Gran Canarias bästa stränder

Glittrande hav och sand mellan tårna. På Gran Canaria hittar du några av Spaniens allra bästa stränder. Dessutom är variationen stor – här finns allt från småbarnsvänliga stränder dit vågorna aldrig når till riktiga surfparadis och mäktiga ökenstränder.

Las Canteras i Las Palmas, Gran Canaria Las Canteras i Las Palmas

1. Las Canteras - citystranden

Las Canteras är den breda, gyllengula sandstranden mitt i Las Palmas. Stranden sjuder av liv från gryning till solnedgång. Här är alltid något på gång! En stor del av stranden skyddas av ett naturligt stenrev, som hindrar höga vågor från att komma in. Vid den södra spetsen, utanför revet, håller vindsurfarna till. Om du vill pausa sol och bad är det bara att ge sig ut på strandpromenaden, som kantas av fiskrestauranger, caféer och glassbarer. 

2. Anfi Beach – Gran Canarias svar på Bahamas 

Lilla, långgrunda Anfi Beach mellan Arguineguin och Puerto Rico är en av våra absoluta favoritstränder på Gran Canaria. Den vita sanden, som ger vattnet dess härliga turkosblå ton, har fraktats hela vägen från Bahamas. Vill du lyxa till det med en svalkande drink i flashig miljö finns flera trendiga strandklubbar i närheten, som Moroa Club de Mar och Anfi Beach Club. 

Playa de Amadores, Gran Canaria Playa de Amadores nära Puerto Rico

3. Playa de Amadores – den vita stranden väster om Puerto Rico

Amadores är den vykortsvackra stranden strax väster om Puerto Rico. Den vita sandstranden är en halv kilometer lång och bred som en fotbollsplan. Här är det långgrunt och barnvänligt utan större vågor, eftersom två pirer fungerar som vågbrytare. Sanden, som hämtats från Västindien, är alltid sval och behaglig att gå barfota i, även när solen lyser som starkast. 

4. Playa del Cura – den svarta stranden

Ett stenkast från Amadores ligger denna lilla fridfulla ort. Stranden är naturlig och består av svart lavasand och småsten. En fin strandpromenad går längs stranden, och hotellen ligger på rad efter bergssidorna längre inåt ön.

5. Puerto Rico – öns solsäkraste strand

Den halvkilometerlånga sandstranden i Puerto Rico sägs vara öns solsäkraste. Stranden skyddas av vågbrytare, så här trivs både barnfamiljer och andra som gillar lugnare vatten. Det finns många vattenaktiviteter på stranden – här kan du hyra trampbåt, jet ski eller testa paragliding.

Maspalomas, Gran Canaria Maspalomas böljande sanddyner

6. Maspalomas – unik ökenstrand

Maspalomas böljande sanddyner är något alldeles speciellt. Det är ett naturskyddat område med en egen fågellagun, och många tar sig hit när solen inte står så högt på himlen för att vandra upp och ner för dynerna. Bakom sanddynerna väntar ett äkta strandparadis. Här finns flera naturistområden, men också mer familjevänliga strandsnuttar. 

7. Playa del Inglés – lång, bred och vågig

Stranden i Playa del Inglés gör ingen besviken. Och speciellt inte de lite större barnen som kan simma och som älskar att hoppa i vågor! Den breda, mjuka sandstranden är hela 8 kilometer lång. På vattensportcentret finns trampbåtar och brädor att hyra, och så klart erbjuds också klassiska bananbåtsturer. För dig som föredrar vågfria dopp finns tre badbukter i anslutning till stranden med lugnt vatten.  


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Gran Canaria, hitta och boka en resa till Gran Canaria eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Gran Canaria

Vad finns det att göra på Gran Canaria? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Gran Canaria!

Se alla våra restips för Gran Canaria

Gran Canaria

  • Härligt klimat året runt
  • Brett utbud av aktiviteter
  • Mäktiga naturupplevelser
Se alla resor till Gran Canaria

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här