piazza_del_duomo

Piazza del Duomo i Milano

Piazza del Duomo är ett givet måste under en weekend till Milano. Det är stadens huvudsakliga torg och är både geografiskt och besöksmässigt stadens mittpunkt.

Piazza del Duomo är ett fyrkantigt torg och har en total area på 17 000 kvadratmeter. Det är på det här torget som många av de mest kända sevärdheterna finns, som Milanos katedral, Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II och kungliga slottet. Torget började byggas på redan på 1400-talet och har sedan 1900-talets mitt sett mer eller mindre ut som det gör idag. Längs torget finns uteserveringar och restauranger, och här och var kan du räkna med att se Milano-borna heja på varandra då det är en naturlig mötesplats. 

Sevärdheter på Piazza del Duomo

Förutom den mest uppenbara sevärdheten på torget – Duomo-katedralen – finns det ett flertal punkter att lägga märke till när du står på torget. Mitt på torget står en stor staty av Italiens första kung, Vittorio Emanuele II. Milanos kungliga slott, Palazzo Reale di Milan, ligger också på torget. Slottet används idag som ett kulturcenter och utställningssal, men en gång i tiden var slottet en arbetsplats för den italienska regeringen. Idag tar slottet upp 7000 kvadratmeter med mer än 1500 konstverk som visas upp för allmänheten. 

Se fler restips till Milano