Cykelvecka Premium med Aktivitus

Häng med till Gran Canaria och upplev en träningsresa utöver det vanliga! Tillsammans med ledare från Aktivitus startar du cykelsäsongen på bästa tänkbara sätt. Detta är träningsresan som ger dig rejäl grund för ditt cykelår 2024. Förutom fina cykelmiljöer kan du även förvänta dig ett boende i absoluta toppklass.

Det här är veckan som kommer göra dig riktigt snabb under 2024! Träningen kommer att vara styrd med tydliga sträckor, intensiteter och övningar. Vi jobbar med helheten av din cykelförmåga - uthållighet, cykelteknik och cykling i grupp. Utöver detta kommer vi att göra fälttester med laktatmätningar för att säkerställa just din intensitet under passen. Med andra ord kommer veckan se väldigt lik ut vad ett proffslag gör under en träningsvecka.

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte bra luncher och kaffestopp på fina platser, gemensamma middagar och andra trevligheter.  


Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van vid racercykel och tränar cykel kontinuerligt. I träningsveckan ingår styrd träning och föreläsning i prestation /uthållighet och kost. Under de flesta dagarna kommer vi att köra två träningsgrupper som du fritt väljer mellan. En grupp för en längre och hårdare träningsdag samt en grupp för en kortare och lättare träningsdag

Samtliga inbokade på resan har möjlighet att genomföra tester hos Aktivitus till kraftigt rabaterat pris inför avresa.  Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus innan resan, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer du att få ut mer av.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Kundkommentarer från tidigare resa

F: Vad ska vi förbättra till nästa år?

S: -“En helt fantastisk vecka! Ändra inte på något till nästa år.”

Vad var bra med veckan?

-“Sammanhållning, bra och tydliga ledare som jag menar på ett alldeles utmärkt sätt hanterade de olika nivåer deltagare befann sig på.”

-“Proffsigt upplägg. Hög kunskapsnivå hos ledarna.”

-“Helheten. Boendet mycket bra! Cyklingen, hantering av grupper och föreläsningar var allt väldigt bra.”


Program

Här kan du se veckans program. Eventuella justeringar kan förekomma. Komplett program presenteras ca 2 veckor före avresa.
Utöver att samtliga träningspass och rundor är ledarledda så ingår det laktatmätta fälttester, uppföljning, teknikträning och föreläsningar. 

Program presenteras här inom kort 


 

Cykel - Ta med egen eller hyra?

Vill du ta med dig din egen cykel på resan (mot extra kostnad) så måste du boka in den på flyget samt lägga på transfer på destinationen och det gör du i två steg.
Notera att du bör boka på cykelfrakten på flyget så snart som möjligt efter att du mottagit din bokningsbekräftelse då vi inte kan garanters platstillgången på flygen!

Steg 1: När du bokar din resa via bokningsformuläret så behöver du kryssa i rutan under ”tillval” som säger att du vill ha cykeltransfer på destinationen, mot en kostnad på ca 350-400 sek beroende på destination.

Steg 2: När du har bokat din resa och mottagit din bokningsbekräftelse så behöver du logga in på respektive flygbolags sida med hjälp av ditt bokningsnummer (vilket flygbolag du flyger med ser du på bekräftelsen) och där köpa till cykelfrakten på flyget. Se respektive flygbolags bokningssidor samt priser nedan.

Novair:
400 sek enkel väg/800 sek tur/retur. Max vikt 30 kg. Boka här

SAS:
350 sek enkel väg/700 sek tur/retur. Max vikt 25 kg. Boka här

Cykeln ska packas på lämpligt sätt för att undvika skador på övrigt bagage. Styret ska vridas ett kvarts varv, pedaler bortmonteras och luften tömmas ur slangen. Bästa sättet att transportera din cykel är att packa denna i en cykelresväska.

Om du hyr cykel på plats bokas det direkt med FreeMotion i Maspalomas.

Pris från: 17 998:-   

Datum: 3-10 februari 2024

Avreseort: Stockholm, Köpenhamn & Göteborg

Hotell: Lopesan Baobab Resort, Maspalomas, Gran Canaria

Flygtider: Se flygtiderna här.

Det här ingår

  • Flyg tur och retur inkl incheckat bagage 
  • Mat på flyget 
  • Tranfser (eventuell cykeltransfer tillkommer) 
  • Del i dubbelrum på Lopesan Baobab Resort, Maspalomas
  • Halvpension (frukost & middag) 
  • Träning enligt program, fälttester (frivilligt) samt föreläsningar
  • Avancerat laktattest hos aktivitus erbjuds deltagare till 50%
  • Eventuella lokala transporter för vissa grupper 

*Enkelrumstillägg 3000:-

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka februari 2024

Kontakta oss: [email protected]

Om hotellet Lopesan Baobab

Vi bor på femstjärniga Lopesan Baobab Resort i Meloneras, Gran Canaria – ett hotell som fått utmärkelsen guld inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet. Här väntar mäktiga sanddyner, lyx med afrikansk touch och mat i absoluta toppklass.