Kanada Roadtrip

British Columbia, Kanada

Pris från 41 995:-

Datum:

9 - 19 feb 2024

19 - 29 feb 2024

29 feb - 10 mar 2024

Avresa från: Stockholm, Köpenhamn

Detta ingår:         

  • Flyg tur & retur
  • Transfer
  • Boende
  • Frukost
  • Liftkort 8 hela skiddagar
  • Guidning med Xtravels guider

Boka

Kontakta oss: [email protected]

Information om resan

Antal skidorter: 4-5 st

Antal Liftar: 50+

Antal pister: 200+

Off-pist: Ja massor!

Xtravelguide: Ja

Högst skidåkning: 2340 möh

Behövs topptursutrustning: Nej

Snöfall genomsnitt säsong: 8–10 meter

Den glesa granskogens böljande terräng kombinerat med frekventa snödumpar gör Kanada svårslaget. Ja, det är skillnad på snö och snö. Här snackar vi champagnesnö av högsta kvalitet! Snö finns i överflöd och tillsammans med den lekfulla terrängen bjuds det upp till snödans på skidor. Detta vill du inte missa!


Om resan

Hela konceptet med Kanada Roadtrip bygger på känslan att dra på en skidresa med ett gäng likasinnade polare som alla vill få så mycket grym skidåkning som möjligt i puder, lössnö, offpist eller vad man nu vill kalla det under våra 8 skiddagar. Och så klart inte att glömma – ha sjukt kul ihop.


Om skidåkningen

Kanada och framför allt British Columbia är legendariskt för sin fantastiska terräng där det ofta dumpar rejält med snö. Kanada Roadtrip är en av favoriterna på Xtravel och under resan besöker vi några av British Columbias bästa skidorter, Fernie Alpine Resort, Whitewater Ski Resort, Red Mountain Ski Resort, Revelstoke Mountain Resort och Kicking Horse Mountain Resort. På dessa skidorter ligger fokus mer på områdena utanför pisterna och inom ”Ski Area Boundary” så finns massor av grymma åk. Orterna är riktiga puderhålor och har det mesta Xtravel söker i jakten på den bästa skidresan, nämligen massor av puder och inte allt för mycket folk. I och med att det är en rundresa på flera skidorter bör man ta med sig skidutrustning då skidhyra blir ett logistiskt pussel på plats.


 

Boende & måltider

Typ av boende:
Del i dubbelrum med delade/separerade queen-size sängar. Enkelrum kan lösas på förfrågan, enkelrumstillägg tillkommer.

Måltider:

Frukost ingår i priset och intas på hotellet/motellet.

Lunch & middagar står du för själv.

Luncherna äter vi tillsammans i backen, vill ju inte missa någon åkning! Ofta finns ett brett utbud av mat på skidorterna med flertalet restauranger. Specialiteten i Kanada är hamburgarna, men finns såklart andra alternativ!

Till middag hjälper era guider till att styra upp något alldeles extra. Med minibussarna har ni stor flexibilitet att ta er till de bästa restaurangerna i området!

Exempel på hotellrum:

Transfer

Transfer:

  • 2 stycken ”Canadian-size” fordon med gott om plats för packning.
  • Men packa i mjuka väskor för att underlätta packnings-logistiken.
  • Restid mellan orterna 2-4 timmar

Program

Dag 1: Ankomst till Calgary – Ni möter Xtravelguiderna på flygplatsen, hoppar in i era mini-bussar och startar resan (mot Fernie).

Dag 2-3: Uppvärmning och puderjakt i Fernie Alpine Resort. Hett tips! Catskiing på förfrågan, checka med oss om plats!

Dag 4-6: Vi drar vidare till nästa puderhåla, Nelson. Perfekt utgångspunkt för att hitta pudersnö: Valet står mellan Whitewater Ski Resort och Redmountain Ski Resort.

Dag 7-8: Nu steppar vi upp en nivå och spenderar två dagar i det omtalade Revelstoke, WOW vilket ställe!

Dag 9: De sista två nätterna spenderas i Golden med en rock-n-roll dag i Kicking Horse Mountain Resort, här ska benen ha gjort sitt!

Dag 10: Hemfärd från Calgary, cirkeln är sluten!

Bra att veta

Passregler: Kom ihåg att se till att ditt pass är giltigt under din vistelse och att ditt namn på bokningen stavas som i passet.

Visum: För att resa till Kanada måste man ansöka om visum. Ansökan är en så kallad eTA (Electronic Travel Authorization) Visumet kostar 7 CAD. För mer information om hur man ansöker och info kring visum och inreseregler läs här.

UD: Spana in UD’s hemsida för uppdaterad information och rekommendationer kring resande till Kanada.

EL: 110V och samma uttag som i USA. 

Valuta: I Kanada är det kanadensiska dollar som gäller. 1 CAD ca 8,27 kr (20 sept, 2023). Kolla aktuell valuta här.

Svårighetsgrad

För att få ut så mycket av denna resa som möjligt skall du kunna köra tämligen obehindrat utanför pisten och behärska lössnöåkning bra. Det blir en del fantastisk skogskidåkning i Kanada. Ålder spelar noll roll, bara du älskar skidåkning eller brädåkning. För allas trevnad avråder vi nybörjare att åka på våra Roadtrips till Kanada.

Du måste vara minst 16 år med medföljande målsman för att delta på dessa resor.

Utrustning

Obligatorisk utrustning: Vi kör off-pist. Lavin-kit ett krav med spade, sond och tranciever. 

Medtag egen utrustning: Skidfrakt ingår alltid i flyget. Vi rekommenderar att man tar med sin egen utrustning på denna resa då vi kommer att åka runt på olika skidorter och leta puder, så hyrning av utrustning kan bli svårt på plats.


 

Fatmap

Grymt 3D-verktyg för oss skidåkare, här kan du hitta olika turer och offpist åk.

Väderprognoser

Vill du veta senaste vädret i Fernie, vårt första stopp? Här hittar du också snöhistorik.

Pistkartor

Karta över skidområdet (vi åker inte i så mycket pister på denna resa)


Våra Xtravelguider


 

Våra Xtravelguider ser till att ta hand om dig utanför och på berget under alla dagar ni är på plats. Våra guider ser till att ni hittar de skönaste åken och de bästa bergen på roadtrippen. Med bra kunskap och med hjälp av väderprognoser styr guiden var och vilka berg som kommer besökas.


Om British Columbia


British Columbia är en av de mest kända provinserna för skidåkning i Kanada, med flera högkvalitativa skidanläggningar som attraherar skidåkare från hela världen. Provinsen har en varierad geografi som inkluderar bergskedjor, sjöar och ett unikt läget med närhet till stillahavet, vilket ger exceptionella förutsättningarna för skidåkning och snowboard. Det är få platser som kan skryta med 10 meters snöfall per säsong, och här pratar vi av finaste snökvalitén!

En av de mer populära skidorterna i British Columbia är Revelstoke Mountain Resort, som ligger mellan Vancouver och Calgary. Revelstoke Mountain Resort har inte mest skidbackar och flest skidliftar i British Columbia men mer än tillräckligt och det som finns är av absoluta världsklass för alla skidfantaster.