Naxos stränder

Naxos paradisstränder

Kristallklart turkost vatten och gyllengul finkornig sand - Naxos drömlika stränder är svårslagna! Många av dem är långgrunda och breda vilket lämpar sig extra bra för familjer. För den aktive finns goda möjligheter för surfing såväl som andra vattensporter. 

Strand på Naxos

Agios Georgios Beach

Agios Georgios är en långgrund och finkornig strand vid Naxos stad, som lämpar sig perfekt för barnfamiljen. Längs med stranden finns all service man kan önska sig med olika vattenaktiviteter, solstolar, beachbarer och små tavernor. Varför inte prova Trata som är känt för sina club sandwiches och goda milkshakes?

Mikri Vigla och Orkos

Vackra Mikri Vigla beach består av två stränder uppdelade av en dramatisk klippa, båda med gyllengul sand och turkost vatten. Den norra sida lämpar sig utmärkt för vind- och kitesurfare. 

Båtutflykt till Koufonissia

På Koufonissiöarna söder om Naxos väntar fantastiska badmöjligheter. Kato Koufonissi är en obebodd ö, och vid den lilla ön Ano Koufonissi väntar turkosblått vatten och mjuk sand på stranden. Följ med oss på en utflykt på en vacker träsegelbåt och upplev något annat enkelt och lätt!

Agios Prokopios

Agios Prolopios är en liten by drygt fem kilometer från hamnen i Naxos Stad. Här hittar du en lång vacker sandstrand som har kommit att bli en av de populäraste stränderna på ön. Valmöjligheten att hyra en solsäng eller lägga sig direkt på stranden finns och man kan alltid hitta en alldeles egen favoritplats på stranden. För allas trevnad finns här både livligare delar med vattensporter och lite lugnare platser längst den två kilometer långa stranden. Agios Prokopios har ett stort utbud av bra restauranger, caféer, barer, dykcenter samt även en supermarket.

Plaka

Plaka beach är förmodligen öns bästa strand - lång och vacker med gnistrande kristallklart vatten. Här kan du ligga avskilt mellan sanddynerna eller på en solsäng nära vattnet. På den breda stranden finns det gott om plats för alla. Längs med stranden finns det trevliga tavernor och olika vattensporter. 

Strand i Agia Anna, Naxos

Agia Anna

Från Agios Prokopios kan du fortsätta längs stranden till Agia Anna som är en annan liten by. Hamnen här är utgångspunkt för en del båtturer. Stranden i Agia Anna är bred och vacker med både sanddyner och cederträd som ger en skön skugga. Här det lite livligare, med intensivare folkliv, vattensporter och musik från de omkringliggande strandtavernorna. Stigen som leder hit från Agios Prokopios tar dig förbi en liten kyrka och flera små vikar, som du kan få för dig själv om du är tidigt ute.