Karneval på Teneriffa

Karneval på Teneriffa

Vill du uppleva riktig feststämning ska du sikta in dig på att delta på den åriga karnevalen i Santa Cruz på Teneriffa. Den brukar vanligtvis hållas i månadsskiftet februari – mars. Bara att komma till Teneriffas huvudstad Santa Cruz är häftig, men under karnevalen är det ännu häftigare!

Karneval på Teneriffa - restips Apollo.se

9 februari - 18 februari 2024

Karnevalerna på Teneriffa infaller 40 dagar före påsk och pågår i flera dagar och några pågår i två hela veckor. Karnevalveckan börjar med kröningar av olika karnevalsdrottningar och samtidigt fylls gatorna med härliga gatufester och konserter runt om i staden. Karnevalerna på Teneriffa avslutas med en stor karnevalparad och ”Sardinen begravning”, som är en symbolisk ceremoni där man tar farväl av det gamla och välkomnar det nya. Alla får givetvis gå med i karnevalen så känner du dig manad får du inte glömma att packa med din mest färgsprakande karnevalskostym!

Karnevalen i Santa Cruz

Karnevalen i Santa Cruz är den största på Teneriffa, med ca 1 miljon besökare. När karnevalen infaller fylls gator och torg med härliga evenemang, och på flera platser kan du njuta av spontana gatufester till sambans härliga rytmer. Festligheterna avslutas med kröning av karnevalens drottning.

Redan under 1700-talet hölls färgglada kostymfester i Santa Cruz, från början var det främst Teneriffas överklass men med tiden spred det sig till resten av befolkningen. Den nuvarande karnevalen har hållits sedan 1800-talet, men under flera år var den förbjuden men återuppstod under 1980-talet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här