gora_i_milano

Aktiviteter och attraktioner i Milano

Det kryllar av roliga saker att göra i Milano. Vill du inte shoppa eller äta dig genom staden finns museer för alla typer och smaker. Nedan är ett par attraktioner och aktiviteter i Milano vi gillar lite extra mycket.

Milano Card 

Om du gillar att besöka museer under semestern kan det vara en bra idé att köpa Milano City Pass. Med kortet använder du kollektivtrafiken gratis och kan välja bland 500+ attraktioner och museer. Priser och vilka attraktioner som ingår finns på Milano City Pass hemsida.

Milanotriennalen

Formgivningsmuseet Triennale di Milano, Milanotriennalen, är ett spännande museum i Milano. Här hålls utställningen “Milan Triennial Exhibition of Decorative Arts and Modern Architecture”. Utställningen hölls för första gången 1936 och har sedan dess återkommit på förvisso oregelbunden basis, men det är värt att hålla utkik. Museet ligger i ett vackert hus vid namn Palazzo dell’Arte, som designades av Giovanni Muzio och invigdes 1933.

Båttur i Naviglio Grande

Naviglio Grande är Milanos historiska kanal. Den konstruerades på 1100- och 1200-talet och är 50 kilometer lång. Förr i tiden användes den för att frakta varor, idag bjuder den in till en härlig båttur förbi gårdar, vackra bostadshus, uteserveringar och butiker. Mellan april och september erbjuder flera arrangörer turer längs Naviglio kanalen. Läs mer här

Colonne di San Lorenzo

En av de äldsta sevärdheterna i Milano är de romerska ruinerna tillika kolonnaderna Colonne di San Lorenzo. De ligger vid kyrkan Basilica of San Lorenzo i centrala Milano. Kolonnaderna består av 16 långa korinter och tros ha flyttats hit på 400-talet, antagligen från ett tempel eller publikt badhus. Känn historiens vingslag på denna magiska plats!