Mount Batur på Bali

Sevärdheter på Bali

Bali är verkligen templens ö. Det räknas finnas runt 20 000 tempel på Bali. Således kretsar många sevärdheter kring dem, men visst finns det mycket annat som också är värt att se!

Sevärdheter_på_Bali

Ubud Monkey Forest

I Sacred Monkey Forest i Ubud vimlar det av söta apor och du kan besöka tre olika tempel. Skogen som omger templen består av inte mindre än 115 olika arter av träd. Sacred Monkey Forest drivs enligt den hinduistiska filosofin Tri Hata Kana, som innebär tre sätt att nå lycka. Doktrinen förespråkar harmoni människor emellan, harmoni mellan människa och natur samt harmoni mellan människa och gud. Det innebär förutom forskning och bevaring av området att det utövas flera religiösa ritualer. Kanske kommer du att känna dig särskilt lugn och harmonisk efter ett besök här.

Elefantgrottan Goa Gajah

Gillar du historia och häftiga grottor kommer Goa Gajah högst troligen passa dig som handen i handsken. Grottan byggdes på 1000-talet och kallas för Elefant-grottan, tack vare dess närhet till Elefant-floden. Den tros blivit byggd för ett spirituellt och meditativt syfte. Goa Gajah ligger tio minuter från Ubud. Grottan i sig är ganska liten, så vänta dig inte stordåd. För att vara tusen år gammal däremot, är den ganska häftig... 

Risfält_på_Bali

Uluwatu Temple

Besök ett av de viktigaste templen på Bali, nämligen Uluwatu-templet i södra Kuta. Templet är känt för sitt fantastiska läge, som också namnet antyder då ulu betyder topp och watu klippa. Det står beläget på kanten av en 70 meter hög klippa ovanför Indiska oceanens vågor.

Många besökare passar på att besöka templet på kvällen för att se på vackra solnedgångar över det dramatiska landskapet. Kvällen är också en bra tid eftersom det dagligen arrangeras hinduiska dansuppträdanden, så kallad Kecak-dans, i skenet av den rödlysande solnedgången.

Kom ihåg att se upp för de söta men luriga aporna. Det sägs att de vaktar templet från dåliga influenser, men de kniper också gärna åt sig glasögon, hattar eller andra lösa ägodelar. Du tar dig lättast till Uluwatu-templet med taxi eller med en arrangerad utflykt.

Tanah Lot

En av de mest fotograferade platserna på Bali är templet Tanah Lot. Namnet betyder land i havet på balinesiska, för att det ligger på en klippa "i" havet. Tanah Lot ligger i Tabanan, och tros härstamma från 1500-talet. Enligt mytologin var det Dang Hyang Nirartha, en man med magiska krafter, som flyttade klippan till havet och byggde templet. I området kring Tanah Lot finns det konstaffärer där du kan köpa med dig lokala hantverk hem. 

Risfälten på Bali

Missa inte att uppleva Balis gröna mattor, de spektakulära risfälten som finns runt omkring på ön. Förutom att de intensivt gröna risfälten är högst instagramvänliga är de en bra målpunkt för att ge sig ut och se vad många anser vara "det riktiga Bali". Upptäck de gröna vidderna och en lugn och mycket speciell atmosfär.

Risfälten finns lite överallt på de centrala och norra delarna av ön. Några av de risfält som anses vackrast och räknas som ett av UNESCO:s världsarv är Jatiluwih risterrasser i Tabanan på västra Bali. Det finns även vackra landskap att upptäcka precis norr om Kuta. Ge dig ut på egen hand med en karta, eller anslut dig till en arrangerad vandrings- eller cykeltur.

Bestig Mount Batur

Mount Batur är en aktiv vulkan på Bali, på en höjd av 1700 meter. Något du inte kommer att glömma i första taget är att bestiga Mount Batur på en soluppgångstur. Det är viktigt att ha en hyfsad grundkondition för att bestiga vulkanen, och ha fotriktiga skor.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Bali, hitta och boka en resa till Bali eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Bali

Här hittar du våra bästa tips på de finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Se alla våra restips för Bali

Bali

  • Härliga sandstränder
  • Fantastiska sevärdheter
  • Magiska naturupplevelser
Se alla resor till Bali

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här