Fakta om Costa Calma, Tarajalejo & La Pared

Transfer:

Från flygplatsen till Tarajalejo tar det ca 1 timme, till Costa Calma ca 1 timme och 45 min, till La Pared ca 1 timme och 40 min och till Playa Barca ca 1 timme och 45 minuter. Transfern sker vanligtvis utan Apollos personal.

Avgift tillkommer för specialbagage som till exempel cykel, surfutrustning och golfbag. Du kan förboka plats i transferbussen (tur och retur) för specialbagaget till en kostnad av 300 kronor eller betala 35 euro vid ankomst.

Stränder:

Fuerteventura är känt för sina många milslånga sandstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. Det finns även en del svarta lavastränder. På ön kan man hitta en alldeles egen orörd strand.

Starka strömmar och tidvatten förekommer, speciellt på den norra och västra sidan, vilket medför att sanden ibland delvis försvinner från stränderna.

Det är inte ovanligt att man solar och badar naken på stränderna i Costa Calma. Den 900 meter långa, naturliga sandstranden i La Pared är idealisk för vågsurfing. Starka strömmar gör att stranden inte är lämplig för simning.

Nöjen:

I Costa Calma och Tarajalejo är det mycket lugnt. I Pared sker allt kvällsliv på hotellet.

Kommunikationer:

Vägnätet är väl utbyggt och lokalbussar trafikerar nästan hela ön. Att åka taxi är billigt. Bilfärja finns mellan Corralejo och Playa Blanca på Lanzarote som tar ca 35 minuter och trafikerar flera gånger dagligen.

Aktiviteter:

I Costa Calma-området är det perfekta förhållanden för windsurfing. Övriga sporter som vattenskidor, vattenskoter, dykning, tennis och cykling finns också att tillgå. I La Pared kan du ägna dig åt vågsurfing och löpning samt olika extremsporter som motocross och MTB.

Bra att veta:

Boende på La Pared – powered by Playitas hämtar och lämnar förbokade hyrbilar på flygplatsen, inte på hotellet.