Karneval på Teneriffa - restips Apollo.se

Karneval på Teneriffa

Vill du uppleva riktig feststämning ska du sikta in dig på att delta på den åriga karnevalen i Santa Cruz på Teneriffa. Den brukar vanligtvis hållas i månadsskiftet februari – mars. Bara att komma till Teneriffas huvudstad Santa Cruz är häftig, men under karnevalen är det ännu häftigare!

28 januari - 6 mars 2022

Karnevalerna på Teneriffa infaller 40 dagar före påsk och pågår i flera dagar och några pågår i två hela veckor. Karnevalveckan börjar med kröningar av olika karnevalsdrottningar och samtidigt fylls gatorna med härliga gatufester och konserter runt om i staden. Karnevalerna på Teneriffa avslutas med en stor karnevalparad och ”Sardinen begravning”, som är en symbolisk ceremoni där man tar farväl av det gamla och välkomnar det nya. Alla får givetvis gå med i karnevalen så känner du dig manad får du inte glömma att packa med din mest färgsprakande karnevalskostym!

Temat för 2022 års karneval i Santa Cruz är Science Fiction.

Karnevalen i Santa Cruz

Karnevalen i Santa Cruz är den största på Teneriffa, med ca 1 miljon besökare. När karnevalen infaller fylls gator och torg med härliga evenemang, och på flera platser kan du njuta av spontana gatufester till sambans härliga rytmer. Festligheterna avslutas med kröning av karnevalens drottning.

Redan under 1700-talet hölls färgglada kostymfester i Santa Cruz, från början var det främst Teneriffas överklass men med tiden spred det sig till resten av befolkningen. Den nuvarande karnevalen har hållits sedan 1800-talet, men under flera år var den förbjuden men återuppstod under 1980-talet.