Las Canteras i Las Palmas

Las Canteras – citystranden som har allt!

Las Canteras är den breda, gyllengula sandstranden mitt i Las Palmas – den sträcker sig hela tre kilometer längs Atlantens klarblå hav. Precis intill hittar du ett bubblande stadsliv med restauranger, gröna parker och butiker. Vill du ha en mix av strand och stad i vinter är det helt klart Las Palmas och Canteras du bör ta sikte på.

Las Canteras Härliga Las Canterasstranden i Las Palmas

Las Canteras sjuder av liv från gryning till solnedgång

I morgonens första timmar drar fiskarna upp sina träbåtar på stranden, för att följas av morgonflanörer, joggare och glada badentusiaster. Ett gäng tonårskillar som sparkar strandfotboll, en fiskare som provar lyckan och några kanariska señoras som tar sig en barfotapromenad i strandbrynet medan dagens göromål avhandlas. Här finns plats för alla och ingen dag, eller ens tidpunkt på dagen, är den andra lik.

En stor del av stranden skyddas av ett naturligt stenrev, La Barra. Det gör stranden badvänlig för hela familjen, samtidigt som surfare gärna samlas i närheten av det gigantiska konserthuset Alfredo Kraus, som ligger utanför revet vid den södra spetsen. Här kan vågorna bli riktigt höga! Vill du prova själv finns gott om vattensportsbutiker och surfskolor. Och törs du inte så är det ändå ett sant nöje att ta sig hit bara för att titta på.

Stranden städas under natten, så varje morgon är det en ny, fräsch strand som välkomnar dagens besökare. Utöver omklädningsrum, duschar och toaletter finns solstolar och parasoller att hyra överallt. Det finns även badvakter på stranden.

Ät & drick gott längs strandpromenaden

Las Canteras är verkligen stadens hjärta, och de som inte sträcker ut sig i sandstranden strosar istället runt längs strandpromenaden, som kantas av caféer, restauranger och glassbarer. I början av strandpromenaden ligger uteserveringar och restauranger där man serverar nattens fångst, allt från calamares fritos till halstrad tonfisk och musslor.

I samband med julen bygger man en gigantisk julkrubba i sand på Las Canteras. Då kommer strandskulptörer från hela världen hit för att snida fram sina mästerverk ur den finkorniga sanden. Ur sanden reser sig så småningom en 600 kvadratmeter stor julkrubba och olika bibliska motiv som förknippas med julen. Missa inte chansen att beskåda detta enorma konstverk om du åker till Gran Canaria i december! Vanligtvis brukar krubban stå klart till den 1 december och finnas till beskådning till den 8 januari.

2 tips på restauranger längs Las Canteras

  • El cerdo que rie – klassiker där man serverat goda kött- och fiskrätter sedan 1969. Adress: Paseo de Las Canteras, 31.
  • La Marinera – lunchrestaurang som serverar fisk och skaldjur med kanarisk touch. Adress: Paseo Las Canteras, 1.

 

Bra att veta om Las Canteras

Las Canteras brukar delas upp i tre zoner – den södra, Cícer, där vindsurfarna håller till, den mellersta som också kallas Playa Chica (den lilla stranden) och den södra som i folkmun benämns Playa Grande (den stora stranden).

Hotelltips för dig som vill bo vid Las Canteras


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Gran Canaria, hitta och boka en resa till Gran Canaria eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Gran Canaria

Vad finns det att göra på Gran Canaria? Vilka stränder är de bästa? Vilka restauranger ska jag besöka? Här har vi samlat våra bästa restips inför din resa till Gran Canaria!

Se alla våra restips för Gran Canaria

Gran Canaria

  • Härligt klimat året runt
  • Brett utbud av aktiviteter
  • Mäktiga naturupplevelser
Se alla resor till Gran Canaria

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här