Shoppingresa_till_Barcelona

Shopping i Barcelona

Barcelona brukar beskrivas som Medelhavets bästa shoppingstad. Här kan du köpa designerkläder, fynda på märkesoutlets och shoppa loss på billiga kedjor - perfekt för en shoppingresa! Boka flyg och hotell med Apollo och ta med dig våra bästa tips för shopping i Barcelona på resan.


Gallerior i Barcelona, här Arenas de Barcelona

Gallerior och varuhus

Barcelonas måste gallerior och varuhus är en av anledningarna till att staden är ett riktigt shoppingparadis! Här är tre favoriter.

El Corte Inglés

Spaniens största varuhuskedja heter El Corte Inglés. På El Corte Inglés kan du köpa det mesta: kläder för dam, herr och barn, accessoarer, smink, möbler, elektronik och parfym. El Corte Inglés vid Plaça de Catalunya är den bästa i staden, med en matbutik på nedre botten och en restaurang högst upp, på nionde våningen. 

Adress: Plaça de Catalunya, 14

Diagonal Mar

Diagonal Mar är en av Barcelonas största gallerior. Här finns närmare 200 butiker delat på tre våningar. Den här gallerian är så stor att du lätt kan spendera en dag i den. Med biograf, massvis med restauranger och välkända varumärken som Zara, Mango, Sephora och Massimo Dutti försvinner tiden snabbt. Se alla affärer och öppettider här.

Adress: Avinguda Diagonal, 3

Arenas de Barcelona

En bit utanför centrala Barcelona, vid Plaça d'Espanya, ligger gallerian Arenas de Barcelona. Beläget i en gammal tjurfäktningsarena har Arenas de Barcelona varit en av de mest populära galleriorna sedan den öppnade 2011. Högst upp i gallerian ligger ett flertal bra restauranger med en 360-graders utsikt över Barcelona. Affärer i gallerian och öppettider hittar du på hemsidan.

Adress: Gran Via de les Corts Catalanes, 373 – 385

Shopping i Barcelona

Outlets i Barcelona

Att göra riktiga fynd på outlets är alltid en fröjd. Barcelona har flera outlets du kan göra riktiga kap på. La Roca och Viladecans är Barcelonas bästa outlets om du frågar oss.

La Roca Village Outlet Barcelona

La Roca är Barcelonas lyxigaste outlet. La Roca Village är uppbyggd som en by, och ligger 40 minuter från centrala Barcelona. Här kan du köpa märkeskläder med 60 % rabatt, från varumärken som Hugo Boss, Armani Outlet, Desigual och Gucci. Hitta öppettider och information om hur du tar dig hit på La Rocas hemsida

Adress: La Roca Village, s/n 08430, Santa Agnès de Malanyanes (La Roca del Vallès)

Viladecans The Style Outlets

Viladecans The Style är ett av Barcelonas nyare outlet, ungefär 15 kilometer söder om Barcelona. Här kan du göra fynd bland märken som Gant, Adidas, The Body Shop, Guess, Nike och Converse. Hitta exakta öppettider och resväg på deras hemsida.

Adress: Carreterta de la Vila, 90, 08840 Viladecans