Naxos – tips inför resan

Restips till Naxos

Naxos vimlar av smultronställen, och har man en gång besökt ön vill man gärna återvända, om inte för de vackra stränderna, så kanske för alla goda viner och likörer som framställs på ön. Här kan du ta del av några av våra bästa restips!

Boka din resa till Naxos


Artiklar och restips för Naxos

Naxos paradisstränder

Kristallklart turkost vatten och gyllengul finkornig sand - Naxos drömlika stränder är svårslagna! Här finns många barnvänliga stränder och för den aktive finns goda möjligheter för bl.a. surfing. 

Läs våra tips

Mat och dryck på Naxos

Naxos har mycket att erbjuda från det grekiska köket. Pröva gärna någon av öns specialiteter såsom Kitronlikören, osten Gravieran och det goda vinet gjort på både blå och gröna druvor. 

Läs våra tips

Naxos historiska sevärdheter

För den historieintresserade är Naxos sevärdheter ett spännande inslag under semestern. Utöver den stora porten utanför hamnen finns flera tempel värda ett besök, för att inte nämna berget Zeus. 

Läs våra tips

Shopping på Naxos

På Naxos hittar du de typiska grekiska shoppingutbudet där mycket av det som säljs är handgjort. En stor del av öns butiker, konstgallerier och souvenirbutiker drivs av lokala familjer. 

Läs våra tips

Att göra på Naxos

Naxos erbjuder både ett härligt semesterlugn i de charmiga städerna likväl som fartfyllda vattensporter. Passa även på att lära dig om öns historia på någon av Naxos historiska platser.

Läs våra tips

Livet på Naxos

En liten grekisk ö som Naxos har allt som behövs för en lyckad semester. Du blir snabbt bekant med både ön och dess invånare och den bjuder in med sitt kristallklara vatten och värmande sol.

Läs våra tips

Video - välkommen till Naxos

Härliga Naxos är Kykladernas största och grönaste ö. I hamnen ligger fiskebåtarna på rad och de långgrunda stränderna lockar till såväl sol och bad som avkoppling och vattensporter.

Se videon