Candelaria på Teneriffa

Sevärdheter på Teneriffa

Pyramider – på Teneriffa? Ta del av Teneriffas mystiska sida och läs om pyramiderna i Güímar, och om öns många historiska kyrkor och religiösa monument.

Vy över vackra Masca på Teneriffa

Masca

Ett besök i den mysiga och pittoreska byn Masca på Teneriffas nordvästra del är ett måste! Den lilla byn har blivit ett populärt utflyktsmål bland turister och det är inte svårt att förstå varför, Masca bjuder både på magiska omgivningar med frodig grönska och häftiga klippformationer. 

Pyramiderna i Güímar

I byn Güímar, på Teneriffas östra sida, kan du finna sex stycken trappstegsformade pyramider. Länge antogs pyramiderna vara resultatet av lokalbefolknings odlingsarbete, varför flera pyramider demonterades för att användas som lättillgängligt byggmaterial. Norrmannen Thor Heyerdahl, känd för sina arkeologiska expeditioner till Egypten, menade emellertid bestämt att pyramiderna i Güímar faktiskt var byggda efter samma antika principer som egyptierna använde sig av – och att folkslagen följaktligen måste haft kontakt. Hur pyramiderna än har kommit till så är de väl värda ett besök för sin skönhet och sin mystik.

Idag har ett stort område nära intill dessutom omvandlats till en etnologisk park med museum som bland annat berör just Heyerdahl. Du hittar pyramiderna och museet ungefär tre mil norr om flygplatsen Reina Sofia.

Candelaria på Teneriffa

Candelaria

Den här byn på östkusten är öns religiösa centrum, känd för sitt skyddshelgon La Señora de la Candelaria, ”Den svarta madonnan”. Den 15 augusti varje år firar man henne genom att gå på pilgrimsvandring till den heliga basilikan, där hon finns.

Tacoronte

Den här staden på Teneriffas nordsida är berömt för sitt vin. Men här finns också två vackra kyrkor som är väl värda ett besök. Den ena, Iglesia de Santa Catalina, byggdes i slutet av 1700-talet. Den andra är från 1600-talet, Cristo de los Dolores, och kan visa upp en skulptur med det passande namnet ”Kristus på lidandets väg”.

Los Realejos

I denna by på norra Teneriffa hittar du öns äldsta kyrka, Iglesia de Santiago, som uppfördes år 1498. Det var just här som de sista guancherna var tvungna att överlämna sig till spanjorerna för att sedan låta sig döpas i kyrkan.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Teneriffa, hitta och boka en resa till Teneriffa eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Teneriffa

Vad finns det att göra på Teneriffa? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Teneriffa!

Se alla våra restips för Teneriffa

Teneriffa

  • Den största Kanarieön
  • Njut av sandstränder i söder och urban atmosfär i norr
  • Upplev Teide - den stora vulkanen
Se alla resor till Teneriffa

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här