev riktig storstadsstämning! Här finns gott om shopping, bra restauranger samt intressanta museer och utställningar. Befinner du dig här i februari så har du också chansen att uppleva den storslagna karnevalen, som är en av de största i världen. Till karnevalen kommer folk från hela vårt runda klot för att uppleva den bombastiska stämningen. Buss 110 kör flera gånger om dagen från Playa de las Americas till Santa Cruz tur och retur.

Här följer några bra tips på ställen att besöka i staden:

  • Auditoria de Tenerife, Teneriffas eget operahus som är vackert beläget vid hamnen. 
  • Kyrkan Señora de la Concepción är stadens äldsta kyrka och väl värd ett besök.
  • Parque Garcia Sanabria Municipal är en park som döpts efter en mycket populär borgmästare, och som har skulpturer av stadens berömda medborgare utplacerade i de vackra omgivningarna.
  • Plaza de la Candelaria är platsen där skyddshelgonet för Kanarieöarna står staty. Den skapades i marmor av den italienska bildhuggaren Antonia Canova 1778.
  • På Plaza de España finns ett minnesmärke över alla som dog i spanska inbördeskriget – lägg märke till att alla gator som leder hit bildar formen av en stjärna.
  • El Museo Arqueológico, det arkeologiska museet, har intressanta samlingar av husgeråd, vapen och mumier som härrör från guanchernas tid.
La Orotava - restips Apollo.se

Att göra i La Laguna på Teneriffa

Teneriffas näst största stad, La Laguna, ligger nära Santa Cruz och räknas som den kulturella huvudstaden. Här hittar du flera vackra byggnader som till exempel klostret Santa Catalina från 1600-talet och katedralen, känt för sina tvillingtorn. I närheten av katedralen ligger stadens äldsta kyrka, Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, med anor från 1400-talet och ett klocktorn som är byggt i sju etager. Här finns också ett av Kanarieöarnas två universitet. De flesta museerna ligger i Santa Cruz och La Laguna, bland annat Naturhistoriska museet, Antropologiska museet, Kanarieöarnas museum, Teneriffas konstmuseum samt Teneriffas arkeologiska museum. Kontakta din reseledare för att få information om exakta öppettider.

Att göra i La Orotava

La Orotava är en liten stad som ligger i närheten av Puerto de la Cruz, i den vackra Orotavadalen. Med sina vackra hus och välansade parker rekommenderar vi att du tar dig runt här till fots. I synnerhet på San Francisco-gatan får du se prov på utomordentligt vackra snickeriarbeten, ett arv från den ursprungliga kanariska arkitekturen. På samma gata ligger museet Casa de los Balcones, inrymt i ett gammalt hus från 1632. Här finns både keramik och broderier samt föremål som visar hur den mer välbeställda befolkningen levde förr i tiden på ön. Öppet alla dagar kl. 8.30-18.30.

Besök Garachico

Den lilla staden Garachico på öns norra sida ligger alldeles vid havet, nedanför en 500 meter hög klippa. Staden är genuint opåverkat av tidens tand och består av gammal bebyggelse med krokiga vägar, alléer och karg kustnatur – och här finns det gott om badställen.

Stranden i Adeje, Teneriffa - restips Apollo.se

Att göra i Puerto de Santiago på Teneriffa

Puerto de Santiago är en stillsam ort som ligger på öns västra sida. I Puerto de Santiago kan du njuta av Teneriffas bästa väder – här finns nämligen flest soltimmar på hela Teneriffa! I orten hittar du i vanlig ordning en tjusig vulkanstrand med en härlig strandpromenad. Precis intill havet ligger också ett särskilt härligt torg där du har utsikt över gröna La Gomera, och kan i lugn och ro slå dig ner för att njuta av stillheten och vågornas dån när de slår emot klipporna. Njut av en kall dryck i gott sällskap eller slå dig ner ensam med en god bok. Du kan också köpa färsk frukt och grönsaker på den lilla lokala fruktmarknaden som arrangeras på torget en gång i veckan.

Vardagen i Adeje, Arona Grandilla och Vilaflor

Bästa sättet att uppleva det lokala vardagslivet gör du när du åker buss, taxi eller med en hyrbil. Byarna Adeje, Arona Grandilla och Villaflor ligger alla i närheten av Playa de las Americas och är absolut värda ett besök. Här kan du se hur spanskt vardagsliv ser ut.

Ta dig runt på Teneriffa

Ett effektivt sätt att utforska öns alla hörn är med en hyrbil som du bokar via Apollo. Det kan du antingen göra redan hemma eller också kontaktar du din reseledare på plats för mer information. Ett annat härligt sätt att uppleva på Teneriffas underbara natur är med cykel. Det finns många cykeluthyrare runtomkring på ön – lättast hittar du dem genom att fråga din reseledare.

Flyg till El Hierro

El Hierro är den näst minsta Kanarieön och hit kan du flyga från Teneriffas flygplats som ligger på norra sida av ön. På El Hierro hittar du bland annat staden Valverde, som har en stor kyrka som byggdes i slutet av 1700-talet. Det är en av de många kanariska kyrkor som användes som tillflyktsort när lokalbefolkningen skulle skydda sig mot piratangrepp.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här