Mikro Fanaraki beach

Limnos finaste stränder

På Limnos finns många fina stränder med kristallklart vatten som du inte får missa under semestern och här tipsar vi om våra favoriter! Nästan alla stränder på Limnos har gratis solstolar och parasoller mot att du äter eller dricker något på tillhörande strandbar. Och de flesta av stränderna har dessutom fått utmärkelsen Blå Flagg som bland annat garanterar bra vattenkvalitet, bra badsäkerhet och en korrekt behandling av den lokala naturen. 

Agios Ioannis Beach Vid Agios Ioannis Beach finns den populära beachbaren Raratonga

Agios Ioannis Beach

Några kilometer norr om Myrina ligger den fina sandstranden Agios Ioannis som även den förärats med utmärkelsen Blå Flagg. Här är sanden mjuk och vattnet kristallklart. Stranden består av två delar, som du enkelt vandrar emellan om du vill upptäcka dem båda. Vid den sydligaste delen hittar du även ett naturfenomen med formade klippor, Meteora of Kaspakas. Här finns även den populära beachbaren Raratonga Beach Bar. Handlar du i från beachbaren är solstolar och parasoller utan kostnad. Glöm inte snorkel. 

Vill du bo nära Agios Ioannis beach ska du spana in hotell Porto Plaza.

Platy Beach - Limnos Populära Platy Beach på Limnos

Platy Beach

Cirka 2 kilometer från Myrina ligger den populära stranden Platy Beach, eller Plati beach som den också kallas. Stranden, som har utmärkelsen Blå Flagg, är nästan 700 meter lång, det är långgrunt och sanden är gyllene. Solstolar och parasoller finns att låna utan kostnad på någon av strandbarerna mot att du äter och dricker något från baren. 

Vill du ha en riktigt avslappnad semester i lugna omgivningar och kunna promenera till Platy Beach varje dag, rekommenderar vi hotell Aristi eller Cavo Bianco.

Evgati Beach Kristallklart vatten vid Evgati Beach

Evgati beach 

En av Limnos finaste, och längsta, stränder är Evgati Beach. Vattnet är kristallklart och stranden har fått utmärkelsen Blå Flagg. Här finns en populär strandbar, Karavi beach bar, som lånar ut solstolar och parasoll mot att du äter eller köper något att dricka i baren. Och är du sugen på vattensporter finns det möjlighet till det här. Hit tar du dig enklast med hyrbil eller taxi. Eller så kan du följa med på utflykten Limnos finaste stränder då Evgati beach är en av två stränder som besöks under dagen. Vill du ha tillgång till Evgati beach varje dag kan du bo på hotell Evgatis, bara ett stenkast från stranden. 

 

Mikro Fanaraki Följ med på en utflykt till Mikro Fanaraki

Mikro Fanaraki Beach 

Följ med på utflykten Limnos finaste stränder och upplev vackra Mikro Fanaraki beach under en förmiddag. Förutom den fina stranden som är långgrund och har alldeles kristallklart vatten finns här även klippor som man kan hoppa i från. På stranden finns en liten beachbar som erbjuder svalkande drycker och några få enkla lunchrätter. Solstolar och parasoller är utan kostnad om du beställer något från baren. Det finns även sköna saccosäckar att låna om du hellre slappar i en sådan. Tips! Ta med snorkel. Till Mikro Fanaraki beach tar du dig enklast med hyrbil, eller genom att följa med på vår utflykt. 

Att bada vid Keros beach är som att bada i en pool

Keros Beach

Keros beach är kanske Limnos mest välkända strand, och stranden är även en av Europas bästa platser för windsurfing och kitesurfing. Bukten är grund och det blåser nästan alltid en meltemi-vind, vilket ger perfekta förhållanden för surf. Det turkosa vattnet är kristallklart och ger nästan känslan av att man badar i en pool. 


Gomati Beach

På Norra Limnos finns ytterligare en populär strand där vindsurfare samlas, Gomati beach. I närheten av stranden finns även de mäktiga sanddynerna som du inte får missa om du ändå är i krokarna. På Gomati beach finns strandbarer och även den populära tavernan Flomari.

Richa Nera Beach Missa inte solnedgången från Richa Nera beach

Richa Nera Beach

Richa Nera heter stranden som ligger närmast Myrina centrum. Stranden har flera beachbarer, populära att besöka såväl dagtid som när solen börjar gå ner. Solnedgången härifrån är magisk. Även Richa Nera har fått utmärkelsen Blå Flagg. Bor du på hotell Ifestos har du bara 100 meter till Richa Nera-stranden. 

 

Stranden vid Porto Myrina - powered by Playitas

Bor du på sporthotellet Porto Myrina - powered by Playitas bor du direkt vid stranden och har Sports Inclusive inkluderat i priset. Perfekt för dig som vill varva sol och bad med träning! I sports Inclusive ingår att du kan låna SUP och kajak från stranden nedanför hotellet. Perfekt om du vill utforska bukten till havs och aktivera dig lite.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Limnos, hitta och boka en resa till Limnos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Limnos

  • Orört och autentiskt
  • Fina stränder
  • Utmärkta sport- och träningsmöjligheter
Se alla resor till Limnos

Hotell på Limnos

Sporthotellet Porto Myrina - powered by Playitas, strax utanför Myrina, är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i natursköna omgivningar med närhet till en grekisk småstad.

Se alla hotell på Limnos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här