Att göra - restips Apollo.se

Att göra på La Gomera

På La Gomera finns en mängd saker att göra. Besök huvudstaden San Sebastián och besök de platser som Columbus var vid innan han åkte till America. Ön har också flera charmiga små byar som ligger vackert i dalgångarna, med häftiga odlingsterrasser som klättrar upp för klipporna. Gillar du att spela golf ska du ta dig till Playa Santiago i söder, som har en av Kanarieöarnas vackraste golfbanor. Här har vi samlat några platser och tips på saker att se och göra.

Strand i Valle Gran Rey

Besök San Sebastián

San Sebastián är inte bara huvudstad på La Gomeras – det är även öns enda stad. Här kan du promenera runt bland byggnaderna i typiskt kanarisk stil, där vissa härstammar ända från Christofer Columbus tid. Besök saluhallen och smaka på lokala delikatesser eller ta vägen förbi hamnen och slå dig ner på någon charmig liten restaurang. Det finns också några butiker där du kan köpa med dig lokala hantverk och andra fina ting.

Några av de platser du inte får missa att besöka museet Casa Columbina som berättar om Christofer Columbus och hans sista tid i den gamla världen, innan han reste över Atlanten och upptäckte America. Även 1500-talskyrkan Iglesia de la Asuncion och fästningen Torre del Conde från 1450-talet är värda att besöka.

Valle Gran Rey

När du reser med Apollo bor du på hotell som ligger i den charmiga lilla badorten Valle Gran Rey, på västra sidan av La Gomera. Namnet Valle Gran Rey kommer från den vackra gröna dal som byn ligger i, och som betyder ”Stora kungens dal”.

För att komma ner till byn måste du åka på serpentinvägar, genom den branta dalgången som kantas av terrassodlingar och mäktiga klippor. Egentligen har Valle Gran Rey tre bydelar, som ligger på promenadavstånd från varandra. I den ena finns en kyrka, färgglada hus och några caféer. De två andra delarna består främst av hotell och har flera mindre badvikar med lava- och grusstrand.

La Calera - restips Apollo.se

La Calera

Bland bananplantage och Valle Gran Reys mäktiga klippor ligger den söta lilla byn La Calera. Här finns flera bra restauranger och en kilometerlång sandstrand som kan räknas som en av La Gomera bästa stränder – med fin sand att bygga sandslott i. På kvällen ger solnedgången en magisk stund.

Pittoreska Agulo

Agulo ligger ca en halvtimme från San Sebastián och brukar kallas, tack vare sin skönhet, för La Gomeras pralin. Här väntar charmiga sagohus och välskötta stenlagda gator. Dessutom är den lilla staden en bra utsiktsplats för den som vill se över till Teneriffa.

Vandra från Hermigua

Hermigua är en charmig by som ligger en bit inåt land på norra La Gomera. Byn ligger vackert i en ravin med odlingsterrasser längs sluttningarna. Här odlas bland annat bananer. Från Hermigua utgår flera vandringsleder genom nationalparken Garajonay. Att vandra på La Gomera är något utöver det vanliga!

Playa de Santiago, La Gomera

Vallehermoso

Vallehermoso hittar du på den nordvästra delen av La Gomera. Namnet betyder ”den vackraste dalen” vilket vi kan hålla med om! I den vackra dalen växer kanariska dadelpalmer. Nere i byn kan du slå dig ner med en kopp kaffe vid torget La Constitucién eller insupa den lantliga atmosfären medan du strosar runt bland de traditionella husen med vita väggar. Här finns också en av La Gomeras största kyrkor, San Juan Bautista. Vill du köpa med dig souvenirer härifrån rekommenderar vi palmhonungen som säljs nere i byn.

Playa Santiago

Playa Santiago ligger på södra delen av La Gomera och är en rofylld semesteroas med en fin strandpromenad. Här finns en liten hamn och ett centrum med några av öns bättre restauranger. Missa inte att besöka den lilla kyrkan El Salvador del Mundo med träsniderier från 1600-talet. Playa Santiago har en lång strand av svarta lavastenar.

Stjärnskådning på La Gomera

Stjärnskådning på La Gomera är ett trevligt sätt att avsluta dagen på. Så packa med dig en bok om stjärnskådning på semestern på La Gomera och bege dig ut i natten! Enklaste sättet att komma till utsiktsplatserna är med bil.

Ett av de bästa ställena att se den stjärnklara himlen är Las Nievas som ligger i närheten av nationalparken Garajonay på mitten av La Gomera. Med en höjd på över 1200 meter över havet kan du njuta av den stjärnklara himlen under flera timmar. Bland annat brukar Polstjärnan, Kusken och Tvillingarna synas. En annan plats är Alto de Garajonay, som ligger på runt 1400 meter över havet, och där det går att se Vintergatan med bland annat Skytten och Skorpionen.

Att göra på La Gomera

 

Valsafari

Vattnet runt La Gomera, liksom de andra Kanarieöarna, är hem åt både valar och delfiner. Bästa sättet för att faktiskt få se valarna och delfinerna är att följa experternas råd – och välja utflykter där utbildade experter är med som känner till vattnet och hur valarna och delfinerna rör sig.

Spela golf på La Gomera

Vill du spela golf när du är på La Gomera? Givetvis finns det bra förutsättningar för det här. Tecina Golf ligger vackert och bjuder på både havsutsikt och vyer mot Teneriffa och Teide. Golfbanan är designad av den kända golfbanedesignern Donald Steel och ligger på en gammal bananodling och när du har gått alla 18 hål har du nått en höjdskillnad på 175 meter.

Besök Teneriffa

Passa på att besöka grannön Teneriffa på semestern. Från San Sebastián går dagligen båtar över till den större Kanarieön. Båten lägger till i Los Cristianos på västra Teneriffa, och här finns fina sandstränder, restauranger och shopping. 

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för La Gomera, hitta och boka en resa till La Gomera eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för La Gomera

Vad finns det att göra på La Gomera? Vart finns de bästa vandringslederna? Vilka maträtter får jag inte missa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till La Gomera!

Se alla våra restips för La Gomera

La Gomera

  • Storslagna naturupplevelser
  • Utmärkta vandringsmöjligheter
  • Spännande sevärdheter
Se alla resor till La Gomera

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här