Karneval på Teneriffa - restips Apollo.se

Karneval på Teneriffa

Vill du uppleva riktig feststämning ska du sikta in dig på att delta på den åriga karnevalen i Santa Cruz på Teneriffa. Den brukar vanligtvis hållas i månadsskiftet februari – mars. Bara att komma till Teneriffas huvudstad Santa Cruz är häftig, men under karnevalen är det ännu häftigare!

19 februari - 1 mars 2020

Karnevalerna på Teneriffa infaller 40 dagar före påsk och pågår i flera dagar och några pågår i två hela veckor. Karnevalveckan börjar med kröningar av olika karnevalsdrottningar och samtidigt fylls gatorna med härliga gatufester och konserter runt om i staden. Karnevalerna på Teneriffa avslutas med en stor karnevalparad och ”Sardinen begravning”, som är en symbolisk ceremoni där man tar farväl av det gamla och välkomnar det nya. Alla får givetvis gå med i karnevalen så känner du dig manad får du inte glömma att packa med din mest färgsprakande karnevalskostym!

Karnevalen i Santa Cruz

Karnevalen i Santa Cruz är den största på Teneriffa, med ca 1 miljon besökare. När karnevalen infaller fylls gator och torg med härliga evenemang, och på flera platser kan du njuta av spontana gatufester till sambans härliga rytmer. Festligheterna avslutas med kröning av karnevalens drottning.

Redan under 1700-talet hölls färgglada kostymfester i Santa Cruz, från början var det främst Teneriffas överklass men med tiden spred det sig till resten av befolkningen. Den nuvarande karnevalen har hållits sedan 1800-talet, men under flera år var den förbjuden men återuppstod under 1980-talet.

Ta dig till karnevalen i Santa Cruz

Att ta dig till karnevalen i Santa Cruz gör du enkelt genom att boka en utflykt med Apollo. Du kan antingen förboka den här eller också prata med din reseledare på plats.

Karneval på andra platser

Det finns flera karnevaler på Teneriffa, även om den i Santa Cruz är den största. I Puerto de la Cruz pågår karnevalen samtidigt som den i Santa Cruz (5 mars 2019). Sedan 1981 har Los Gigantes haft en egen karneval. Denna infaller i början av mars och varje år har  karnevalen ett nytt tema. Los Cristianos på södra Teneriffa har karnevaler lite senare än de andra. Då fulls gatorna med dans och musik som håller på till sent in på natten. Den stora karnevalen avslutas med en stor parad runt 26 mars.