Cykla på Teneriffa

Aktiv semester på Teneriffa

Teneriffa har mycket att erbjuda för dig som vill ha en aktiv semester. Ön passar perfekt för dig som vill cykla eller surfa och är du sugen på att golfa finns det gott om möjligheter. 

Cykling

Ett av landsvägscyklingens paradis finner du på kanarieön Teneriffa. Här väntar häftiga bergsvägar, fantastiska kuststräckor och ett klimat som är perfekt året om. För de lite mer erfarna cyklisterna är Teneriffa ett drömresmål, så se till att lägga till Teneriffa på din bucket list över platser du vill cykla på.

Tre anledningar att välja Teneriffa för din nästa cykelresa:

  • Natursköna vyer
  • Varierande terräng
  • Härligt klimat året runt

Golf

Om du är en golfentusiast så finns det två riktigt bra 18-hålsbanor på Teneriffa, vid hotell Green Garden Resort och i Costa Adeje. Kontakta din reseledare för mer information. Här kan du läsa mer om golf på Teneriffa. Om du inte är den mest erfarna golfspelaren men ändå vill bättra på putten så finns det goda chanser i Los Cristianos. Där ligger nämligen en liten trivsam minigolfbana, alldeles intill hotell H10 Big Sur. 

Träningspass och avkoppling på Aqua Spa

Varför inte planera att koppla av lite extra på semestern? Med en spadag på Aqua Spa kan du njuta av olika varianter massage, manikyr och pedikyr och andra sköna spabehandlingar. Dessutom finn här flera inomhuspooler, jacuzzi och mindre specialpooler samt ett stort spa med olika träningspass. Spaet ligger i närheten av hotell Tagoro Costa Adeje i Playa de las Americas.

Windsurfing

Surfing

Kanarieöarna är ett av Europas de bästa ställen när det kommer till att surfa, och entusiaster kommer från såväl Australien som Italien och Frankrike för att njuta av vågorna. På Teneriffa hittar du de bästa surfområdena i Playa de las Americas. Är du nybörjare är det dock en god idé att först gå en kurs hos någon av alla professionella surfskolor som finns innan du ställer dig på brädan. Vid stranden hittar du de bästa officiella surfskolorna, varav en heter Palm Beach Surf och ägs av engelsktalande brasilianare som ser säkerhet som viktigare än snabba surfstålar. Kontakta din reseledare för mer information!

Tennis

Många av hotellen på Teneriffa har egna tennisbanor. Som regel bokar du tid i receptionen, och där kan du också hyra racketar och bollar. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här