Magiska vyer på La Gomera

Vandring på La Gomera

La Gomera är ett perfekt resmål för dig som vill vandra på semestern. Med sitt behagliga klimat, och sitt vulkanlandskap med branta klippor, höga berg, djupa raviner och täta skogar finns möjlighet till olika typer av vandringar. Här har vi samlat några av de bästa vandringslederna på La Gomera.

Upplev La Gomeras storslagna natur!

La Gomera är en av Kanarieöarna som erbjuder riktigt bra vandringsleder – i fantastiskt vacker natur! La Gomera är ju känd som den gröna ön, och all växtlighet skapar en härlig kontrast till det karga berglandskapet och Atlantens blå vatten. Oavsett om du är nybörjare eller van vandrare kan du hitta vandringsleder.

Den enklaste sättet när du vill vandra på La Gomera är att ta bussen upp till mitten av ön för att sedan gå ner i någon av dalarna. Givetvis går det att göra åt andra hållet, och börja i nere i någon dal och sedan ta sig uppåt. Ett tips är att dubbelkolla när bussen går tillbaka mot hotellet innan du beger dig ut på vandringen.

Nationalparken Garajonay på La Gomera

Nationalparken Garajonay

Nationalparken Garajonay ligger i de centrala och norra delarna av La Gomera och är öns mest kända sevärdhet och naturupplevelse – och nästan ett måste på din resa hit. Garajonay är 40 kvadratkilometer stor och sträcker sig in i alla kommuner på ön, och blev nationalpark 1981 och fick världsarvsstatus 1986. Namnet på parken kommer från öns högsta punkt som når 1484 meter, Alto de Garajonay.

I Garajonay växer en av världens äldsta skogar, med växter som kanariska pilträd, lagerträd, stockrosor och annan trolsk grönska och exotiska växter. Dessutom brukar ett molntäcke svepa in från havet, vilket gör att skogen känns extra trolsk.

Att besöka Garajonay är enkelt, och det finns flera ingångar till nationalparken. Ett tips är att börja med ett besök på informationscentret Juego de Bolas, och läsa in dig på allt som nationalparken har att erbjuda. Centret ligger ca 50 minuter med hyrbil från San Sebastián, är gratis och har all information för att du ska få en så bra upplevelse i parken som möjligt. Här kan du bl.a. hitta information om vilka olika vandringsleder som finns men också information om öns invånare.

La Gomeras bästa vandringsleder

 1. Valle Gran Rey/La Calera - Vandringsleden Valle Gran Rey/La Calera är en av de mest kända lederna. Den startar i Valle Gran Rey och tar dig genom kustområdena, förbi byarna i mitten av ön och genom palmdalen där ursprungsbefolkningens ledare huserade. På vandringen kan du se inhemska arters som aeonium- och verodeväxter, och har du tur kan du höra den inhemska piplärkans sång.

  Vandringsleden är ca 8 kilometer lång och har ca 1000 meter i höjdskillnad. Att vandra tar ca 3-4 timmar.

 2. Contadero-El Cedro - Vandringsleden Contadero-El Cedro ligger i Hermigua och här får du vandra genom en dal av dimma som passadvindarna skapar. Tack vare att luftfuktigheten är hög är området fullt av frodig grönska, med växter som atlantisk pors, laurisilva och ljunghedskrenelering. I den djupa skogen finns träd som mahognyträd, lagerträd och lindar – som alla är typiska för Garajonay. Vandringsleden slutar vid ett 150 meter högt vattenfall vid ån Cedro.

  Vandringsleden är ca 6 kilometer lång och har en genomsnittlig höjdskillnad på 551 meter. Att vandra leden tar ca 3,5 timmar.

 3. Vallehermoso - Vandringsleden Vallehermoso ligger på västra La Gomera och tar dig genom en av Kanarieöarnas vackraste enskogar. Under vandringen kommer du till landskap som utmärker sig med en mängd olika växtarter, och fåglar som örnar och korpar brukar synas här. Dessutom kommer du förbi kapellen Santa Clara, Virgen del Coromoto och ett kapell som är helgat åt Virgen de Candelaria.

  Vandringleden är ca 12 kilometer lång och har ca 680 meter i höjdskillnad. Att vandra tar ca 5 timmar.

 4. Playa Santiago-Benchijigua - Vandringsleden börjar i San Sebastián och tar dig genom gröna bergsområden i Agando, genom dalar med palmlundar och slutligen genom törelväxter. Längs leden kommer du förbi lantgårdar, kapellet San Juan Bautista och en gammal vattenkvarn i Pastrana.

  Vandringsleden är ca 12 kilometer lång och har mer än 1000 meter i höjdskillnad. Att vandra leden tar ca 3-4 timmar.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för La Gomera, hitta och boka en resa till La Gomera eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för La Gomera

Vad finns det att göra på La Gomera? Vart finns de bästa vandringslederna? Vilka maträtter får jag inte missa? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till La Gomera!

Se alla våra restips för La Gomera

La Gomera

 • Storslagna naturupplevelser
 • Utmärkta vandringsmöjligheter
 • Spännande sevärdheter
Se alla resor till La Gomera

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här