Fakta om Bali

Språk:

Bahasa indonesia är det officiella språket. På Bali talas även balinesiska. I turistorterna talar många engelska.

Valuta:

Indonesiska rupier (IDR).

Pass och visuminformation:

Läs mer om pass och visum till Indonesien här.

Elektricitet:

220 V/230V, 50Hz. Adapter krävs.

Stränder:

Sanurs strand är 6 kilometer lång och har grovkornig sand. På grund av närliggande korallrev rekommenderas badskor. På Tanjung Benoa finns en fin, vit sandstrand. Kuta har en fin sandstrand och större vågor som lockar många surfare. Nusa Dua har en härlig sandstrand med mindre vågor som rullar in. Ebb och flod samt vindar rör upp sandbotten och gör vattnet grumligt.

Nöjen:

Kuta har ett kul nattliv med barer, diskotek och caféer. Sanurs, Legians och Nusa Duas nattliv försiggår i mindre skala.

Kommunikationer:

Lokalbussar trafikerar Bali, dock utan tidtabell. Gott om taxibilar, som är ett billigt transportmedel.

Aktiviteter:

Dykning, snorkling, surfing samt segling. På Bali finns tre 18-håls golfbanor och en 9-håls bana. Flera hotell har tennis- och squashbanor.

Bra att veta:

Det balinesiska nyåret, Nyepi, firas 11 mars 2024. Nyepi, som även kallas Balinese Day of Silence, är en helgdag och hinduistisk högtid som firas över hela ön. Under Nyepi ägnar sig balineserna åt meditation och självreflektion. Kvällen innan Nyepi förekommer parader och ceremonier på ön. Under det balinesiska nyåret får man inte bada i havet, och bör inte heller lämna hotellområdet. Internet kan ligga nere i vissa områden, likaså lokal-tv och radio. På 4- och 5-stjärniga hotell har restauranger och barer vanligtvis öppet som vanligt, medan det på 3-stjärniga hotell kan förekomma kortare öppettider. Firandet börjar 06.00 på morgonen och slutar 06.00 morgonen därpå.