Vandringsresa med Netaresor

Vidamar, Madeira

Med ögon känsliga för grönt reser vi till ljuset och den 20-gradiga värmen på Madeira. Under en vecka i februari, när mörkret lagt sig över Sverige, njuter vi av en fullspäckad vecka på kontrasternas ö, känd för sin sagolika natur och hisnande vyer. Vi mjukvandrar längs Madeiras omtalade levador, sträcker ut muskler i både yoga och lugna träningspass och på kvällarna umgås vi över vinmingel och lyssnar till föredrag av både Amelia Adamo och Mai-Lis Hellenius. 


Om resan

Under en härlig vecka upptäcker vi tillsammans vackra Madeira, ön som liknas vid en flytande trädgård ute i Atlanten. Landskapet skiftar mellan otillgängliga bergspassager, djupa dalar, lummig skog, öde hedar och fruktplantager. På ön finns världens största urskog som blivit utsett till ett världsarv. Madeira är också känt för sina levador, som byggdes från 1500-talet i syfte att bevattna jordbruket och genom hisnande natur och längs med dessa levador ska vi vandra! Under tre halvdagar vandrar vi tillsammans i lugnt tempo. Och efter en vandringsförmiddag sträcker vi ut våra muskler i både stretch-yoga och mjuka träningspass för hela kroppen. Träningen har fokus på balans, styrka och rörlighet på flera skräddarsydda pass under veckan tillsammans med både Mai-Lis Hellenius och Anna Bergenholtz. Och du är såklart med på så mycket du själv vill.

Resan inkluderar också en heldagsutflykt med många stop. Utflykten utgår från sydkusten till Cabo Girão, en av världens högsta havsklippor, och fortsätter vidare till byn Ribeira Brava. En spännande färd väntar sedan på den dramatiska nordkusten, när turen fortsätter över högplatån Paul de Serra på vår väg till charmiga Porto Moniz. Vi besöker också huvudstaden Funchal som breder ut sig som en amfiteater på sluttningen ner mot Atlantens blåa hav. Där kan du shoppa eller bara sitta en stund med ett glas Poncha – öns nationaldryck bestående av rom, citron och honung.

I samband med vårt trevliga vinmingel varje kväll lyssnar vi till föredrag av journalisten Amelia Adamo och Sveriges enda professor i livsstil: Mai-Lis Hellenius. Vi äter tillsammans, träffar nya vänner och fyller på energidepåerna!


Hotellet

Vi bor på lyxiga VIDAMAR Resort, ett fint och rymligt sporthotell med perfekt läge, en fantastisk utsikt över Atlanten och med både infititypooler och spaanläggning. Hotellet består av två byggnader som ligger i etager ner mot havet med ett stort och inbjudande poolområde där man också kan bada från badbryggor och i två större infinitypooler och en liten pool. Samtliga utomhuspooler är saltvattenspooler. Solstolar, parasoller och handdukar erbjuds utan kostnad. Det finns också en uppvärmd inomhuspool, jacuzzi och en liten bastu. Spaanläggningen Thalasso Sea Spa har uppvärmd inomhuspool, bastu, jacuzzi, ångbastu och olika Thalassobehandlingar. Entré och behandlingar på spa mot avgift.


Program

Program presenteras här inom kort. 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmets innehåll och tider.


Vem kan delta?

Vår mjukvandringsresa är utformad för att vara lite snällare utan för långa eller för branta vandringar. Vi genomför tre halvdagsvandringar á ca. 6 km. Utöver detta kommer vi att gå morgonpromenader längs havet. Våra tränings- och yogapass är också anpassade för en mognare kropp. Och alla deltar självklart utifrån sina förutsättningar.

Res med väninnan, kollegan eller varför inte mor och dotter? Det går också jättebra att resa ensam – du blir snabbt en del av vårt gäng. Vi lovar att du kommer hem uppfylld av ny energi, en piggare kropp och ett och annat skratt rikare. Varmt välkommen att följa med på en resa att minnas, ladda batterier, kom igång med promenerandet, träningen eller bara njut av sol, bad, god mat och nya väninnor! 

Välkommen!

Pris från: 18 798:-

Datum: 2-9 februari 2025

Hotell: VIDAMAR Resort

Avresa från: Stockholm & Göteborg 

Detta ingår:                

 • Flyg tur & retur
 • Mat ombord på flyget
 • Bagage + handbagage
 • Transfer tur & retur
 • Boende i delat dubbelrum på VIDAMAR Resort
 • Halvpension (frukost & middag)
 • Tre halv-dagsvandringar på resp. ca 6km inkl. lokal vandringsguide
 • En heldags utflykt runt ön inkl mat & dryck
 • Gemensamt vinmingel varje kväll
 • Ledarledd träning och föreläsningar enligt program.
 • Hotell och träningsfaciliteter i toppklass

* Enkelrumstillägg: 4800:-

Bra att veta om Apollos gruppresor.

BOKA
Sista dag för bokning 20 januari 2025, eller tidigare vid fullbokat event.

Kontakta oss: [email protected]


Om instruktörerna


 

Amelia Adamo         

Journalist, tidningsdrottning, debattör och grundare av M-magasin. Ständigt i kvinnans tjänst.  Amelia har varit med på mängder av resor med sina läsare, såväl "Bucket-list-resor" som tränings-och dansresor. Hon vandrar och tränar med oss samt föreläser.

Agneta Neta Ljungman

Agneta Ljungman är Netaresor. Hon har stor erfarenhet av träningsresor då hon var med och startade de populära Träninsgresorna på M-magasin 2010 och har varit med och genomfört mängder av träningsresor sedan dess. Från 2023 är resorna i egen regi men med samma härliga upplägg och goda energi som infinner sig när kvinnor är tillsammans!

Anna Bergenholtz   

Yogalärare och träningsinstruktör. Hon står för en lugnare form av yoga som passar alla och träning som är anpassad för en mogen kropp som bygger styrka, rörlighet och balans.

Mai-Lis Hellenius

Sveriges enda livsstilsprofessor! Läkare, föreläsare, författare och professor i att förebygga hjärt-kärl- sjukdom med fokus på livsstil. På resan håller hon föredrag kring hälsa, kost och vardagsmotion och hon har även träningsklasser.


Om hotellet

VIDAMAR Resorts Madeira

VIDAMAR Resorts Madeira är ett högklassigt hotell med perfekt läge och mängder av sportaktiviteter. Kombinera levadavandringar och roliga gruppträningspass med avkoppling i solstolen eller på den exklusiva spaanläggningen. Från infinitypoolerna liksom från hela hotellområdet kan du njuta av en fantastisk havsutsikt.

Läs mer om VIDAMAR Resorts Madeira