Surfa bland vågorna på Teneriffa

Sport på Teneriffa

- våra tips för en aktiv semester!

Teneriffa har mycket att erbjuda för dig som vill ha en livlig semester. Det varma Medelhavet lämpar sig perfekt för surfing, och är du sugen på att golfa finns det gott om möjligheter. Fotboll och tennis är även det populära aktiviteter på ön.

Windsurfing

Surfing

Kanarieöarna är ett av Europas de bästa ställen när det kommer till att surfa, och entusiaster kommer från såväl Australien som Italien och Frankrike för att njuta av vågorna. På Teneriffa hittar du de bästa surfområdena i Playa de las Americas. Är du nybörjare är det dock en god idé att först gå en kurs hos någon av alla professionella surfskolor som finns innan du ställer dig på brädan. Vid stranden hittar du de bästa officiella surfskolorna, varav en heter Palm Beach Surf och ägs av engelsktalande brasilianare som ser säkerhet som viktigare än snabba surfstålar. Kontakta din reseledare för mer information!

Tennis

Många av hotellen på Teneriffa har egna tennisbanor. Som regel bokar du tid i receptionen, och där kan du också hyra racketar och bollar. 

Golf & Minigolf

Om du är en golfentusiast så finns det två riktigt bra 18-hålsbanor på Teneriffa, vid hotell Green Garden Resort och i Costa Adeje. Kontakta din reseledare för mer information. Här kan du läsa mer om golf på Teneriffa. Om du inte är den mest erfarna golfspelaren men ändå vill bättra på putten så finns det goda chanser i Los Cristianos. Där ligger nämligen en liten trivsam minigolfbana, alldeles intill hotell H10 Big Sur. Flera av de större hotellen har också minigolfbanor. 

Spela bowling!

Att spela bowling är ett sant nöje för hela familjen. När suget väl infinner sig kan ni ta en sväng förbi MEGA Bowl, som ligger i centrumet Lagos de Fanabe, Londres nr 5. 

Fotboll på semestern

Antingen du vill spela själv, se en riktig match live eller njuta av fotboll på storskärm tillsammans med andra så finns det gott om möjligheter på Teneriffa. I Playa de las Americas finns en fotbollsplan där du säkert hittar entusiaster som vill spela med eller mot dig. I Santa Cruz finns den stora fotbollsstadion där du kan se Tenerife spela. 
 

Kul på gokartbanan

Mitt emellan flygplatsen i söder och Playa de las Americas ligger en gokartbana. Här kan du trycka gasen i botten och visa var skåpet ska stå! Ett perfekt utflyktsmål för familjen eller vännerna som vill ha kul tillsammans.

Siam Park

Vattenparken Siam Park på Teneriffa är en av Europas största i sitt slag, och vackert uppfört i thailändsk stil med hjälp av arkitekter från Thailands kungahus. I Siam Park hittar du bland annat en konstgjord strand med sand från Portugal och en vågmaskin som levererar tre meter höga vågor. Prova också tornet där du kan få uppleva fritt fall innan du landar i vattnet nedanför. Parken ligger i Costa Adeje och passar både stora och små vattenälskare! Enklast att ta sig hit är med gratisbussen från Los Cristianos och Playa de las Americas. Du kan också köpa biljett av din reseledare på plats.

Träningspass och avkoppling på Aqua Spa

Varför inte planera att koppla av lite extra på semestern? Med en spadag på Aqua Spa kan du njuta av olika varianter massage, manikyr och pedikyr och andra sköna spabehandlingar. Dessutom finn här flera inomhuspooler, jacuzzi och mindre specialpooler samt ett stort spa med olika träningspass. Spaet ligger i närheten av hotell Tagoro Costa Adeje i Playa de las Americas.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här